Sofia οι υπερευαίσθητοι άνθρωποι είναι συνήθως και αυτοί που νοσούν χωρίς να σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι είναι αναίσθητοι. Η ευαιθησία είναι διαφορετική έννοια απο την ηθική, την καλοσύνη και ού\'το καθεξής...
Printable View
Sofia οι υπερευαίσθητοι άνθρωποι είναι συνήθως και αυτοί που νοσούν χωρίς να σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι είναι αναίσθητοι. Η ευαιθησία είναι διαφορετική έννοια απο την ηθική, την καλοσύνη και ού\'το καθεξής...
Sofia με τπτ εννοούσα οτι οι άνθρωποι που δεν νοσούν δεν είναι ευαίσθητοι αλλά αναίσθητοι... Όχι. Απλά θεωρώ οτι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι παραπάνω ευαίσθητοι... Ίσως να μην το διατύπωσα σωστά... Τώρα το αν θα καταλάβει κάποιος καλύτερα που έχει το πρόβλημα, ναι νομίζω οτι θα καταλάβει καλύτερα. Και σε όλα αυτά βάζω και τον εαυτό μου μέσα, καθώς δεν έχω κάτι (διαγνωσμένο δηλαδή) αυτόν τον καιρό τουλάχιστον
μοναξιά, δεν έχω πρόβλημα μαζί σου.συγγνώμη αν σε έκανα να νιώσεις έτσι,δεν είχα καταλάβει πως δεν ήταν ερωτική σχέση.οι διπολικοί στις φάσεις κατάθλιψης νιώθουμε πως δεν μπορεί κανείς να μας προσφέρει βοήθεια.έτσι λειτουργεί ο οργανισμός.εγώ όταν πέφτω δεν μιλάω στους φίλους μου.
Quote:
Originally posted by Sofia
αγαπητή Μελίτα, δεν συμφωνω με τις γενικεύσεις. Δλδ οι ανθρωποι που νοσουν ειναι ευαισθητοι κ οι υπολοιποι αναισθητοι.Εχω δει ανθρωπους που δεν νοσουν κ ομως ειναι εξαιρετικα ευαισθητοι ή κ πιο ευαισθητοι, απο άλλους που νοσουν ή πασχουν απο κάτι. Ισως αυτοι να εκδηλώνουν τη στεναχώρια τους ή την ευαισθησία τους διαφορετικα....Ειναι πολλοι οι παράγοντες που οδηγουν στην εκδήλωση μιας πάθησης πιστεύω....Quote:
Originally posted by melita
Εγώ νομίζω οτι όλοι οι άνθρωποι που νοσούν από κάποια ψυχική ασθένεια ανεξαρτήτως ποια είναι αυτή είναι πολύ ιδιαίτεροι και ευαίσθητοι άνθρωποι (για το παράδειγμα που λέει ο alexandros, μπορεί να αποτελεί εξαίρεση). Και το λέω αυτό γιατί καταρχήν θεωρώ οτι κάποιος που δεν είναι ευαίσθητος και \"καλός άνθρωπος\", δύσκολα έρχεται αντιμέτωπος με μια ψυχική νόσο. Έχετε δει κανέναν παρτάκια να έχει τπτ? όσο σκέφτεσαι, ψάχνεσαι, στεναχωριέσαι, επιβαρρύνεσαι. Φυσικά πολλοί παράγοντες συνηγορούν στην εκδήλωση μιας ψυχικής ασθένειας, αλλά νομίζω οτι έχει να κάνει και με το \"σκαρί\" του ανθρώπου. Συμφωνείτε καθόλου σε αυτό?
Επίσης δεν πιστεύω πως ο ανθρωπος που πάσχει απο μια ασθένεια μπορει να σε καταλαβει καλύτερα απο καποιον που δεν πάσχει. Δεν ειναι απαραίτητο αυτο!
ή ίσως να χειρίζονται διαφορετικά την ευαισθησία τους όπως επίσης και να αντιμετωπίστηκε διαφορετικά η ευαισθησία τους.....Σκεφτόμουν έναν υγιή και ευαίσθητο.....και βρήκα τον ψυχίατρό μου...Χαχα....
μοναξιά, συγγνώμη και πάλι.ξέσπασα σε σένα.γιατί προχτές ο άντρας μου μού είπε : να σε κλείσω μέσα να ησυχάσω.ήταν πολυ σκληρό για μένα.δεν μου βγαίνει από το μυαλό.λέω να τον αφήσω ήσυχο εγώ.
αρκτε,
καποια στιγμη θα πρεπει να μαθεις να απαντας σε οσους υποτιμουν την νοημοσυνη σου.
Η αξιοπρεπεια μας ειναι ενα θεμα αδιαπραγματευτο, ασχετα αν καποιος εχει ενα προβλημα το οποιο του καταστελει την προσωπικοτητα του.
Ειμαι καθετος οταν σου ξαναπουν κατι αντιστοιχο οτι πρεπει να απαντησεις,
παρε δρομο μην σε θαψω εγω και ησυχασω εγω....
Οταν καποιος σηκωνει το πηχυ παραπανω απο οσο του επιτρεπεται,πρεπει να το σηκωνεις εσυ λιγο ψηλοτερα....
Δεν πειράζει, ξέχνα το. Συγνώμη κι από μένα, ήμουν λίγο απότομος. Δεν είμαστε όλοι στην καλύτερη φάση μας, συγνώμη αν σε στεναχώρησα. Πάντως εγώ με την συγκεκριμένη κοπέλα πάλευα για ακριβώς το αντίθετο, να μην νοσηλευτεί και να μην παίρνει χάπια και της έλεγα ναι σε όλα για να μην την δυσαρεστώ. Πιστεύω ότι αν δεν ζούσε σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον, δεν θα είχε την ίδια μοίρα. Δηλώσεις σαν κι αυτές \'\'θα σε κλείσω μέσα\'\' είναι ο,τι χειρότερο.Quote:
Originally posted by arktos
μοναξιά, συγγνώμη και πάλι.ξέσπασα σε σένα.γιατί προχτές ο άντρας μου μού είπε : να σε κλείσω μέσα να ησυχάσω.ήταν πολυ σκληρό για μένα.δεν μου βγαίνει από το μυαλό.λέω να τον αφήσω ήσυχο εγώ.
Quote:
μοναξια... ο άνταρας που παρόλο του είχα ζητήσει να χωρίσουμε, ερχόταν με λουλούδια ( και στην ουσία ήταν καταχρεωμένος στη τράπεζα, λόγω του ότι άνοιξε νέο σπίτι ) και δεν σταμάτηε ποτέ να έρχεται.
αρκουδα, εισαι εξυπνο ατομο. μου κανει λοιπον εντυπωση πως δεν βλεπεις τι κανεις. ζητας συγνωμη στον Μοναξια επειδη με καπιον τροπο του τιν ιπες. δικιολογεισαι πως ησουν ταραγμενη επειδη σου φερθηκε ασχημα ο αντρας σου.Quote:
μοναξιά, συγγνώμη και πάλι.ξέσπασα σε σένα.γιατί προχτές ο άντρας μου μού είπε : να σε κλείσω μέσα να ησυχάσω.ήταν πολυ σκληρό για μένα.δεν μου βγαίνει από το μυαλό.
μεχρισ εδω, υπαρχει μια λογικη σειρα.
ομως, με πιον τροπο τη λεσ στον μοναξια; μα γραφοντας ποσο πολυ σε φροντισε ο αντρας σου οταν ησουν στην κλινικη! (ειρησθω εν παροδω, εκεινος δεν ειχε συναινεσει για να μπεις; πολυ συγκινητικος, αληθεια). http://homepage.eircom.net/~bray/em/msooh.gif
δλδ, τα παιρνεις με τον αντρα σου κ για να ξεσπασεις, τι κανεις; αντι νασαι πυρ κ μανια μαζι του, εξιστορεις σεναν τριτο ποσο καλα (ιπποτιθετε) σου φερθηκε, παλιοτερα!
μαλα λογια, φιλη ινε εκινι στιν οπια ΔΕΝ μιλαμε οταν εχουμε προβλιμα. καλο ακουγεται.Quote:
οι διπολικοί στις φάσεις κατάθλιψης νιώθουμε πως δεν μπορεί κανείς να μας προσφέρει βοήθεια.έτσι λειτουργεί ο οργανισμός.εγώ όταν πέφτω δεν μιλάω στους φίλους μου.
υγ ενδεικτικη κι η χρηση του ορου \"οργανισμος\". σαν να ναι δλδ κατι εξω απο εσενα, για το οποιο αδυνατεις να κανεις ο,τιδηποτε.
ένας φίλος φαίνεται στα δύσκολα
όταν κάποιος είναι στην κλινική ή παίρνει χάπια ή δε μιλάει ή είναι σε μανία δεν τον παρατάμε αλλά έχουμε πίστη ότι θα γίνει πάλι όπως ήταν και θα σταθεί στα πόδια του
δόξα τω θεώ στην εποχή μας υπάρχουν φάρμακα και οι ψυχικές αρρώστειες αντιμετωπίζονται.
αυτό νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας αλλά δυστυχώς σήμερα οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στις ανώδυνες ανθρώπινες σχέσεις αυτές που στηρίζονται στις λέξεις
κι ο εγωισμός βασιλεύει.
δεν είναι παράξενο αυτό που λέει η Άρκτος ότι όταν δεν είναι καλά δεν μιλάει στη φίλη της
εγώ έβλεπα για εχθρό το αγόρι μου που μάλιστα ήμουν ερωτευμένη μαζί του και τον έδιωξα
εκείνη την περίοδο ήμουν πολύ χάλια -είχα μανία στο φουλ
Αυτά που γράφεις όμως δεν έρχονται σε αντίφαση ; Ποιός είναι ο εγωιστής κι αυτός που φταίει ; Αυτός που \"εγκαταλείπει\" τον ασθενή φίλο του, ή αυτός που του ζήτησε με τις πράξεις του και τα λόγια του να τον εγκαταλείψει επειδή ντρέπεται ή νοιώθει εγωιστικά και μέσα στην αδυναμία του βγάζει όλη του την κακία και την ζήλεια πάνω σε έναν εξίσου αδύναμο (στην περίπτωσή μου σε μένα) ; Κακά τα ψέμματα, οι σχέσεις και φιλίες μεταξύ αδύναμων ανθρώπων δεν έχουν μέλλον όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν τα δυο άτομα, ειδικά σε περιπτώσεις τόσο δύσκολες όπως είναι η μανιοκατάθλιψη που χρειάζεται καταρχήν θεραπευτή και ύστερα φίλο. Δεν μπορείς να κάθεσαι να σε χτυπάει ένας μανιοκαταθλιπτικός και να λες \'\'είμαστε φίλοι, εγώ θα παραμένω μαζί του για να κάνω τον καλό\'\'. Υπάρχουν όρια σε όλες τις σχέσεις. Δεν είναι θέμα ρατσισμού, είναι θέμα ψυχικής επιβίωσης. Η μεγαλύτερη βοήθεια θα ήταν να παραπέμψω ευγενικά την συγκεκριμένη φίλη σε έναν γιατρό, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ, και μάλιστα με ευχαρίστησε γι\'αυτό η κοπέλα. Μην δικάζετε πρωτού ακούτε ολόκληρη την ιστορία του καθενός μας. \'Αλλο να λές στην γυναίκα σου \'\'θα σε κλείσω σε ψυχιατρείο μωρή\'\' κι άλλο να λες σε μια φίλη που την γνωρίζεις πολύ λίγο καιρό \'\'σε παρακαλώ, κάντο για μένα και πήγαινε να συζητάς με έναν ψυχολόγο, θα κάνει καλό και στους δυο μας αυτό\'\'.Quote:
Originally posted by comaένας φίλος φαίνεται στα δύσκολα
όταν κάποιος είναι στην κλινική ή παίρνει χάπια ή δε μιλάει ή είναι σε μανία δεν τον παρατάμε αλλά έχουμε πίστη ότι θα γίνει πάλι όπως ήταν και θα σταθεί στα πόδια του
δόξα τω θεώ στην εποχή μας υπάρχουν φάρμακα και οι ψυχικές αρρώστειες αντιμετωπίζονται.
αυτό νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας αλλά δυστυχώς σήμερα οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στις ανώδυνες ανθρώπινες σχέσεις αυτές που στηρίζονται στις λέξεις
κι ο εγωισμός βασιλεύει.
δεν είναι παράξενο αυτό που λέει η Άρκτος ότι όταν δεν είναι καλά δεν μιλάει στη φίλη της
εγώ έβλεπα για εχθρό το αγόρι μου που μάλιστα ήμουν ερωτευμένη μαζί του και τον έδιωξα
εκείνη την περίοδο ήμουν πολύ χάλια -είχα μανία στο φουλ
Quote:
Originally posted by Mοναξιά
Δεν είναι θέμα ρατσισμού, είναι θέμα ψυχικής επιβίωσης. - με βρίσκεις 1000% σύμφωνη!!!!!! Η μεγαλύτερη βοήθεια θα ήταν να παραπέμψω ευγενικά την συγκεκριμένη φίλη σε έναν γιατρό, Σε αυτό βρίσκεις τον παλιό μου γιατρό σύμφωνο...Ακριβώς η μεγαλύτερη βοήθεια στην ψυχική ασθένεια δεν μπορεί να δοθεί από κάποιον που δεν έχει τις γνώσεις να την δώσει.....
Aν και στην περίπτωσή μου θα μου φτανε η απλή ανόθευτη αγάπη. Πονάω που βλέπω ότι όλοι μου οι άνθρωποι που τους εμπιστεύομαι και τους αγαπάω και με αγαπάνε ζουν μακρυά. Πονάω που δεν έχω να κρατήσω ένα χέρι και να μου πει \'\'σε νοιάζομαι\'\' και να το εννοεί. Αυτό είναι η αρρώστια μου, λέγεται μοναξιά και δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό Ψυχιατρικής και φάρμακο δεν υπάρχει.Quote:
Originally posted by kassi_21
Quote:
Originally posted by Mοναξιά
Δεν είναι θέμα ρατσισμού, είναι θέμα ψυχικής επιβίωσης. - με βρίσκεις 1000% σύμφωνη!!!!!! Η μεγαλύτερη βοήθεια θα ήταν να παραπέμψω ευγενικά την συγκεκριμένη φίλη σε έναν γιατρό, Σε αυτό βρίσκεις τον παλιό μου γιατρό σύμφωνο...Ακριβώς η μεγαλύτερη βοήθεια στην ψυχική ασθένεια δεν μπορεί να δοθεί από κάποιον που δεν έχει τις γνώσεις να την δώσει.....
κανένας, στο ψυχιατρείο με βάλανε οι γονείς μου.έπρεπε να μπω τότε, γιατί ήμουν σε φάση μανίας προχωρημένης.τον άντρα μου τον ανέφερα γιατί αφού είχαμε χωρίσει, εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται για μένα.μπορεί να είμαι ηλίθια , αλλά τον δικαιολογώ κατά ένα τρόπα γι΄αυτό που μου είπε πρόσφατα.κουράστηκε από την ασθένεια μου.τη φιλία την έχω σαν κάτι ιερό.οι φίλοι μου ξέρουν πως όταν πέφτω δε θέλω κανέναν, γιατί κανείς δεν μπορεί να μου προσφέρει κάτι σε εκείνη τη φάση.είναι η ασθένεια τέτοια.αναφέρθηκα στον οργανισμό γιατί η μανιοκατάθλιψη έχει να κάνει με ουσίες στον εγκέφαλο.λες να μπορώ να έχω τον έλεγχο, πέρα από το να πάρω τα χάπια μου?στη μοναξιά ζήτησα συγγνώμη, γιατί είπα μαλακία και την δέχτηκε.
οταν εισαι ερωτευμενη, παλι δρουν χημικες ουσιες. το ιδιο κι οταν βλεπεις την κορη σου. χημικα παλι. δεν θα λεγες ομως πως χαρηκες που ειδες την κορη σου λογω των ουσιων! στην περιπτωση αυτη, ο εγκεφαλος αντιδρα στο ερεθισμα εκκρινοντας χημικες ουσιες που επηρεαζουν τη διαθεση σου.Quote:
αναφέρθηκα στον οργανισμό γιατί η μανιοκατάθλιψη έχει να κάνει με ουσίες στον εγκέφαλο.λες να μπορώ να έχω τον έλεγχο, πέρα από το να πάρω τα χάπια μου?
απο την αλλη, φαινεται σα να υποστηριζεις οτι, ξαφνικα, ο εγκεφαλος τρελαινεται κι αρχιζει να σκορπα ουσιες εδω κι εκει, αλλαζοντας με αυτον τον τροπο τη διαθεση σου. μου φαινεται περιεργο. γιατι να μη συμβαινει οτι κ πριν; δλδ, ο εγκεφαλος να αντιδρα σενα ερεθισμα (στενοχωρια, αγχος κλπ), αλλα πολυ εντονα (ακριβως λογω των ουσιων);
δεν μου κάνεις την ερώτηση με πιο λίγα λόγια?δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω.