Originally Posted by
Vagabond
Καλησπέρα! Δεν δεν ξέρω αν και η Θεοφανία εννοούσε το ίδιο, αλλά την συγχώρεση εγώ θα σου την πρότεινα όχι για να νιώσουν καλύτερα οι γονείς σου, αλλά για να γαληνέψεις μέσα σου εσύ... να καταλάβεις από πού πηγάζει αυτή η στάση τους απέναντί σου, ώστε να απενοχοποιήσεις τον εαυτό σου και να τους συγχωρήσεις για να μην σε τρώει η οργή και η πικρία... όταν φτάσεις στο σημείο να μπορέσεις να συγχωρήσεις, η γνώμη μου είναι ότι κάθε εξουσία που είχε το άτομο αυτό πάνω σου έχει πλέον εξανεμιστεί, είσαι αρχηγός του εαυτού σου και δεν σε ακουμπάει πια, είσαι πάνω από αυτούς πλέον... είναι για εσένα, όχι για αυτούς.
Και εννοείται ότι τους συγχωρείς μεν, αλλά δεν ξεχνάς, δεν διαγράφεις το ιστορικό και δεν κάθεσαι να ξαναγίνεις θύμα σε αυτόν τον κύκλο βίας... προχωράς την ζωή σου ήρεμα, απαλλαγμένη από όποιες ενοχές και όποια συμπλέγματα μπορεί να σε έχει γεμίσει μια τέτοια στάση γονιών προς το παιδί τους. Πιστεύω ότι αυτό είναι τραγικά δύσκολο όμως να συμβεί ενώ ζεις μέσα σε αυτό το περιβάλλον που σε τραβάει πίσω.