Μόλις πέθανε η σκύλα μου.
13 χρονων και 25 ημερών.
Δεν ξέρω τι παίζει και που πήγε αν πήγε κάπου,πάντως εδώ τώρα είναι απλά ένα ψόφιο σκυλί.
Είναι ακόμα ζεστη.
Gotta love this shit.
Printable View
Μόλις πέθανε η σκύλα μου.
13 χρονων και 25 ημερών.
Δεν ξέρω τι παίζει και που πήγε αν πήγε κάπου,πάντως εδώ τώρα είναι απλά ένα ψόφιο σκυλί.
Είναι ακόμα ζεστη.
Gotta love this shit.
Δεν πειραζει favvel που δεν με συμπαθεις..Και εγω το βρηκα ενδιαφερον και γι'αυτο το εβαλα.Η δικη μου η πεποιθηση ειναι πως ολοι ειμαστε εκλεκτοι,πως πραγματι ηρθαμε να δοκιμαστουμε στην ζωη και στις καλες και στις κακες στιγμες που θα βιωσουμε..Δεν πιστευω πως αποφασιζει καποιος για εμας σαν δημιος..Νομιζω απλα οτι μας εδωσε το δωρο της ζωης και εμεις αποφασιζουμε/επιλεγουμε αν θα ζησουμε γαληνια και παραδεισενια ή ασχημα και κολασμενα στην γηινη ζωη.
Αρα λοιπον εγω πιστευω πως υπαρχει κατι μετα..Η κολαση δεν νομιζω να ειναι τα καζανια και οι φωτιες,κολαση ειναι να μην ηρεμει,να μην βρισκει γαληνη η ψυχη και να περιπλανιεται.
(οχι δεν ηπια κατι,το πιστευω αυτο)
Οντως ειναι ενδιαφερον το κειμενακι.. και συμφωνω με το μνημονιο. αλλωστε και ο ιδιος λεει συμφωνα με την εμπειρια του, οτι εμεινε καλωδιομενος στη Μορντορ για αρκετα χρονια.. τωρα πως το αντιληφθηκε αυτο... δεν ξερω. δικο του ειναι το στορυ.. τεσπα.. εμεις εδω στην παρουσα ζωη τι κανουμε.. εδω ειναι το θεμα.
εγω δε πιστευω οτι ειμαστε εκλεκτοι, ουτε οτι εμεις αποφασιζουμε/επιλεγουμε τοσο. το θεμα free will μαλλον ειναι ψευδαισθηση. ας πουμε οτι ειμαστε σαν τα ρομποτ και κανουμε οτι μας προγραμματισαν, χωρις να ξερουμε οτι συνεβη αυτο. παραπερα δε παει, εκτος αν γινουμε κατι αλλο. που και παλι αυτο το κατι αλλο μπορει να ειναι μερος του σχεδιου για να επανελθουμε σαν καινουργιοι.
γιατι το επιπεδο της υποτιθεμενης θεωσης να μην ειναι το σημειο οπου η ψυχη/ενεργεια/whatever ξεχνα οτι εζησε, με σκοπο να ξαναγεννηθει σαν καινουργια ? και αν ισχυει η μετενσαρκωση επιστρεφωντας σαν νεοι ανθρωποι, οι αναμνησεις μας εχουν γινει φορματ οποτε χανεται η ολη εμπειρια του θανατου κι οτι ειδαμε. αλλα και αν δεν ισχυει αυτο φαντασου να σου τυχει μετεμψυχωση (που η εκκλησια δεν δεχεται), να τα θυμασαι ολα και να επιστρεψεις σαν ζωο που δε μπορει να επικοινωνησει και να πει οτι ειδε.
όχι όχι..δε νομίζω ότι λειτουργούμε σαν προγραμματισμένα ρομπότ..πάντα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του καλού ή του κακού μέσα μας..το βλέπω κι απ'τη δική μου τη ζωή..
Μου δίνονται συνεχώς ευκαιρίες για να επιλέξω το καλό ή το κακό και τα δουλεύω αυτά τα δύο,μέχρι να καταφέρω να σταθεροποιηθώ στο καλό στη ζωή μου..
Το κακό είναι εύκολο να το κάνεις και σου προσφέρει μια πρόσκαιρη ευχαρίστηση,υπαγορεύεται απ'τα κατώτερα ένστικτα,τα ζωώδη,και μακροπρόθεσμα σε κάνει δυστυχισμένο..
Το καλό αντίθετα είναι δύσκολο να το κάνεις,οπότε προσωρινά δυσκολεύεσαι και δυσανασχετείς,υπαγορεύετα� � από τις ανώτερες δυνάμεις αλλά μακροπρόθεσμα σε κάνει ευτυχισμένο!
Τώρα αναφορικά με τη μετενσάρκωση,δεν πιστεύω ότι όλοι μετά ο θάνατο θεωνόμαστε και επιστρέφουμε στη γη σαν καινούργιοι(ακόμα και σαν ζώα)έχοντας ξεχάσει όλα όσα είχαμε ζήσει την προηγούμενη ζωή μας αλλά και έχοντας ξεχάσει και όσα είδαμε μετά το θάνατο,γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα να γίνεται..
Εκτός κι αν πράγματι είμαστε ρομποτάκια που επηρεαζόμαστε από καλούς και κακούς θεούς που υπάρχουν εδώ στη γη και μας ωθούν προς την καλή ή την κακή κατεύθυνση αντίστοιχα προκειμένου να εφαρμόσουμε τα σχέδιά τους..τι να πω
μα η δυνατοτητα επιλογης δεν ειναι κατι σπουδαιο, κι ενα ρομποτ αν το προγραμματισεις μπορει να το κανει. το βαζεις να επιλεγει το πρασινο αντι του κοκκινου, και το ξεχωριζει οπου το βλεπει. και δεν επιλεγουμε ποτε κατι παραπερα απ'αυτα που μας δινονται παντα για να πεις ο ανθρωπος εχει ιδιαιτερες ικανοτητες. γεννηθηκαμε στο πλανητη γη, παραμενουμε αναγκαστικα εδω ΧΩΡΙΣ να το εχουμε επιλεξει.
αν κι εγω ελεγα για τις βασικες αναγκες ενος ανθρωπου, αυτα που σχεδιαστηκε να κανει. μαμ, κακα και νανι δηλαδη. και σεξ για να αναπαραγει το ειδος. κατι αλλο παραπερα δεν φαινεται να ειναι. δε μπορουμε να αλλαξουμε διασταση πχ ενω παραμενουμε ανθρωποι. τουλαχιστον δε το ανακαλυψαν ακομα, μπορει στο μελλον να συμβει κι αυτο. αλλα αν συμβει, ισως να μπορουμε να προσθεσουμε αυτη την επιλογη και στα ρομποτ. βλεπεις δε διαφερουμε και τοσο. προς το παρον και οσο ζουμε, απλα πραγματακια κανουμε που μαλλον καποιος αλλος προγραμματισε.
οσον αφορα τη μετενσαρκωση κι αν τη δεχτουμε, ειναι υπερβολικα σπανια (εως ποτε) περιπτωση να θυμαται κανεις πραγματα απ'τη προηγουμενη ζωη του. ενα ειδος reset σιγουρα γινεται. το θεμα ειναι αν προκειται για ανακυκλωση, δηλαδη οι ιδιες ψυχες/ενεργεια/whatever ζουνε, πεθαινουν, καθαριζουν, επανερχονται ή οχι. το να ειναι ξεχωριστες φαινεται και σαν σπαταλη. το βλεπουμε και στη φυση αυτο με την ανακυκλωση, οτιδηποτε πεσει στη γη λιωνει και γινεται ενα, για να επανελθει σαν λουλουδι, φυτο ή δεντρο. γιατι να μην υπαρχει ενας παρομοιος μηχανισμος και για τις ψυχες, ετσι ωστε να ξαναμπουν σε καποιο σωμα ? το να παραμενουν σε μια αϋλη διασταση μου φαινεται ανουσιο.