Originally Posted by
talikiller
Βασικα εγω οταν επαθα το ψυχωτικο επεισοδιο δεν ειχα επιγνωση της καταστασης μου και αρνιομουν φαρμακευτικη αγωγη στην αρχη...!
Τους πρωτους 2 μηνες μου ριχναν zyprexa στο φαγητο μεχρι να φυγει το παραληρημα...!
Παραλληλα με πιεζαν να παρω φαρμακα αλλα αρνιομουν...!
Μολις καταλαγιασε το ψυχωτικο επεισοδιο εκει ειναι που δεν δεχομουν να παρω φαρμακα..!
Ελεγα τι παραλογο σας λεω τωρα??Και θελετε να χαλασει το συκωτι μου με τα φαρμακα???κλπ..!
Ενας ψυχιατρος στην συνεχεια με απειλησε με εισαγγελικη παρεμβαση...!
Επισης αρχισαν να μου ριχνουν κατι σταγονες που προκαλουν σπασμους και παρενεργειες ωστε να φοβηθω για την υγεια μου και να παρω φαρμακα...!
Επισης αρχισα να εχω τασεις αυτοκτονιας και τρομερο βραχυχυκλωμα και δεν ειχα πλαν Β....!
Παρολο ολα αυτα αρνιομουν τα φαρμακα...!
Γιατι??
Γιατι δεν ηξερα οτι η ψυχωση ειναι μια χρονια ασθενεια...!
Γιατι δεν ηθελα να επιβαρυνω τον οργανισμο μου παιρνωντας φαρμακα...!
Γιατι δεν ηξερα και δεν αναγνωριζα οτι εχω χασει τα λογικα μου....!
Επισης ο μεσος ανθρωπος δεν καταλαβαινει οτι μπορει να χασει το μυαλο του...!
Μας φαινεται σε ολους λογικο οταν ενας ανθρωπος τρακαρει οταν τρεχει με 200 χλμ....
Μας φαινεται παραλογο ομως το να χασει καποιος τον ελεγχο της σκεψης και το μυαλου του οταν εκεινο τρεχει μες στο μυαλο του με 200 χλμ ας πουμε...!
Επισης ο εγκεφαλος ειναι χημεια...!
Οπως ο διαβητικος παιρνει φαρμακο ετσι και ο ψυχωτικος πρεπει να ελεγχει την ντοπαμινη του για παραδειγμα...!
Ε τελικα αφου δεν την παλευα με τις τασεις αυτοκτονιας και ειχα φοβηθει και τις παρενεργειες απο τις σταγονες και μου ειχε πει ο αλλος οτι θα με κλεισει μεσα ε τελικα δεχτηκα να παρω φαρμακα...!
Ξεκινησα με zyprexa....!Λες και ημουν σε μονιμη καταστολη...!Δεν μπορουσα να κουνηθω...!Οι τασεις αυτοκτονιας δεν εφυγαν το βραχυκυλωμα παρεμενε...!
Επισης αρχισαν να με βαραινουν σκεψεις του στυλ γιατι δεν μπορω να σπουδασω??γιατι εχασα τους φιλους μου??γιατι δεν βγαινω??γιατι δεν μπορω να παιξω ποδοσφαιρο αφου τα φαρμακα με ειχαν σε καταστολη??Αρχισα να νιωθω αχρηστος και παρεισακτος χωρις ομως να εχω καταθλιψη...!Ηταν ολες αυτες οι σκεψεις υπολειματα του επεισοδιου και συνειρμικοι παραλογισμοι...!
Ημουν τοσο μαγγωμενος που οταν εβγαινα καμια φορα βολτα με βασταγε η αδερφη μου...!
Θελω να πω και κατι αλλο...
Η ψυχωση ετσι οπως την βιωσα εγω μου χρειαστηκαν 2 πραγματα....
αντοχη στον ψυχικο πονο και τρομερος μα τρομερος αυτοελεγχος............!!!!!!!!!
Τις στιγμες που δεν με επιαναν τα φαρμακα παροτι τα επαιρνα(κοινως δεν μου ταιριαζαν...) και ειχα απιστευτες τασεις αυτοκτονιας και βραχυκυκλωμα να πω την αληθεια δεν αντεχα....!
Αλλα το παλευα οσο μπορουσα και χωρις να εχω καμια ελπιδα οτι θα αλλαξει η ζωη μου....!
Το μονο ευχαριστο πραγμα στην μερα μου ηταν το βραδυ που κοιμομουν....!
Και το πρωι ελεγα φτου σου ξυπνησα........!
Δεν παλευοταν με τιποτα....!
Καθομουν και ακουγα μουσικη να περασει η ωρα...........!
Θυμαμαι κατι τραγικες στιγμες...!
Παω βραδυ να κοιμηθω και ειχε χτυπησει κοκκινος συναγερμος στο κεφαλι και τασεις αυτοκτονιας...!
Δεν με επαιρνε ο υπνος με τιποτα....!
Λεω τι θα κανω τι θα κανω...
αρχισα να μετραω μεχρι το 1000...!
Αρχισα να σκεφτομαι ωραια πραγματα...!
τιποτα δεν γινοταν και ξαναδωστου μετρημα...!
Πραγματικα δεν κοιμηθηκα ουτε δευτερολεπτο και ο ψυχολογικος πονος αφορητος...!
Μια αλλη φορα αποφασισα να παω διακοπες με εναν φιλο μου στην Παρο λιγο μετα το επεισοδιο παρολο που ειχα τασεις αυτοκτονιας και βραχυκυκλωμα...!
Λεω θα παω κοντρα στο προβλημα και θα ζησω φυσιολογικα...!
Τι το ηθελα να παω??
Ηταν τοσο μεγαλος ο πανικος και το βραχυκυλωμα που αρχισα να δακρυζω απο τον ψυχικο πονο...!
Την επομενη μερα γυρισα και κατα την διαρκεια του ταξιδιου πραγματικα με εσπρωχνε το σωμα μου να πεσω απο το καραβι....!
Ενας σημαντικος λογος που μαλλον ανεβηκε εκθετικα ο ψυχικος πονος ηταν οτι εφυγα απο την αγαπη και την στιριξη της οικογενειας μου που την ειχα αναγκη αφου ημουν μολις μετα το επεισοδιο....!!
Στο διαταυτα...!
1)Σταγονες με σπασμους,απειλη εισαγγελικης παρεμβασης,πιεση απο την οικογενεια μου και απουσια πλαν Β απεναντι στο βραχυκυλωμα και τις τασεις αυτοκτονιας με οδηγησαν στο να παραω φαρμακα...!
2)Ο αυτοελεγχος που ειχα με προστατεψε απο υλοποιηση παραλογων σκεψεων οπως αυτοκτονια...!
3)Πρεπει να καταλαβει οτι οπως ο διαβητικος ελεγχει τις ουσιες του ετσι και στον εγκεφαλο ο ψυχωτικος....!
4)Ακομη και αν δεχθει να παρει φαρμακα θα πρεπει να βρει ενα φαρμακευτικο σχημα που να του ταιριαζει....!(Κατι που δεν ειναι καθολου ευκολο....!Εμενα μου πηρε 2 χρονια να βρω θεραπεια και να ηρεμησω αφου αλλαξα πολλα φαρμακα και γιατρους...)
5)Το μεγαλυτερο ποσοστο σε μενα επαιξαν τα σωστα φαρμακα και οχι η ψυχοθεραπεια...!
Ευχομαι οτι καλυτερο....:)