Originally Posted by
mariposa7
Πρώτα απ'όλα να σου πω πως συμφωνώ απόλυτα με τη Θεοφανία.
Κατά τα άλλα η δικιά μου περίπτωση είναι άλλης φύσης τοξικότητας, είναι η περίπτωση του ανθρώπου που το προφίλ που θα εμφανίσει προς τα έξω, ως προς 1 όψη της ζωής του δεν έχει καμία απολύτως συνάφεια με το προφίλ που θα εμφανίσει σε κάποιο άλλο τομέα....... ....... Βέβαια οκ, η μαμά μου δεν παρουσιάζει τέτοιου ύψους αντιφάσεις, όμως δεν είναι τόσο "μονοκόμματη" όσο η δικιά σου, δηλ. αν κατάλαβα σωστά, μέσες- άκρες η μαμά σου σε όλους περίπου τα ίδια συμπεριφέρεται. Οπότε μάλλον αυτός θα είναι κ οχαρακτήρας της. Πάντως, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαστρέβλωσης των γεγονότων, εκεί πίστεψέ με σε νοιώθω στο πετσί μου........... μου ανεβάζει χωρίς υπερβολή το αίμα στο κεφάλι, όπως επίσης σε καταλάβαίνω απόλυτα σε ό,τι σχετίζεται με το ότι δεν υφίσταται η παραμικρή πιθανότητα να αναγνωρίσει δικό της λάθος ή δικιά της ευθύνη σε μια κατάσταση, όλη η ιστορία ξεκινά πάντα από εκεί που φταις εσύ ή που φαντάζεται ή που τη συμφέρει να φταις εσύ. Αν σε όλο αυτό προσθέσεις απίστευτες τάσεις κυριαρχίας κ ελέγχου στις επιλογές μου (έλα μου όμως ντε που δεν της βγαίνει....), ατελείτωτα αποθέματα κριτικής κ αρνητισμού, πάνω απ'όλα οι απόψεις κ τα "θέλω" της (τα πάντα πρέπει να εναρμονίζονται με αυτά), μεγάλο ταλέντο στη συναισθηματική χειραγώγηση (μέχρι τα 16-17 ψάρωνα, όχι όμως πλέον, κάποια μέλη της οικογενειάς μου βέβαια εξακολουθούν να ψαρώνουν), εφαρμογή της αρχής "2 μέτρα κ 2 σταθμά" σε ό,τι κ όπου τη βολεύει, εκρήξεις υστερίας όταν δεν περνάει το δικό της, ακατάσχετη κινδυνολογία κ πρόθεση καταπίεσης, bonus το χόμπι να ξεσπάει μονίμως σε εμένα λες κ είμαι ο προσωπικός της σάκος του μποξ, εκεί νομίζω αντιλαμβάνεσαι για τί μιλάω.......
Τώρα ασχέτως αν πρόκειται για άνθρωπο που έτσι είναι απέναντι σε όλους κ όλα, ή το πάει έτσι όπου νοιώθει ότι την παίρνει, ο τρόπος αντιμετώπισης είναι κ θα παραμείνει ένας: οικονομική ανεξαρτησία κ φυγή μακριά, έξω από τη σφαίρα καταπίεσής της. Τώρα θα μου πεις, ωραίο αυτό, αλλά μέχρι να συμβεί τί κάνουμε......?
Αυτού του είδους τα άτομα πονταρούν σε 2 μεταβλητές πιστεύω: τις σχέσεις εξάρτησης (κοινώς έχεις την ανάγκη τους) κ το φόβο που έχεις γι αυτά. Αν αντιληφθούν πως τους έχεις πάρει τον αέρα κ δεν περνάει το δικό τους τότε βγάζουν καπνούς, αλλά κ εκδικητικότητα μαζί. Άρα ΜΗ ΜΑΣΑΣ Κ ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΣ. Προσπάθησε να αποφεύγεις κάθε επικοινωνία (ώστε να προκύπτουν κ λιγότερες προστριβές) κ περιορίσου στα απολύτως απαραίτητα..