Originally Posted by
maria b
Καλησπέρα σε όλους! Έχω απευθυνθεί στην παρέα αυτού του φόρουμ ξανά πριν από τρια χρόνια περίπου, καθώς αντιμετώπιζα θέμα κοινωνικής φοβίας. Τότε ήμουν 24 χρονών (σήμερα 27) και δυσκολευόμουν πολύ στις κοινωνικές συναναστροφές, σε σημείο να βρίσκομαι σε μια παρέα και μη μπορώ να συμμετέχω καθόλου, κάθομαι αμίλητη στη γωνία μου και παρακολουθώ τους άλλους να διασκεδάζουν. Τότε λοιπον απευθύνθηκα σε μια ψυχολόγο και κάναμε συνεδρίες για 1,5 χρόνο περίπου. Μπορώ να πω πως δε με βοήθησε καθόλου. Ποτέ δε μου είπε τι πρόβλημα αντιμετωπίζω, δεν παρατήρησα καμία διαφορά και τελικά σταμάτησα να πηγαίνω. Ίσως δεν ήταν η κατάλληλη ειδικός, ίσως εγώ δεν ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω... τι να πω;
Σήμερα το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και να με δυσκολεύει σε κάθε τομέα της ζωής μου, ίσως όχι τόσο έντονα, αλλά υπάρχει. Τώρα πια σκέφτομαι να απευθυνθώ σε κάποιον ψυχίατρο, μήπως με βοηθήσει πιο αποτελεσματικά με φαρμακευτική αγωγή. Μάλλον είμαι λίγο φυγόπονη, αλλά θέλω πια να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Ήθελα να ρωτήσω λοιπόν αν υπάρχει κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα με μένα που βοηθήθηκε με τη χρήση φαρμάκων. Επίσης μήπως γνωρίζετε κάποιο ψυχίατρο να μου συστήσετε στην Αθήνα;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!