1. Ναι, δεν είμαι.
2. Ναι, συγκινούμαι απίστευτα εύκολα με σεισμούς, καταστροφές, ατυχήματα και γενικά με απασχολεί πολύ το πού πάει η ανθρωπότητα και ο πολιτισμός. Εκεί μάλλον μου βγαίνει empathy.
Δεν ξέρω... Είναι απίστευα πολύπλοκο και μπερδεμένο για μένα αυτό που με ρωτάς. Δε μπορώ να την κατηγορήσω ευθέως για όλα, ξέρω ότι αυτη με εκανε αυτό που είμαι, ξέρω ότι ήταν δύσκολο να γλιτώσω και ότι προφανώς δε με αγάπησε όπως θα έπρεπε ούτε μου έδωσε αυτό που είχα ανάγκη, αυτό που έχει ανάγκη κάθε παιδί.
Πριν λίγο καιρό λιποθύμησε και πέρα από το πρακτικό κομμάτι (να της μετρήσω την πίεση, να δω αν είναι καλά, να της μιλάω) δεν ένιωσα τίποτα... Μόνο σύγχιση και αμηχανία και μια αποδιοργάνωση. Ένιωσα εντελώς ανάπηρος να νιώσω empathy γι' αυτή. Το ίδιο κάνει κι αυτή αν πάθω κάτι εγώ ή η αδερφή μου.
Ίσως έχω επενδύσει τόσο πολύ συναισθηματικά σε αυτήν (με τον ίδιο τρόπο που ο Ναρκισσιστικός ασθενής επενδύει στην πάθηση του για να μη νιώθει τρομερά κενός και ανεπαρκής) και δε μπορώ ακόμα, δεν έχω την πολυτέλεια, ή φοβάμαι πολύ να τη μισήσω ή να θυμώσω για όσα μου έκανε ή απλά να πάψω να προστρέχω σε αυτήν. Αυτό είναι υποθετικό πάντως.