τουλαχιστον εκφραζει οτι κατι δεν παει καλα αυτο ειναι καλο. Δεν εχεις παρατηρησει να παραμιλαει μονη της σαν να συζηταει με καποιον?
Printable View
2-3 μήνες το έχουμε καταλάβει εμείς , αλλά πιστεύω ότι ξεκίνησε νωρίτερα
απλά μένει μόνη της και έτσι αργήσαμε να το καταλάβουμε
οχι δεν παραμιλάει, μόνο εδώ και λιγες μερες συνεχώς τραγουδάει κάποιο 'τραγούδι', κάποιο ρυθμό.
εχει φιλους η αδερφη σου καποιο ατομο που να εμπιστευεται?
γενικα εχει απομακρυνθει απο ολους
και οποιος φιλος της προσπαθει να την συμβουλεψει να δει καποιον ειδικο, γινεται εχθρος
καταλαβα καλυτερα να μην της τονιζεται συνεχεια να παει σε γιατρο θα αντιδραει συνεχεια ασχημα. στο σπιτι της τωρα με τη φαση που βρισκεται πηγαινετε συχνα? πως ειναι η κατασταση στο σπιτι εννοω ειναι περιποιημενο η ιδια περιποιειται τον εαυτο της ?
το περιποιειται, ειναι καθαρο. και τον εαυτο της περιποιειται γενικα
εδω και 2-3 βδομαδες της προτειναμε να ερθει να μενει μαζι μας και δεχτηκε. στο σπιτι της πηγαινει μονο για να το καθαρισει ή να παρει καποια πραγματα
α ωραια το οτι δεχτηκε σημαινει δεν θελει να ειναι μονη της σημαντικο ειναι οτι οσο μενει σπιτι να της αφησετε λιγο χωρο τι εννοω να μην νιωθει οτι ειναι σε διαρκη επιτηρηση αφηστε την να εκφραστει αφηστε την να σας εμπιστευτει να νιωσει οτι δεν ειστε εχθροι της. Υποσυνειδητα γνωριζει οτι κατι δεν παει καλα και σας το εχει εκφρασει αν σας λεει συνεχεια οτι την παρακολουθουν συζητηστε το μαζι της ρωτησε την γιατι σε παρακολουθουν τι πιστευεις οτι θελουν αυτοι απο σενα πως καταλαβες οτι σε παρακολουθουν αφηστε την να βγαλει οτι εχει στο μυαλο της κι ας σας φαινεται μη πραγματικο μην της πειτε να πατε σε γιατρο ηδη νιωθει ασχημα για αυτο που της συμβαινει, δεν μπορει να καταλαβει τι της συμβαινει και γιατι σε αυτο χρειαζεται βοηθεια. Καντε καποιες δραστηριοτητες μαζι να ξεχαστει δεν εχει καποιο χομπυ κατι που να την ευχαριστει?
Καλησπερα thalasa. Λογικα, χωρις να εκφραζω αποψη ειδικου, χωρις διαγνωσεις και ολα τα συναφη, θα σου μιλησω απο τη πλευρα του ψυχωτικου-παρανοϊκού. Πρωτα να σου εξηγησω λιγα πραγματα για μενα για να καταλαβεις. Μενω με το συντροφο μου, (δε ειμαι μονη μου δλδ, υπαρχεις καποιος να με επιβλεπει, παιρνω φαρμακευτικη αγωγη αλλα οχι αντιψυχωσικα. (Λιγο για να μπεις στο νοημα). Πιστευω, πως οταν η αδερφη αρχιζει να εκφραζει δυσπιστιες, σημαδια δηλαδη τπυ ψυχωτικου φαινομενου που πιστευεις, θεωρω πως το καλυτερο πραγμα που εχεις να κανεις ειναι να μην της εναντιωνεσαι!! Η σκεψη εκεινη την περιοδο -πιστεψε με- γινεται εξαιρετικα πολυπλοκη, προσπαθησε να ακολουθησεις τον ειρμο της. Καθε απλο πραγμα που βλεπει εκεινη τη στιγμη, ενα βιβλιο ή μια εφημεριδα πχ, αφημενα σε ενα παγκακι, ή ενας περαστικος με κοκκινο κασκολ, μπορει να σκεφτεται πως ειναι ενα μηνυμα για αυτην. Παρακολουθα το βλεμμα της. Προσπαθησε να μαζευεις καθε λεξη της και ετσι καθετι που θα σου λεει, θα ολοκληρωνεται και ενα παζλ. Θα καταλαβεις αν ακουει φωνες ή αν εχει ψευδαισθησεις. Ξαναλέω, το μυαλό, ενός παρανοικού - από τη δική μου τη μεριά παντά, δε αναφέρομαι στην αδερφή σου, απλώς σου λέω μια αποψη πως να φερθεις- ειναι πολυ... ιδιαιτερο. Θελει προσεχτικο χειρισμο. Ουτε εγω ηθελα γιατρο. Και ακομα δε θελω. Ομως, μονη μου πηρα την αποφαση και εκλεισα ραντεβου, -παρα τις παροτρύνσεις του φιλου μου γιατι απλω δε αντεχα αλλο. Κουραγιο, και μην τη εντανιωνεσαι!
Το καταλαβαίνω αυτο που λες και σε ευχαριστω πολυ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας όμως είναι ότι έχει γίνει πολυ εριστικη.
Σήμερα ειδικά επιτέθηκε στον μικρό μας αδερφό (24 χρόνων) γιατι τηρωτησε αν πήρε φαι για τις γάτες της.
Αρχισε να φωνάζει , να τον ρωτάει τι τον νοιάζει γιατις γάτες της και επειδή νευριασε ο αδερφός μου έγινε και επιθετική .
Του έλεγε να μην ακούει και κανει αυτα που του λεν ´αυτοί´
Μετα άρχισε να φωνάζει στη μαμά μου ότι αυτη στρέφει τον αδερφο μου εναντίον της , και επίσης χτύπησε και την μητέρα μου
Και ειδικά για την μητέρα μου ειμαι σίγουρη ότι της μιλούσε πολυ ήρεμα
Συγγνώμη για την σύγχυση μου.. Απλά θέλω να πω ότι μας είναι πολυ δύσκολο , να την έχουμε όλη μέρα εριστικη και με διάθεση για καυγά . Οσο κι αν προσπαθούμε να φερθουμε ήρεμα , κάποια στιγμή δεν αντέχουμε αλλο
Συμπεριφέρεται πολυ προκλητικά , συνεχώς ( και το τονίζω ... Συνεχώς ) της λες άσπρο σου λέει μαύρο , σου λέει κανε μου τσάι και μόλις το κανεις σου λέει περιπαιχτικά ´τωρα δεν θέλω τσάι ´, συνέχεια μας δίνει ´διαταγεσ´γιατο τι πρέπει να κάνουμε, ότι μπορείς να φανταστείς
Συμπεριφεροσουν κι εσυ έτσι ; Εριστικά και καταναγκαστικά;
Πιστεψε με φερομουν πολυ χειροτερα!! Ακομα και τωρα, βεβαια σ μικροτερο βαθμο. Γενικα επηρεαζεται σε ακραιο βαθμο μπορω να πω η συμπεριφορα και η διαθεση ορισμενες φορες. Οχι παντα ομως. Και γω γινομουν επιθετικη, σε αρκετο βαθμο. Μεχρι που ξεκινησα να παιρνω σταθεροποιητες διαθεσης. Αν ομως φτανετε σε βαθμο να νομιζετε πω κινδυνευει η σωματικη σας ακεραιοτητα μεσα στο ιδιο σας στο σπιτι, εισαγγελικη παρεμβαση κατευθειαν. Και αυτο αυτο θα ηθελα να κανουν σε μενα, αν δεν συμορφωνομουν. Δε το συζητω.
Και παρ´όλο που δεν παίρνεις αντιψυχωσικα φάρμακα έχεις καταπολεμήσει τις ιδέες σου περί ´περιεργων´ μηνυμάτων και παρακολούθησης ; Η ότι άλλο σε βασάνιζε; Επισκεφτεσαι ακόμη γιατρο;
Μπράβο σου κυρίως που κινητοποιησες μονη σου τον εαυτό σου.
Πόσο καιρό σου πήρε μέχρι να πας σε γιατρο;
Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου αλλα με βοηθάει να καταλάβω πολυ περισσότερα πράγματα από όταν συμβουλευομαι κάποιον ειδικό
παντως πρεπει οπωσδηποτε ναπαει γιατρο γτ ο ψυχωτικος πουδεν παιρνει τα φαρμακα του ειναι ικανος να κανει κ κακο στον εαυτο τ
Ναι πηγαινω κανονικα στον γιατρο μου, αλλα αντιψυχωσικα αρνουμαι να παρω. Οι φωνες που ακουγα ξεκινησαν πριν τεσσερα χρονια. Αλλα δεν μου δημιουργησαν προβληματα στην καθημερινοτητα μου. Το ελεγχα. Εχω ακομη θεματα παρακολουθησης, φωνων, ψευδαισθήσεις αλλα για εναν περιεργο λογω εχω μαθει να το ελεγχω -προς το παρον παντα-. Προσεχε, δε λεω οτι ενας ψυχωτικος η σχιζοφρενης δε πρεπει να παιρνει αντιψυχωσικα. Ειναι μειζον θεμα. Απλα εγω επελεξα να μην τα παρω, γιατι τα καταφερνω.
Και εχει δικιο ο Δημητρης. Ειναι το πιο πιθανο ενας ψυχωτικος να κανει κακο στον εαυτο του. Και εγω αυτοτραυματιζομουν σε καποια φαση γιατι ετσι "μου ελεγαν"...
Σας ευχαριστώ πολυ Δημήτρη και vicky.
Να είστε πάντα καλά.
Προσπαθώ να καταλάβω αν ακούει φωνές και η αδερφη μου, ίσως μου το πει κι αυτο κάποια στιγμή μόνη της.
Αν και αυτές τις μέρες φαίνεται να έχω χάσει την εμπιστοσύνη της