σε ευχαριστω που μπηκες σε ολο αυτον τον κοπο για μενα!Quote:
Ήθελα να σου ανεβάσω μια έρευνα με ένα δείγμα ανθρώπων οι οποίοι έχουν την ίδια πάθηση που έχεις και εσύ και τα αποτελέσματα που είχαν μετά από 1 μηνα. Σύμφωνα με τους ψυχίατρους τους κάνανε κάποια τέστ από αυτά που κάνουν στα άτομα που έχουν την ίδια πάθηση με εσένα και διαπίστωσαν μεγάλες αλλαγές. Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν είχα ποτέ ψυχολογικά προβλήματα στη ζωή μου δεν ξέρω τι πάει να πει κατάθλιψη ή τι σημαίνει να είσαι διπολικός. Έκατσα να τα διαβάσω για να καταλάβω. Mάλιστα έμαθα πως η πάθηση σου χωρίζεται και σε τύπους. Δεν θα έμπαινα στο κόπο να σκεφτώ αν και κατά πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει το tai chi σχετικά με τη πάθηση σου αν δεν μου απαντούσες όπως μου απάντησες. Από την άλλη σκέφτηκα πως θα μπορούσες να πιστέψεις ότι προωθώ το tai chi ενώ στην ουσία προσπαθώ να σου δώσω εναλλακτικές που κατα 99,99% θα σε βοηθήσουν. Έτσι έκατσα να δω αν έχει γίνει καμία έρευνα και βρήκα κάποιες.
Λοιπόν το tai chi είναι μια τεχνική διαλογισμού που χρησιμοποιούν από πολύ παλιά οι Κινέζοι Μοναχοί. Ο λόγος που την εφάρμοζαν αυτή τη τεχνική ήταν για να αδειάσουν το κεφάλι τους από σκέψεις να αρχίζουν να διατηρούν μια σωματική και ψυχική ισορροπία να αποκτήσουν καλύτερη συγκέντρωση και να μάθουν να αναπνέουν κατά τέτοιο τρόπο που θα τους παρέχει μια ηρεμία. Εγώ το έμαθα σε πολύ μικρή ηλικία επειδή πήγαινα κουνγκ φου ένα από τα πράγματα που σου μαθαίνουν είναι και το tai chi.
Είναι ένας τρόπος διαλογισμού γιατί ξεκινάς με τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνεις με το σώμα, με τις αναπνοές και στη συνέχεια ο οργανισμός οδηγείται μόνος του στον εγκέφαλο όπου αρχίζει να σου φέρνει ηρεμία. Αρχίζει πλέον το σώμα να συνεργάζεται με τον εγκέφαλο και δημιουργείται μια ισορροπία. θα δεις πως σιγά σιγά θα αρχίζεις να κοινωνικοποιείσαι και να έχεις μια πιο θετική ανταπόκριση στο κόσμο και ο κόσμος σε εσένα. Θα σου φύγει το άγχος, η κατάθλιψη και θα αρχίζεις να αποκτάς μια ηρεμία. Θα αρχίζεις να κοιμάσαι θα κοιμάσαι καλά σωστά. Όταν θα ξυπνάς θα παίρνεις κάποιες αναπνοές με συγκεκριμένο τρόπο και οταν θα κοιμάσαι θα παίρνεις πάλι κάποιες αναπνοές με συγκεκριμένο τρόπο και στο τέλος θα ' ρθείς και θα μου πεις που ήσουν τόσα χρόνια και γιατί δεν μου το έλεγες.
Δεν σου κάνω πλάκα σου μιλάω σοβαρά αλλά θα πρέπει να το κάνεις. Όχι να το κάνεις μια εβδομάδα και να το παράτησεις. Κάντο ένα μήνα και αν δεν δεις καμία αλλαγή στον εαυτό σου μπες εδώ και βρίσε με....
Αυτό που δεν θα με ρωτήσεις αν το πάρεις απόφαση να το ξεκινήσεις είναι που να πας για να μην νομίζεις ότι έχω σχέση με αυτό και ότι θα σε στείλω κάπου που μπορεί να υποθέσεις ότι έχω κάποιο κέρδος από αυτό.
απο οτι ειδα στο ιντερνετ πρεπει να γραφτεις στην αρχη της χρονιας η'δεν καταλαβα καλα;