-
ΒΝW σημερα μιλησα παλι με το γιατρο και με εκραξε που δεν το ξεκινησα και μου ειπε να το ξεκινησω απο αυριο. φοβαμαι μη με κανει χαλια και δε μπορω να παω στη δουλεια. εγω παιρνω μονο λιγο lexotanil (μισο του 1,5). εσυ γιατι πιστευεις οτι χρειαζεσαι η δε χρειαζεσαι το exefor?
-
περιπου για τον ιδιο λογο. δυσκολευομαι αρκετα με τον κοσμο και δε θελω να βγαινω γενικα απο το σπιτι. οχι οτι δε μπορω να βγω καθολου, αλλα νιωθω πολυ αβολα και προτιμω να καθομαι μεσα. επισης γενικα οταν ειμαι εξω νιωθω οτι θα λιποθυμησω, νιωθω διαφορες ζαλαδες κλπ. και το πιο σπαστικο ειναι οτι δε μπορω να πιω σχεδον τιποτα. ολα με ενοχλουν. ακομη και το τσαι και ο χυμος.
εσυ μπορεις να μου πεις πιο αναλυτικα?
-
ζαλιζομαι , παθαινω εκνευρισμο και τρεμουλα. δεν το συζηταω για καφε.. και με το αλκοολ ζαλιζομαι πολυ ευκολα. ολοι οι γιατροι μου λενε οτι ειναι νευρικο γιατι δεν ειναι λογικο με δυο γουλιες να παθαινω τετοια πραγματα.
-
σημερα το ξεκινησα το πρωι και ειμαι παρα πολυ καλα. λιγο το στομαχι μου γουργουριζει αλλα κατα τα αλλα δε νιωθω καθολου ασχημα. επισης νιωθω οτι θελω να κοιμηθω αλλα δεν κλεινουν τα ματια μου. ελπιζω το βραδυ να καταφερω να κοιμηθω. εσυ γιατι το σταματησες?
-
παιδια εγω παιρνω το ΕFEXOR μια εβδομαδα τωρα.Εχω ανορεξια μου χει κοπει η ορεξη δηλαδη γουργουριζει η κοιλιτσα μου πολυ εχω υπνηλια εντονη .
-
Καλημερα! Εγω οταν ειχα αρχισει το efexor, τον πρωτο καιρο δεν παρουσιασα καμια βελτιωση και καμια παρενεργεια. Ποτε ομως δεν ειμαι προκατειλημμενη οτι ενα φαρμακο με την πρωτη φορα που θα το παρω θα με κανει να δω διαφορα, η να με πειραξει κτλπ.. Εκτος κ αν δε μου ταιριαζει πια τοσο πολυ που παντα του αφηνω περιθωρια για δευτερη και τριτη ευκαιρια και δεν το σταματω. Με το efexor η ορεξη μου ανοιξε σταδιακα αρχικα και υστερα αποτομα, σιγουρα μετα απο ενα μηνα. Φυσικα αρχισα ομως να βλεπω διαφορα και στη διαθεση, ηταν πολυ καλο. Δεν επαιρνα ομως κτ αλλο και ισως αυτο να βοηθησε στο να παρω κιλα.Μακαρι να μην παρουσιασει αυξηση βαρους σε\'σενα...
-
afroula και εμενα γουργουριζε πολυ η κοιλια μου εχθες (πρωτη μερα) και σημερα. αλλα εχτες για πρωτη φορα μετα απο πολυ καιρο εκανα εναν υπεροχο ηρεμο υπνο και ειδα και πολυ ωραιο ονειρο. με την υπνηλια τι γινεται? περναει ? γιατι χτες το βραδυ απο τις 9 κοιμομουνα ορθια και ειχα κανει και κατι τεραστιους μαυρους κυκλους. πως θα παω στη δουλεια?????
-
Kalhspera se olous,
Pairnw kai egw Efexor tis teleytaies 2 vdomades, 3ekinhsa me 37.5mg kai twra eimai sta 75mg mia fora thn hmera.
H diagnwsh (se genikes grammes) einai genikevmenh agxwdhs diataraxh me kriseis panikou. Ola omws 3ekinhsan ton perasmeno Fevrouario-Martio otan kai arxisa na exw enoxlhseis sthn de3ia pleura tou swmatos kai eidika sthn perioxh tou paxeos enterou, aeria, mia ais8hsh pieshs, fouskwmatos kai kapoies fores ponou h tentwmatos twn mywn. Tote to apedida ston tropo diatrofhs, sthn douleia, klp opote den edina thn deousa shmasia. Na shmeiwsw oti koitwntas pisw nomizw oti kapoia apo ayta ta symptwmata ta eixa kai palaiotera isws kai 4-5 xronia pisw enw perasa kai ena diasthma 2 peripou mhnwn prin 3 xronia vriskomenos oriaka se katastash kata8lipshs (pali logw pieshs me th sxolh, klp). En toutois den edwsa megalh shmasia.
Ton Maio dystyxws efyge o pateras mou apo thn zwh opote piestika akoma perissotero psyxologika kai oi ponoi enta8hkan me apotelesma na exw thn prwth krish panikou ena vrady gyrw sta mesa Iouniou me taxykardia, zalh, moudiasmata/myrmhgkiasmata twn akrwn, spasmous kai polla apo ta symptwmata pou synodevoun kriseis tetoiou eidous. Mh gnwrizontas ti mou symvainei kai fovoumenos ta xeirotera phga amesws sto nosokomeio. Ekei meta apo e3etaseis mou eipan oti prokeitai peri krish agxous. Synexisa tis e3etaseis se giatrous, me yperhxous, aktines, egkefalografhmata klp kai genikws den vre8hke kati pa8ologiko. Opote arxika 3ekinhsa 8erapeia (protinomenh apo pa8ologo) me Ladose, Notorium kai Rivotril.
Dystyxws to Ladose den me epiase kai oxi mono auto alla meta apo 2 mhnes xrhshs xeiroterepse thn katastash mou me ay3hmenh taxykardia kai 3 vdomades ektaktwn systolwn me apotelesma na paw kai se kardiologo opou vrhke flevokomvikh taxykardia kai mou egrapse Procoralan gia ton elegxo twn sfi3ewn kai ton periorismo ths se fysiologika epipeda. Sth synexeia apeu8yn8hka se neurologo pou mou alla3e to Ladose me Dumyrox kai ta alla dyo farmaka me to Tranxene enw prose8ese kai to Librax to opoio omws eperna mono se liges periptwseis.
Auto to sxhma leitourghse arketa kalytera kai eida pragmatikh veltiwsh xwris ousiastikes parenergeies ektos apo kapoies kata thn diarkeia ths allaghs apo Ladose se Dumyrox. Entoutois gyrw sta telh Oktwvriou oi ponoi sto entero epestrepsan me apotelesma o neurologos na me parapempsei se psyxo8erapeyth. Gia peripou ena mhna synexisa me Dumyrox (To Tranxene to ekopsa) alla oi ponoi synexisan an kai oxi se idietaira megalo va8mo. Ostwso h giatros proteine na 3analla3oume thn agwgh kai sth 8esh tou Dumyrox 3ekinhsa to Efexor.
Apo tote loipon kai edw kai peripou 2 evdomades ekopsa stadiaka to Dumyrox kai arxisa to Efexor (37.5mg mia vdomada kai 75mg apo ekei kai pera mia fora thn hmera to meshmeri). Ws twra den 3erw ti akrivws na ypo8esw ka8ws oi ponoi sto entero mou exoun enta8ei kai pleon pragmatika me talaipwroun. Einai kyriws sto idio shmeio, sto de3i meros to paxeos enterou (me arxh thn skwlhkwhdh apofysh) kai ektos apo ponous kai \"souvlismata\" noiwthw, piesh, tentwma mywn, aeria, spasmous tou enterou, \"gourgourismata\" kai syxna tashs zalhs h ais8hsh eperxomenhs krishs panikou pou omws elegxetai.
Ti mporw na ypo8esw twra? Oti h epideinwsh twn ponwn sto entero ka8ws kai h au3hmenh syspastikothta tou na ofeiletai sthn allagh apo Dumyrox se Efexor? Na ofeiletai apokleistika sto Efexor? Mhpws ta 75mg einai mikrh dosh? H mhpws telika yparxei kai syndromo evere8istou enterou (IBS) pou periplekei thn katastash? Den exw kanei gastroskophsh kai kolonoskophsh kai kanenas giatros den mou to exei susthsei ws twra alla an epimeinoun oi ponoi ti pistevete, na dw enan gastrenterologo kai isws na proxwrhsw se kolonoskophsh?
Ekana yperhxous sto entero, koilia kai nefra prin peripou 6 mhnes kai den eixe vrei kati a3ioshmeiwto o giatros tote.
Sygnwmh gia tis polles leptomeries kai erwthseis, oi giatroi mou lene ligo poly ta idia - oti dhl den exw tipota - alla o ponos sto entero arxizei kai ginetai idietaira dynatos kai den 3erw pleon poia einai h kalyterh odos antimetwpishs. Einai dynaton ayth h epideinwsh na einai logw tou Efexor h tou lag meta3y Dumyrox kai Efexor? 3erw oti ta SSRI\'s 8eloun mexri kai mhna gia na arxizoun na fernoun apotelesmata alla mexri tote kai me aytous tous ponous den 3erw pws 8a ante3w. Kai ayto an to Efexor me piasei giati kai sto parel8on to Ladose(SSRI) den me epiase.
O logos pou h psyxo8erapeyths mou alla3e to Dumyrox se Efexor einai oti kata th gnwmh ths ayto 8a piasei perissotero ta symptwmata swmatopoihshs tou agxous.
Sygnwmh kai pali gia ta polla 8emata pou 8igw kai gia to oti isws eimai kai off topic alla pragmatika 8a h8ela na akousw kapoies gnwmes apo atoma pou exoun zhsei paromoies katastaseis enw kai egw eimai dia8esimos gia opoiadhpote plhroforia toulaxiston oson afora ta farmaka ta opoia exw parei ws twra kai ta opoia exw ews ena va8mo a3iologhsei.
Euxaristw poly,
Dimitris
-
παιδια καλησπερα παιρνω και εγω effexor xr 75 εδω και δυο μηνες ,εχω δει μεγαλη βελτιωση...λογικα καποια στιγμη θα με περασουν ολα δεν νομιζω να μεινω σταστιμη..κανενας αλλος που παιρνει effexor υπαρχει????? θα με βοηθουσε να ακουγα τις αποψεις σας...ευχαριστω:)
-
το παιρνω εναμιση μηνα και εχω δει μικρη βελτιωση .Ομως δε ξερω θεραπευει τη καταθλιψη και μου βγαλε το αγχος?
-
καλημερα...το αγχος αφρουλα μου ειναι και φυσικο επακολουθο της καταθλιψης...Νομιζω (αποψη μου χωρις παρεξηγηση) οτι πρεπει να το βοηθησουμε και εμεις λιγο με τη διαθεση μας και την ψυχολογια μας να δρασει..πριν ξεκινησω αφρουλα το effexor xr ημουν σε αθλια κατασταση..επαιρνα μονο bespar δεν μου εκανε τιποτα..το effexor με βοηθησε να πατησω στα ποδια μου το βοηθησα ομωσ και εγω με τις σκεψεις μου..γιατι οσο σκεφτομαστε οτι ειμαστε χαλια ειμαστε νευροτικοι και δεν θα γινουμε ποτε καλα,ειναι φυσικο επακολουθο να μην γινομαστε...ας βοηθησουμε λιγακι το ευατο μασ ..δεν το αγαπαμε καθολου?Αφρουλα οτι χρειαστεισ μη διστασεις να με ρωτησεις...καλη ψυχικη δυναμη σου ευχομαι!!!!!!!!!
-
Γιατι δεν συζητας το προβλημα σου με το γιατρο που σε παρακολουθει?????Απο οτι γνωριζω τα αντικαταθλιπτικα δεν τα παιρνεις περιστασιακα αλλα επι καθημερινης βασης..Επισης εχω ακουστα οτι υπαρχουν αντικαταθλιπτικα σε μορφη ανβραζον μορφης..κι εγω ειχα το ιδιο προβλημα με το effexor αλλα τελικα συνηθεια ειναι..........
(μεσα στο χαρτι \"οδηγιες χρησης\" λεει οτι δεν πρεπει να ανοιγεις την καψουλα)
-
ΚΑΛΟ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ..ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
-
Μετα απο σχεδον 3 μηνεs χρησης Efexor XR (1 μηνα 75mg την ημερα και 2 μηνες 37.5mg την ημερα) μπορω να πω οτι δεν ειδα καμμια βελτιωση. Αντιθετως μου εφερε επιπροσθετη ενταση, ταχυκαρδιες. ασταθεια, ανησυχο υπνο και εφιαλτες, αδυναμια, ζαλαδες και αλλα συμπτωματα που δεν αντεχονταν. Για αυτο η γιατρος μου συνεστησε να το κατεβασω στα 37.5mg (υπαρχει Efexor XR στα 37.5mg) και μετα να το σταματησω. Δυστυχως τις 2 φορεσ που επιχειρησα να το κοψω το μετανοιωσα πικρα και το ξαναρχισα αμεσως αφου οι παρενεργειες δεν αντεχονταν - ακομα και στα 37.5mg. Τωρα ειμαι στην τριτη προσπαθεια κοψιματος (με αλγοριθμο 1-0-1-0-0-1-0-0-0-1-0-0-0-0-1-0-0-0-0-0-1) αλλα αν και το παλευω, τα συμτωματα διακοπης ειναι πολυ ασχημα και καταβλητικα και παλι. Μεταξυ αλλων ζαλη, πονοι στο στηθος και τη καρδια, εντασεις, ταχυκαρδιες, κυματα εντασης που προαγγελουν κρισεις πανικου προερχομενα απο την περιοχη της καρδιας και του στηθους, δυσκολια στην αναπνοη και τρομερα ασχημος υπνος τις τελευταιες 2 μερες.
Πραγματικα ενας εφιαλτης που με εχει καταβαλει και εχει διωξει πολυ απο την θεληση μου για δραστηριοτητα και ζωη, ενω οι πονοι στην καρδια και στο στηθος και οι προερχομενοι απο εκει πανικοι αρχιζουν να με βαζουν σε σκεψεις για τυχον προβληματα καρδιακης φυσεως.
Εχω κανει ολες τισ σχετικες εξετασεις οσον αφορα το σωματικο/παθολογικο μερος πριν απο ενα περιπου εξαμηνο και η διαγνωση ηταν αγχωδης διαταραχη με κριση πανικου και ισως και ευερεθιστο εντερο αλλα οι παρενεργειες που αισθανομαι τελευταια ειδικα κατα τη διαρκεια της προσπαθειας να απεξαρτηθω ειναι πραγματικα εφιαλτικες. Ειναι το τριτο κατα σειρα SSRI που μου κανει τον οργανισμο ανω κατω μετα απο το Ladose και το Dumyrox και πλεον νοιωθω πολυ καταβεβλημενος αλλα και αποκαρδιωμενος να συνεχισω να πειραματιζομαι ωσπου να βρω τι τελικα θα με ποιασει αφου δεν αντεχω αλλο.
Περιμενα πολλα περισσοτερα πραγματα απο τους (πολλους) γιατρους που εχω δει αλλα δυστυχως δεν εχουν κανει σχεδον τιποτα και η οποια βελτιωση κατα καιρους προερχεται κατα κυριο λογο απο μενα τον ιδιο.
Χαιρομαι που ακοθω οτι το φαρμακο βοηθησε αρκετο κοσμο εδω μεσα ομως εμενα τοσο αυτο οσο και τα υπολοιπα SSRIs που αναφερα οτι δοκιμασα ειχαν τελειως καταβλητικα αποτελεσματα σε βαθμο που να εχω χασει σχεδον ενα χρονο απο την ζωη μου.
-
Και εγω δυστυχως ετσι νιωθω!!Ειμαι στον 3ο μηνα θεραπειας ,εχω δει μικρη βελτιωση.Αλλα οι παρενεργεις δε παλευονται παιδια.Θελω να παω για καφε,θελω να παω να κανω γυμναστικη πως θα τα κανω ολα αυτα οσο μα οσο και να τα θελω να τα κανω?Πεστε μου.Αφου ζαλιζομαι συνεχεια,κοπωση,αδυναμια .Βγαινω εξω και νιωθω οτι ειμαι στον κοσμο μου.Βουιζουν αυτια .Συγγνωμη κιολας δε ξερω για εσας αλλα εγω ειμαι και νιωθω ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ.Εφτασα στο σημειο οταν μου λενε γιατι τρεμεις(χερακια,ποδαρακια)� �ιατι ιδρωνεις ?ΠΩΠΩ τι νευρα εχεις!Εφτασα να λεω σε ολους οτι εχω θυροειδη .Αλλο αυτο δε θελεις να πεις οτι παιρνεις χαπια σε φιλους σου γιατι σε εχουν ως τρελλο μετα!Αλλο θεμα κι αυτο.Σημερα ευτυχως θα παω στο γιατρο μου.Για να δουμε τι θα δουμε:(