Quote:
Originally posted by ex_hus
χμμμμμμ η σεξουαλική συμπεριφορά είναι κοινωνική συμπεριφορά και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξηγηθεί γενετικά.
- γιατι???
Εξάλου το πολυγαμικός δε σημαίνει κατ\'ανάγκη πολυσυντροφικός
- οχι αλλα δεν το αποκλειει? ε??
Η θέληση για σεξουαλική αποκλειστικότητα (κατ\'εμέ) εξυπηρετεί την ανάγκη του ανθρώπου για ανευ όρων δόσιμο προς κάποιον άλλον. Το αντίτιμο αν θές.
-ο ανθρωπος ποτε δεν ειχε αναγκη για τιποτα απο τα παραπανω. Αυτα ειναι μοντελα οργανωμενων κοινωνιων τα οποια εισχθησαν απο τα καθυστερημενα και σκοταδιστικα κομματια της, την εκκλησια κατα το δοκουν.
Κοινωνικά αν το δεις εξυπηρετεί την ανάγκη της κοινωνίας για φραγμό του ηδονισμού και στροφή προς άλλες χαρές.
- σωστα,
αφενως δεν αναφερεις το λογο, αφετερου δεν κατανοω γιατι πρεπει να ειναι ζητημα κουβεντας αρνητικης κιολας η στροφη προς αλλες χαρες...
Μία διαφορά που εντοπιζω εγώ με τη δική μου σκέψη είναι η εξής:
Αλλο το να θέλω να έχω την σεξουαλική αποκλειστικότητα του συντρόφου μου (και να προσπαθώ για αυτό), και άλλο να την θεωρώ δεδομένη και ότι θα ισχύει για πάντα (και άρα να μη κάνω τίποτα για να τη διατηρήσω).
- δεν βλεπω καμια διαφορα στο οτι στην ουσια προσπαθεις να την εγκλωβισεις.
Εξάλλου γιαυτό ακριβώς θεωρώ πράξη πλήρης ευσυνειδισίας το να πεις (για όποιον λόγο) χωρίζω (και να το κάνεις) και μετά να βρείς νέο σύντροφο ενώ βλέπω με στραβό μάτι την απιστία (νοούμενη ως σεξουαλική πράξη με τρίτο πρόσωπο κατά τη διάρκεια μίας σχέσης με κάποιον)
- εχω κανει ξεχωριστη ερωτηση για το τι σημαινει απιστια.
Τέλος το ότι κανείς δεν είναι κτήμα κανενός είναι κάπως παραπλανητικό καθώς το να θέλω να δοθώ (σεξουαλικά)αποκλειστικά σε κάποιον δε με κάνει αυτομάτως κτήμα του.
- οχι τι σε κανει???
τοσοι ορκοι αγαπης, τοσες υπογραφες στο γραφειο του παπα, τοσα βλεματα τρυφεροτητας την ωρα του μυστηριου για πιο λογο εγιναν???
εεεεεεεεεεεε???? για να ξενοκοιτας εσυ αλλες???
για μαζεψουυυυυυυυυ!!!!
Κτημα πηρες μου αγαπητε μου και το παζαρεψες καλα και υπογραψες κιολας για αυτο.
Φιλησες και το χερι του παπα... (το χειροτερο ολων)
μπλιαχχχχχχχ!!!
ωστοσο γραφοντας ,