αμα μπορουσα να δωσω μαθηματα σε αχαριστους ανθρωπους δεν θα τους ελεγα τιποτα απλα θα τους πεταγα σε ενα χωριο με αφυλοξενο κοσμο και μηδεν γνωστους.για δυο-τρεια χρονακια,και θα καταλαβαιναν πολλα
Printable View
αμα μπορουσα να δωσω μαθηματα σε αχαριστους ανθρωπους δεν θα τους ελεγα τιποτα απλα θα τους πεταγα σε ενα χωριο με αφυλοξενο κοσμο και μηδεν γνωστους.για δυο-τρεια χρονακια,και θα καταλαβαιναν πολλα
Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι εκεί έξω σήμερα.Οι τελευταίοι βρίσκονται είτε εντελώς κλεισμένοι στο σπίτι τους και έχουν αποδεχτεί την ζωή τους,είτε γράφουν και διαβάζουν σε φόρουμ σαν αυτό
ποτε βγεικες να τους ψαξεις??
εσύ έψαξες και τους βρήκες; και αν ναι,που είναι να ψάξω και εγώ.Δηλαδή πάω πλατεία,βρίσκω κάποιον να κάθεται μόνος του και πάω του μιλάω και μου μιλάει; Στη πόλη που βρίσκομαι,σε πληροφορώ ότι παίζει να είμαι και ο μοναδικός που κάθεται μόνος του στην πλατεία και ποτέ δεν ήρθε κάποιος "συνάδελφος" να μου μιλήσει ή δε βρήκα κάποιον να πάω να του μιλήσω εγώ.Ολοι έχουν την παρέα τους και κανείς δεν έχει όρεξη να εντάξει σε αυτήν,κάποιον άγνωστο που γνωρίζει σε μια πλατεία.
δυστυχως δεν μπορω να στο απαντησω αυτο.γιατι απο πολυ πιτσιρικας μεχρι και σημερα τετοιος ανθρωπος ειμαι.οπου και να παω σε οποια πολη και να βρεθω με τραβανε και τους τραβαω.το πως θα τους βρεις εσυ ειναι ενα δυσκολο θεμα
δικαιολογιες και γενικευσεις που δεν οδηγουν πουθενα. ουτε αληθινοι και ψευτικοι ανθρωποι υπαρχουν, απλα δε ταιριαζουμε με ολους. προφανως καποιος που επιλεγει Μυκονο πχ δε ταιριαζει με εναν καταθλιπτικο. και στις πλατειες ειδικα τωρα το χειμωνα το μονο που βρισκεις ειναι ζητιανους που δεν εχουν που να πανε.
Τα πράγματα και η ουσία είναι κάπου στη μέση πιστεύω, υπάρχει η διαφορετικοτητα του κάθε ανθρώπου. Μόνος μπορεί να είσαι και μεταξύ πολλών ανθρώπων και απλά να είσαι μαζί τους για πολλούς και διάφορους λόγους...είτε από φόβο για μοναξιά είτε από συνήθεια.
Απλά η ανάγκη για επικοινωνία είναι τόσο μεγάλη που πραγματικά πολύς κόσμος το κάνει από φόβο.
Τα τελευταία χρόνια σχοινοβατω μεταξύ δύο κόσμων, από την μία ή ανάγκη για επικοινωνία και από την άλλη η απόλυτη μοναξιά μου...τελευταία ψάχνοντας να ακουμπησω κάπου βλέπω πως αν κάνω έκπτωση στα θέλω μου θα βρεθώ με ανθρώπους που εκτός από την δουλειά τους και τα γκομενικα δεν έχουν να πούνε κάτι άλλο, και καταλήγω να σκέφτομαι πως ίσως η μοναξιά ίσως είναι η καλύτερη μου φίλη.... Ίσως η περίοδος εκπτώσεων έχει τελειώσει για μένα
Το δικό μου θέμα είναι ότι νιώθω άβολα με τους ανθρώπους. ξέρω ότι δεν είμαι "φυσιολογική", υπάρχει μια μικρή ¨"καθυστέρηση" και κάτι σαν αυτισμός, που με κάνουν να νιώθω έτσι άβολα, να πληγώνομαι από τους φίλους, γκόμενους κτλ γιατί ως γνωστόν το bulling υπάρχει παντού. Δεν έχω κάποια λύση για όλα αυτά, βιώνω καθημερινά την απομόνωση.
Αυτο το θεμα μου θυμιζει ενα που ειχα ανοιξει εγω και ρωταγα ποσο καιρο ειναι ο καθενας στο λουκι του.Οι περισσοτεροι ειχαν πει οτι τραβιουνται πανω απο 5 χρονια,μερικοι ολη τους την ζωη.
Απ' οτι φαινεται η μοναξια ειναι κατι που χρονιζει αν δεν αντιμετωπιστει σχετικα συντομα.Χαπια,ψυχιατροι, κλπ δε βοηθανε και πολυ απ'οτι καταλαβαινω,ισως μονο για να καταστελλουν τα ''χοντρα''.
Το καλυτερο φαρμακο ειναι η ανθρωπινη επαφη,αλλα αν ειχαμε αυτην την επαφη,δε θα ειμασταν σε αυτην την κατασταση εξ'αρχης.Και οπως ειπωθηκε παραπανω,αν εισαι μονος,μπαινεις σε ενα φαυλο κυκλο,γιατι δε μπορεις να κανεις φιλους,να βρεις συντροφο ή δουλεια.Βυθιζεσαι στο σκοταδι ακομα περισσοτερο και το μονο που μπορεις να κανεις ειναι ειτε υπομονη μεχρι να πεθανεις,ή να πεθανεις μια ωρα αρχιτερα.
Ειναι τρομακτικο.
ναι δυστυχως δεν υπαρχουν χαπια που να σε κανουν πιο κοινωνικο και να τραβανε τους αλλους κοντα σου. δε ξερω πως το αντιμετωπιζουν αυτο το προβλημα οι ψυχολογοι, μαλλον το κρυβουν κατω απο τη καταθλιψη που σιγουρα θα εχει καποιος μοναχικος. το καλυτερο φαρμακο ειναι να ενδιαφερθουν οι αλλοι, αλλα ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα σημερα δυσκολο.
Καλησπερα παιδια ειμαι στην ιδια φαση με εσας,ετοιχε να googlaro για την μοναξια και ειδα το forum εκανα account μονο και μονο για να συνεισφέρω αισθανομαι τοσο μονος τον τελευταιο καιρο που μου ερχεται να σκασω,κοιταζοντας στο net εψαχνα να βρω κατι σαν τους Α.Α αλλα για μοναξια δυστυχως δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο βλεποντας ποσοι ειμαστε εδω θα ηθελα να προτεινω μια συναντηση με ολους ισος φαίνομαι πολυ straightforward αλλα σας διαβεβαιώ ουτε ανωμαλος ειμαι ουτε περιεργος το καλο για ολους τους μοναχικους ανθρωπους σαν κι εμενα και αυτο εδω ειναι το βημα μου περιμενω το feedback σας.
Πολύ ωραία η σκέψη σου φίλε μου... Μόνο που όλοι πιστεύω πως μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από τον υπολογιστή, μακάρι να έχει επιτυχία η πρόταση σου αλλά όλοι μας προτιμούμε την ανωνυμία και την ασφάλεια του ίντερνετ...
Μπορω να το καταλαβω αυτο ετσι και αλλιως και εγω δεν ξερω κανεναν σας αλλα μερα μεσημερι σε ενα cafe δεν θα υπηρχε κινδυνος anyway με το να μενει καποιος πισω απο το Pc δεν βοηθαει τον εαυτο του η χαρα ειναι εξω ισως οχι με εμενα που ειμαι αγνωστος αλλα με καποιον εκει εξω που θα σε νοιαστει και θα σε κανει να νιωσεις ξεχωριστος.Σου ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου να νιωσεις καλυτερα μακαρι να μην εισαι μονος και μην το βαζεις κατω btw συγνωμη που σου εκανα highjack το thread αν θελησεις εσυ η καποιος αλλος να συμμετασχει στην ιδεα μου μην διστάσει αξιζει σε ολους μας κατι καλυτερο.
Τι λες τώρα;;; ίσα ίσα μακάρι να βρεθούν άτομα και να κανονίσετε καφεδάκι παρέα... Θα το χαιρόμουν πολύ...απλά επεσήμανα τις δικές μου απόψεις για το θέμα.....