Γιατί πιστεύετε οι ψυχικές ασθένειες έχουν εξαπλωθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα?
Δεν τα έβαλα κατ\' ιδίαν με το κράτος Alex.Βέβαια το κράτος ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για την παρακμή της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.Όμως εμένα μου φταίει η Ελλάδα σαν λαός και σαν κοινωνία και για την έλλειψη πολιτισμού,την νοοτροπία και την ψυχοσύνθεσή του δεν ευθύνεται το κράτος όχι άμεσα τουλάχιστον γιατί όλα αυτά έχουν τις ρίζες τους από τα αρχαία χρόνια.Δεν είναι σκόπιμο να κάνουμε εδώ πέρα μία συζήτηση πολιτικού ή κοινωνικού περιεχομένου αλλά αφού το έθιξες θα σου πω μερικά πράγματα.
Κατ\' αρχήν στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις δεν εκλέγονται με την πλειοψηφία του λαού όπως είπες.Πλειοψηφία είναι από 50% και πάνω.Εδώ κερδίζει τις εκλογές ένα κόμμα αν έχει ποσοστό ακόμα και 44% αρκεί να υπερισχύει του δεύτερου.Έτσι είναι το εκλογικό σύστημα εδώ πέρα.Μάλιστα αν άκουσες σκέφτονται να το ξαναλάξουν για να εκλέγονται οι κυβερνήσεις με πιο συνοπτικές διαδικασίες.Ειδικά στις βουλευτικές εκλογές του 2000 θυμάσαι για τι \"πλειοψηφία\" μιλάγαμε.Το να λες ότι θα προσπαθήσεις να αλλάξεις τρόπο σκέψης μήπως και δεις τα πράγματα καλύτερα είναι όχι μόνο λανθασμένο αλλά και γλοιώδες αφού κανείς δεν μπορεί να ζει με αυταπάτες χώρια που αυτό βολεύει τους εκμεταλλευτές των λαών,τους πολιτικούς.Το θέμα είναι ότι όπως είπα εγώ δεν τα \'βαλα καθ\' αυτού με το κράτος-που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση της κοινωνίας-αλλά με τους απολίτιστους ανθρώπους που ζουν σε αυτή τη χώρα και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο ζωής που υπάρχει εδώ που δεν με αφήνουν να ηρεμήσω και ανέβω ψυχολογικά και σαν συνέπεια να γίνω καλά.Πριν από περίπου ένα χρόνο η ΝΕΤ είχε κάνει ένα τηλεφωνικό γκάλοπ με θέμα \"Γιατί πιστεύετε οι ψυχικές ασθένειες έχουν εξαπλωθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα?\" που ήταν και το θέμα της συζήτησης.Υπήρχαν 4 πιθανές απαντήσεις για τους τηλεθεατές και όποιος ήθελε τηλεφωνούσε για να ψηφίσει την απάντηση που πιστεύει και να εκφράσει τη γνώμη του.Δεν θυμάμαι τις τρεις πρώτες πιθανές απαντήσεις αλλά η τελευταία ήταν \"γιατί η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο\".Όταν τελείωσε η εκπομπή και ανακοινώθηκαν τα αποτελέματα του τηλεφωνικού γκάλοπ πρώτη με διαφορά επικρατέστερη απάντηση βγήκε ότι \"επειδή η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο\".Αυτή την άποψη έχουν οι πολίτες αυτής της χώρας για την ίδια τους τη χώρα.Δεν με εξέπληξε το αποτέλεσμα του γκάλοπ αφού ξέρω ότι αυτή είναι η αλήθεια.Θα έπαιρνα κι εγώ να ψηφίσω αλλά η γραμμή ήταν από 090 αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα άλλαζε τίποτα αφού η διαφορά ήταν συντριπτική.
Περιμένω τις απόψεις και των άλλων φίλων του φόρουμ για την απόφασή μου να πάω σε άλλη χώρα για να αποθεραπευτώ.Όσοι δεν συμφωνείτε με τις απόψεις μου για τη χώρα που ζούμε μην το λαμβάνετε υπ\' όψην σας,απλά πείτε μου τη γνώμη σας δίχως να επηρεαστείτε απ\' αυτό.
Alex σ\' ευχαριστώ για τις ευχές σου.
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ......ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΕΣ . ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ .ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΠΛΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΕΤΣΙ ,ΙΣΩΣ ΓΙ\'ΑΥΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΑΝΙΚΟΥ .ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ή ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΕΓΙΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΕΣΤΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ;ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ .ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ,ΛΕΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑΩ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ , ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ .ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΟΥ .ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ.