Τϊποτα απολύτως. Μόνο δυο μαγνητάκια έβαλα μπροστά στη πόρτα. Και αυτά μετά την 3η μέρα.
Printable View
Τϊποτα απολύτως. Μόνο δυο μαγνητάκια έβαλα μπροστά στη πόρτα. Και αυτά μετά την 3η μέρα.
Πάρε ωτοασπίδες.
Με ωτοασπίδες κοιμάμαι και άρχισαν να με πονάνε τα αυτιά ακόμη και όταν δεν τις φοράω! Ερεθίστηκαν. Δεν είναι λύση.
Aλλαξε ψυγειο να τελειωνεις τι το ψαχνεις??Εννοειται ειναι πολυ ενοχλητικος θορυβος..Εγω θα το ειχα σουταρει απο το παραθυρο!
Σου λέει ότι το άλλαξε και το πρόβλημα παραμένει. Πόσα ψυγεία να αλλάξει πια?
Eγω θα σου προτεινα να πας βραδυ στο σπιτι ενος φιλου και να κατσεις να δεις αν σ ενοχλει παλι ο θορυβος. Αλλη λυση ειναι να καλεσεις φιλους το βραδυ στο σπιτι σου να σου πουν αν ακουνε κατι. Δεν θεωρω οτι ειναι κατι επιληψιμο. Εγω πχ ειχα ενα ρολοι που ακουγεται ο θορυβος απ τους δεικτες. Μικρος θορυβος, μη φανταστεις. Ε πεφτω να κοιμηθω το βραδυ και μου σπαει τα νευρα! Ειναι η προσοχη μου ολη εκει. Για μενα ειναι αδιανοητο να κοιμηθει καποιος υπο αυτες τις συνθηκες. Πηρα ενα ηλεκτρικο κ τελειωσε. Το ιδιο αμα σταζει καποια βρυση στο σπιτι. Ειναι αλλοι ανθρωποι ομως που δε τους καιγεται καρφι και κοιμουνται ακομα κ να μιλας εσυ στο δωματιο ή να παιζει η τηλεοραση και γενικως ας υπαρχει ο οποιοσδηποτε σπαστικος ηχος. Το ρολοι αυτο μου αποσπουσε την προσοχη κ την ημερα για να καταλαβεις, δε μπορουσα να συγκεντρωθω. Αλλος δεν εδινε σημασια.
Κοιτα λοιπον να αποκλεισεις το θεμα του θορυβου. Καλο ειναι να πεις κ τις 2 μαρκες που πηρες να τις αποφευγει ο κοσμος γτ την εχουνε πατησει πολλοι. Εαν παρ ολ αυτα το μυαλο σου ειναι εκει τοτε ναι ειναι μια υποχονδριαση, μια εμμονη αν θες που μπορει να σχετιζεται με διαφορα αιτια. Δε νομιζω ομως οτι ειναι κατι τετοιο. Ενα κολλημα με τετοιους θορυβους ολοι το χουμε φαει κατα καιρους.
φανταστείτε σ' ένα φόρουμ παραπληγικών να μπαίνει κάποιος και να παραπονείται ότι δεν μπορεί να περπατήσει γιατί τον χτύπησε το παπούτσι... επώδυνο, δεν λέω, αλλά άλλης κατηγορίας πρόβλημα
υ.γ. ο αυτισμός δεν υπάρχει σε όλους, υπάρχει εκεί που υπάρχει...
ΝΑΙ κατι που λυνεται σαφως και σαφεστατα και σαφεστατως! με ...ηλεκτρολογο γτ να το κανουμε ψυχιατρικο? ΥΓ τι και αν φαινεται εντος εισαγωγικων σκληρη η θεση μου αφου προσφερω μια λυση στο κατω κατω με την προταση μου?
και ζητω συγνωμη αν σε στεναχωρησα ΑΟΡ αλλα ετσι ειναι τα πραματα δεν πρεπει να σε ανησυχει καθολου!(περα απο το τεχνικο μερος ξερω γω...)
αορ αυτο δεν ειναι ψυχωση εμμονη ειναι
να ρωτησει κανενα γιατρο. η ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη κανει τετοια.
η ψυχωση ειναι σαν να εχεις πιει παρα πολλους καφεδες μαζι.
Η Ιψδ κανει και τετοια , κανει και πολλα αλλα . Δεν νομιζω πως χρειαζεται γιατρο , αλλα αν ειναι αν του φυγει ας παει.
Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι όπως λέτε ή εμμονή, όχι ψύχωση δικό μου βιαστικό συμπέρασμα. Πάντως δύο μήνες, είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι μόλις ξυπνάω και το τελευταίο πριν κοιμηθώ. Ζω με τη σκέψη συνέχεια στο μυαλό, πως θα το συνηθίσω πως θα ζήσω έτσι κλπ. Ο τεχνικός δε σου κάνει τίποτα γιατί έτσι είναι το ψυγείο και είναι φυσιολογικό! Το μυαλό μου έχει κολλήσει σαν τσίχλα σε σημείο που κάθομαι σφίγγω τις γροθιές μου και αρχίζω να κλαίω απο τα νεύρα μου! Το σπιτάκι είναι μικρό και ακούγεται παντού, μπάνιο και δωμάτιο. Το έχω βάλει στο μυαλό. Μπορεί να μην σας φαίνεται σοβαρό αλλα όταν οι δικοί μου με βλέπουν σε αυτή τη κατάσταση και ανησυχούν μόνο ασήμαντο δεν θα το έβλεπαν.
Μια εμμονή είναι το ξέρω, αλλά παλεύω με τον εαυτό μου να φύγει αυτό το πράγμα γιατί δεν αντέχω.
Μπορεί να το βλέπετε ασήμαντο αλλα ελάτε στη θέση μου να ζείτε με ένα πράγμα που σου τρυπάει το μυαλό! Μια φίλη μου παλαιότερα είχε πάθει παρόμοιο με την καθαρι΄λοτητα στο πάτωμα. Σφουγγάριζε το σπίτι ανα 5 λεπτά γιατί το έβλεπε βρώμικο. Ήταν με έναν κουβά δίπλα της και μια σφουγγαρίστρα. Είμασταν σε καφετέριες, σε σπίτια, μαγαζιά και καθάριζε τα ξένα μπάνια. Στο μυαλό είναι όλα, είπε κανένας ότι δεν είναι; Κάποιοι θα πούνε ποιος της είπε να καθαρίζει ξένα μπάνια; ΚΙ όμως ήταν πρόβλημα που μπορεί να φαίνεται πάλι ασήμαντο σε κάποια άλλα, δεν έπαυε όμως να την τρελαίνει μέρα με τη μέρα και ας ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ το πάτωμα!
Θέλω να πω λοιπόν πως η ΙΔΨ μπορεί να προσβάλει κάποιον σε ασημαντα θέματα, όπως το ρολόι που είπε το κεράσι και συμφωνώ! Το αγόρι μου είχε τέτοιο θέμα όταν μείναμε μαζί. Μια-δυο μέρες το συνήθισε... ΑΝ το συνήθιζα κι εγώ σε μερικές μέρες δεν θα το συζητούσαμε. Κρατάει ήδη 2 μήνες και πάω για τον τρίτο, ειλικρινά δεν ξέρω που θα καταήξει όλο αυτό! Βγαίνω για καφέ και σκέφτομαι αυτό, έχω χάσει το χιούμορ μου. Περνάω απο δίπλα το κλωτσάω, το βγάζω απο τη πρίζα να μην ακούγεται! Ο σύντροφός μου είχε περάσει παλαιότερα παρόμοια κατάσταση με άλλη εμμονή και με καταλαβαίνει απολύτως. Δεν τον ενοχλεί όμως ο θόρυβος, αλλά ξέρει πως νιώθω. Με βλέπει, με ζεί! Μου έχει αλλάξει την καθημερινότητα. Έχω χάσει τη διάθεσή μου ακόμη και για επαφή! Έπαψα να βλέπω σπίτι ταινίες απο τότε γιατί δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και σκέφτομαι και ακούω κάθε δευτερόλεπτο τον θόρυβο!
ΕΠίσης όπως είπε κάποιος πιο πάνω, το σπίτι για το οποίο μιλάω είναι αυτό που συζώ με τον σύντροφό μου. Πάω και κοιμάμαι πολλές φορές στους γονείς μου, κι εκεί το ψυγείο δεν με ενοχλεί και ας κάνει πιο πολύ θόρυβο! Όπως και σε φίλους κάνει θόρυβο αλλα δεν με ενοχλεί! Με ενοχλεί το συγκεκριμένο που είναι δικό μου, σκέφτομαι ότι είναι δικό μου και ΠΡΕΠΕΙ να ζησω με αυτό!
ΔΙΟΡΘΩΝΩ, δεν είμαι και ψυχολόγος να ξέρω τους όρους. ΑΠ'ότι διαβάζω όντως πιο πολύ εμμονή και ΙΔΨ είναι μάλλον.
Σίγουρα δεν είναι ο θόρυβος το πρόβλημα, αλλα άλλοι παράγοντες που με οδηγούνε να σκέφτομαι εγώ με αυτόν τον τρόπο!
Σε πόσο καιρό περνάει συνήθως; ΘΑ μου πάρει λέτε πολλούς μήνες;