Originally Posted by
novia35
Βασικά με τον εαυτό μου έχω τσατιστεί που άφησα να με διαχειριστούν, γιατί αφήνουμε να μας διαχειριστούν, έτσι είναι, γι' αυτό δε μου περνάει ο θυμός. Που νομίζω ότι είναι το βασικότερο συναισθημα απ' το οποιό διακατέχομαι πέρα απ' ό,τιδηποτε άλλο. Ότι άφησα να με βάλουν στο τρυπάκι. Νιώθω σα να νικήθηκα κατα κράτος σε επίπεδο προσωπικότητας, άφησα δηλαδή έναν άνθρωπο (τη φίλη) να κάθορίσει τα συναισθήματα μου, να παίξει με την ψυχή και το μυαλό μου. Αυτό το φυσάω και δεν κρυώνει. Νιώθω θιγμένη. Προσβεβλημένη. Κι εχω χάσει την εκτίμηση στον εαυτό μου. Νομίζω το διαχειρίστηκα καλά σε σχέση με τους άλλους. Δεν το διαχειρίστηκα καλά όμως σε σχέση με τον εαυτό μου. Τον άφησα να υποφέρει και να εκτίθεται. Άφησα να με παρασύρει σ' ένα ερωτικό ψευδαίσθημα που το λέω εγώ. Αν πολύ γρήγορα είχα καταφέρει να γυρίσω το παιχνίδι που πήγε να μου παίξει εναντίον της, είναι σαν κάποιος να πάει να σου τη φέρει αναίτια κι απρόκλητα να το παίρνεις είδηση και να του τη φέρνεις εσύ, να του γυρίζει μπούμεραγκ δηλαδή, αυτο που λένε «όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα» θα ένιωθα πολύ διαφορετικά τώρα. Αυτό. Εδώ, νιώθω σα να έπεσα εγώ στο λάκκο που μου έσκαψε γι' αυτό και νιώθω ηττημένη. Ο εγωισμός μου έχει πληγωθεί μάλλον κι η περηφάνεια μου. Αυτό είναι. Η «φίλη» δεν είχε καμία προσδοκία απο τον τύπο, εξ αρχής, είχε δεδομένη και την φιλία ή την εκτίμηση ή το όποιο άλλο ενδιαφέρον του εκ προοιμίου αφού ήδη είχαν αναπτύξει μεταξύ τους επικοινωνία;; Όμως δεν της αρκούσε αυτό, επειδή περνάει μια φάση (κρίση ηλικία) αυτό που ήθελε ήταν να δημιουργήσει συνθήκες ανταγωνισμού με μια άλλη γυναίκα, εγώ ήμουν το μέσο γι' αυτό, θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, για να επιβεβαιωθεί. Γι' αυτό λύσσαξε να με βάλει στο παιχνίδι. Λέγοντας μου «γιατί δεν κάνεις κάτι με τον τάδε» ήθελε απλώς να μου το βάλει στο μυαλό για να δημιουργήσει τις κατάλληλες προυποθέσεις ώστε να δημιούργήσει ίντριγκα αργότερα. Κάποια στιγμή μου είχε πει στο ξεκάρφωτο στο τηλέφωνο «ξέρεις φιλενάδα, εγώ έχω ενδιαφέρον για κάποιον μέχρι να τον κατακτήσω, μετά δε μου δημιουργεί κάποιο ενδιαφέρον, μπορώ να σου πω κιόλας ότι μου είναι κουραστικός και βαρετός». Αλλιώς γιατί να μην κάνει κάτι μαζί του τόσο καιρό που γνωρίζονται;; Γιατί δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο της αυτό. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί ακριβώς μιλάμε;; Ήθελε να βάλει μια άλλη γυναίκα στη μέση να τον διεκδικήσει, ενδεχομένως γνωρίζοντας ότι εκείνος θα την απορρίψει, για ανεβάσει το ηθικό της. Ότι εσύ καίγεσαι κι εγώ τον έχω όποια στιγμή το ζητήσω, αλλά δε θέλω. Κι εγώ την άφησα να το κάνει. Της έδωσα αυτό που ήθελε. Η ενόχληση μου δηλαδή της έδινε πόντους. Το να με βλέπει εμένα να χαλιέμαι τόσο την έκανε περισσότερο δυνατή. Αν εγώ το είχα πάρει χαλαρά, έκανα πλάκα και την είχα στο δούλεμα όλα θα ήταν αλλιώς. Εγώ το πήρα πολύ στα σοβαρά. Σ' αυτό το σημείο εστιάζω, σε σχέση με τον εαυτό μου και θέλω να ψάξω να δώ το γιατί. Αυτό είναι που με απασχολεί, να δω απο που εκπορεύεται. Μάλλον έχω κάποιο θέμα με την απόρριψη. Κάτι άλλο δε μπορώ να σκεφτώ. Τώρα πρέπει να βάλω τα δυνατά μου ν' ανακτήσω εγώ τη δική μου εκτίμηση μου απέναντι στον εαυτό μου.