Παιδιά δεν ξέρω τι να πω..κουράγιο..
Printable View
Παιδιά δεν ξέρω τι να πω..κουράγιο..
Eγώ δεν έχω κλινικά συμπτώματα πλέον. Είμαι εδώ και δύο χρόνια σ'αυτό που ονομάζουν remission και νομίζω καλύπτω τα πλαίσια της κλινικής ανάρρωσης.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι καλά. Η λειτουργικότητα μου δεν είναι τοσο καλή για να ανταπεξέλθω σε εργασιακό περιβάλλον. Οι ισορροπίες μου είναι μειωμένες, έχω σημάδια πολλές φορές σύγχησης και αφηρημάδας, το κίνητρο μου δεν είναι πάντα σταθερό, η αυτοπεποίθηση είναι στο μηδέν καθώς και η αίσθηση της ταυτότητας και μιας δομημένης προσωπικότητας.
Προσωπικά βλέπω διαφορετικά την έννοια της ανάρρωσης με έναν πιο ολιστικό τρόπο και ακόμα είμαι στην αρχή για να καλύψω αυτό το πλαίσιο που έχω στο μυαλό μου.
Είμαι στον 3ο μήνα του 5ου χρόνου.
Σείριε αρχίζω και σε καταλαβαίνω.
serie τι ειναι το remision? Κι εγω δεν εχω θετικα συμπτωματα πλεον αλλα εχω αρνητικα και γνωστικα τα οποια δεν περνανε. Φανταζομαι εισαι συνεπης με τη φαρμακευτικη σου αγωγη,οπως κι εγω, και εισαι καλα.Αληθεια απο τοτε που αρρωστησες σου εγινε καμια μειωση στη δοση των φαρμακων? Εμενα ναι.Συγνωμη για τις προσωπικες ερωτησεις αλλα διαβαζω εδω οτι πολλοι δεν εχουν βελτιωση και νομιζω οτι ειναι λογω του οτι δεν περνουν τα φαρμακα καθε μερα η τα μειωνουν μονοι τους.Δεν ξερω υποθετω.Αν θελεις μου απαντας.
Εχω πειραματιστει επι πολλα χρονια με αντικαταθλιπτικα , δεν βλεπω κανενα αποτελεσμα , ειδα κατι το 2010 , εκτοτε τιποτα .....
Remission έχει την έννοια απουσίας ψυχοπαθολογίας δηλαδή τα κύρια συμπτώματα της πάθησης. Απλα μένουν κάποια υπολειμματα που δεν ξεπερνιουνται.
Σε όσα συμπτώματα ανέφερα πιστεύω όλα μπορούν να βελτιωθούν απλα δεν είναι ευκολο.
Για την αφηρημαδα κ την σύγχηση δεν ξέρω τι μπορω να κάνω πέρα απο το να περιμένω να "γυμναστει" το μυαλό μου ίσως.
Ισορροπίες με τον εαυτό είναι κάτι προσωπικό κ γνωρίζω τι πρεπει να αλλαξει σχετικα.
Αυτοπεποίθηση ίσως θα είναι το αποτέλεσμα.
Ναι είμαι σταθερός με τα φάρμακα κ δεν κάνω πειραματισμούς.
Μου έγινε μείωση στο invega 50% κ στο solian 63%. Μιλάμε για δόση συντήρησης σχεδόν απο τον 2ο χρονο κ ίσως μειωθεί κ άλλο το σολιαν.
serios ευχαριστω για την απαντηση.Κι εγω σε remission ειμαι ετσι οπως το αναλυεις.Δηλαδη δεν εχω καθολου θετικα και εχω αρνητικα και γνωστικα προβληματα δηλαδη υπολειμματα.
Πολυ μεγαλη μειωση σου εγινε,μπραβο!Δυστηχως εγω εχω καταλαβει οτι τα φαρμακα πρεπει να τα παιρνουμε για πολλα χρονια απλα ελπιζω μηπως βγει καμμια καινουργια θεραπεια.
Εγω εχω μεγαλο προβλημα με τη συγκεντρωση και δεν ξερω τι να κανω για να το ξεπερασω.Καλα μην περιμενουμε και θαυματα,σοβαροτατη ασθενεια εχουμε μην περιμενουμε να μας φυγουν ολα τα συμπτωματα δεδομενου οτι τα φαρμακα δεν ειναι η "θεραπεια".Ουτε οι ιδιοι οι γιατροι δεν ξερουν πως δρουν τα φαρμακα.Απλα καλο ειναι να τα περνουμε και να μην κανουμε πειραματισμους.
Εγώ με την συγκεντρωση στην αρχή της πάθησης είχα πρόβλημα κ δεν μπορουσα να διαβάσω για 7 μηνες οπου κ ξεκίνησα σιγά σιγά το διάβασμα.
Το 16' κατάφερα να βγάλω 18 λογοτεχνικά βιβλια κλασικά κ όχι τα ευκολότερα.Για το 17' εχω σαν στοχο 2 βιβλια τον μήνα κ ίσως τον ξεπεράσω.Ελεύθερο χρονο έχω άπλετο.
Δεν ξέρω αν είναι απο τα ενδιαφέροντα σου η λογοτεχνία αλλά θα μπορούσες να ξεκινήσεις με κάτι.
Διαβαζα βιβλια και εβλεπα βελτιωση σχετικα παντα απλα τωρα εχω καιρο να διαβασω.Ειχα παρατηρησει ομως πως και τοτε που διαβαζα δεν ημουν και πολυ συγκεντρωμενος και ισως μετα απο λιγο να ξεχνουσα και τι διαβασα.
Οχι maus δεν παιρνω akineton.Δεν μπορω να καταλαβω αν φταινε τα φαρμακα η η σχιζοφρενεια για τα γνωστικα.Σιγουρα τα φαρμακα παντως μας καταστελλουν και ισως φταινε κι αυτα.
...... εχω