Originally Posted by
-moonlight-
Kαταλαβαίνω γιατί πάνω κάτω είμαι και γω σ'αυτή τη φάση. Δεν μιλάω στους γονείς μου ακόμη και για πράγματα σοβαρά /αποφάσεις κτλ και νιώθω πως ακόμη κι αν τους μιλήσω δεν θα με καταλάβουν. Το ίδιο και στις φίλες μου. Έχω μια κολλητή εδώ και 5 χρόνια και είναι στο μόνο άτομο που λέω τα πάντα. Και μετά το μετανιώνω. ΟΜΩΣ τη στιγμή που τα βγάζεις από μέσα σου πίστεψε με σε βοηθάει πάρα πολύ. Μπορεί να είναι και το μόνο που χρειάζεσαι. Πιστεύω πως νιώθεις μοναξιά γιατί δεν έχεις κάποιον να μιλήσεις, δεν νιώθεις κανένα άτομο τόσο κοντά σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε πως είσαι αντικοινωνική, ούτε πως έχεις αγοραφοβία. Η μάνα μου έβγαλε διάγνωση πως έχω το 2ο :p Καμία σχέση όμως. Και ναι, στο πανεπιστήμιο θ'αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα χωρίς καν να το καταλάβεις. Φτάνει να θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Στην 3η λυκείου είχα αλλάξει λίγο εγώ, αλλά στο πανεπιστήμιο ήθελα να αλλάξω την κοινωνική μου ζωή και πάντα εγώ πλησίαζα τον κόσμο και του έπιανα κουβέντα, για να μου αποδείξω και μένα αλλά και στην μάνα μου πως κάνει λάθος. Ωστόσο κάποια πράγματα είναι στοιχεία του χαρακτήρα μου και δεν μπορώ ούτε και θέλω να τ'αλλάξω, π.χ την εσωστρέφεια μου, και αυτό δεν είναι καθόλου κακό! Με τον εαυτό σου επικοινωνείς καλύτερα απ'όλους και είναι ο μόνος που μπορεί να σε καταλάβει. Και πλέον όλο αυτό, ότι είμαι μόνη μου κτλ δεν με ενοχλεί και τόσο. Να έχεις παρέες να βγαίνεις εντάξει, να τους πλησιάζεις, να τους μιλάς, αλλά αν δεν σου βγάζουν εμπιστοσύνη ή αν δεν τους νιώθεις τόσο κοντά σου, τα πολύ προσωπικά σου άστα για τον εαυτό σου. Δεν υπάρχουν "πρέπει" και γιατί σ'αυτά τα θέματα. Είναι το πως νιώθεις με τον εαυτό σου που μετράει. Τελοσπάντων, είσαι μικρή ακόμα και θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην πορεία. Πάντως, πιστεύω πως θα σε βοηθούσε να μιλήσεις με κάποιον, είτε αυτός ο κάποιος είναι ψυχολόγος, είτε η κολλητή σου. Επίσης, γράφε τι σκέφτεσαι, ακόμη και το πιο ασήμαντο. Εμένα πάντα με βοηθάει.
Αχ, αν δεν θέλει κάποιος να βοηθήσει ας μην κάνει άσκοπες/ανούσιες ερωτήσεις και να προσβάλλει έμμεσα τον άλλον που προσπαθεί να βοηθηθεί. Εδώ είναι και φόρουμ ψυχολογίας τρομάρα του.