Ναι τωρα που τα ξαναδιαβαζω...φυσικα και συμφωνω μαζι σου Sofia οπω φαινεται απο τα κειμενα μου προς την Liber.
Ναι τωρα που τα ξαναδιαβαζω...φυσικα και συμφωνω μαζι σου Sofia οπω φαινεται απο τα κειμενα μου προς την Liber.
:) :)
Μονο η liber δεν μιλαει:(
δεν το κατάλαβα αυτο, μπορεις να το εξηγήσεις?Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by Sofia
ή η ψυχολογική βία. για να το παω παραπέρα.....
πολυ ενδιαφερον σταση....
αμα εχεις προπονηθει κιολας...
;)
εννοω οτι η ψυχολογικη βια ειναι η χειροτερη απο ολες.
διαφωνεις?
η ψυχολογικη βια ειναι ίσως η πιο υπουλη
Η σωματικη βια προκαλει και ψυχολογικη βια κατα τη γνωμη μου ταυτοχρονα...απλως οι αντρες μπορει να την αντιμετωπισουν στην παιδικη τους ηλικια αλλα ποτε ποια.
η ψυχολογικη βία μπορει να δημιουργήσει το έδαφος για αλλες μορφές βιας,αλλα δε σημαινει πως ντε κ καλα συνοδεύεται κ απο σωματικη βία! ουτε επισης πως οι αντρες δεν δεχονται ψυχολογικη βία!και μαλιστα ως ενηλικες!!μια χαρα κ ως ενηλικες μπορει να τους ασκηθει!γιατι οχι?ανθρωποι δεν ειστε?
Ναι ψυχολογικη βια μας ασκειτε...σωματικη δεν μπορει να μας ασκηθει εννοω πλεον...ενταξει εκτος απο ακραιες περιπτωσεις.
Θα παραφράσω λίγο αυτά που λές !Quote:
Originally posted by liberchild
Quote:
Originally posted by keep_walking
Δεν το πιστευεις αυτο ...μαλλον επιζητας οσο το δυνατον μεγαλυτερη αυτοβελτιωση απο οτι καταλαβαινω αλλα δεν το πιστευεις πραγματικα αυτο.
Το πιστεύω και το ζητάω. Εξηγώ οχι να μισεί εμένα αλλά τις αδυναμίες μου τις οποίες συχνά αγνοώ. Αποζητώ όχι το χάδι αλλά το χαστούκι.
Οχι ακριβώς να μισεί τις αδυναμίες μου , αλλα να είναι ειλικρινής μαζί μου ακόμα και οταν αφορά τις αδυναμίες μου !
Και εξηγώ :
Τα ατομα που εχω έρθει πιο πολύ κοντα ήταν άτομα που μπορούσα και εγω και αυτά να εκφραζόμαστε με ειλικρίνια και να λέμε όλες τις σκέψεις μας !
Συμπεριλαμβάνοντας και τις σκέψεις που αφορούν ελαττώματα του άλλου !
Ξέρεις , πολλοι θα σκεφτούν οτι έχεις ελαττώματα και είναι επόμενο διότι όλοι έχουμε !
Καποιοι θα στα χτυπήσουν με κακία (αυτοί δεν είναι φίλοι)
Καποιοι θα τα αποκρύψουν (αυτοί θέλουν να είναι φίλοι σου ή αδιαφορούν)
Κάποιοι θα είναι ειλικρινείς στη σκέψη τους ακόμα και σε αυτά , αλλα δεν εχουν κακία, μόνο αγάπη (αυτούς θέλω για φίλους !)
Η ζωη μου έδωσε την ευκαιρία ευτυχώς να έχω τόσο ειλικρινή σχέση ! Και την προτείνω !
Δεν την θέλουν όμως όλοι οι άνθρωποι ! Μαλλον οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν φίλους που τους χαιδευουν τα αυτιά !
λαθος εχεις,Quote:
Originally posted by keep_walking
Η σωματικη βια προκαλει και ψυχολογικη βια κατα τη γνωμη μου ταυτοχρονα...απλως οι αντρες μπορει να την αντιμετωπισουν στην παιδικη τους ηλικια αλλα ποτε ποια.
η σωματικη βια προκαλει και θυμο αρα δεν ειναι αποτελεσματικη,
η ψυχολογικη ειναι αρκετα πιο πανω σε επιπεδο.
Η ψυχολογικη βια δεν προκαλει θυμο αλλα σε πρωτο βαθμο φοβο...
το χειροτερο συναισθημα.
Εγώ παιδιά νομίζω ότι η σωματική βία είναι ότι χειρότερο, αν και έχω υποστεί και τα δυο είδη. Με τη σωματική βία χάνεις την κυριαρχία του εαυτού σου. Χάνεις το \"εγώ\" σου. Δεν είσαι ποτέ πια ο ίδιος άνθρωπος. Πολλές φορές η μάνα μου πάει να με χαιδέψει και τρομάζω. Αυτό με τη λεκτική βία δεν το πάθαινα. Απλά, δεν μισώ πλέον το άτομο που μου ασκούσε βία. Απλά το λυπάμαι που έφτασε σε τέτοιο σημείο. Όσο για μένα, δεν νομίζω ποτέ να είμαι όπως πριν. Έχασα μεγάλο κομμάτι από τον αυθορμητισμό μου και νιώθω ενοχές με το παραμικρό, κάτι που δεν το είχα. Προφανώς φοβάμαι την \"τιμωρία\".
Μαγδα ειλικρινα λυπάμαι! υπηρξα μαρτυρας σε επεισοδια ασκησης σωματικης βιας....καταλαβαινω οσα λες...αν επιτρεπεται ποιος σου εχει ασκησει σωματικη βία?μπραβο σου παντως που βρηκες τη δυναμη να προχωρήσεις κ να αφησεις το ατομο αυτο πισω σου κ εξω απο τη ζωή σου πλεον....
ο πρώην συντροφός μου μου ασκούσε βία. Και μάλιστα, όταν κάποιοι αμφιβάλουν αν τον άφησα πίσω, θυμώνω, θυμώνω πολύ. :mad:
Αλλά αυτό είναι, όταν το φανερώνεις, σε περνάνε και για βλάκα. Εγώ νόμιζα που το είπα φανερά ότι θα βοηθούσα κι άλλες γυναίκες στο περιβάλλον μου να φανερώσουν παρόμοια κατάσταση, αλλά μάλλον ειρωνία έφαγα περισσότερο. Λίγοι άνθρωποι μου συμπαραστάθηκαν.
Μαγδα,καθολου εντυπωση δεν μου κανουν τα οσα λες. Λίγες γυναικες παραδέχονται οτι τους εχει ασκηθει βια...για διαφορους λογους. Κ αρνουμαι να καταλαβω τους λογους αυτους,αν κ τους βλεπω.Τελος δεν μου κανει εντύπωση το οτι λιγοι ανθρωποι σου συμπαραστάθηκαν.Δες ομως οτι υπήρχαν ανθρωποι διπλα σου. Αυτο μετραει........