Ναι...Μη το κανεις αυτο!! ;) :D
Printable View
Ξερω τι σοβαροτητα της καταστασης και την ανεχομαι καιρο.
Ειμαι απο τις κοπελες που απο παντα ημουν ανεξαρτητη και χωρις βοηθεια απο κανενα.
Δουλευω απο δεκαπεντε χρονων και μενω μονη μου απο τοτε.
Δε θεωρω πως χρειαζομαι αστυνομια και ξεφτιλισματα κι αλλα..
Πιστευω οτι θα ξεκουμπιστει συντομα.(κοιτα τη συνεχεια που θα γραψω σε λιγο κ θα καταλαβεις)
Χμμ...σας ειπε οτι του εχω πει να χωρισουμε.Μια βδομαδα τωρα σχεδον τον βλεπω αργα το βραδυ που ερχεται και το πρωι που ξυπναει του τα ψαλλω,
λεγοντας του οτι δε προχωραει αυτη η κατασταση,οτι η ζωη μου ειναι στασιμη,οτι αυτος ηθελε οικογενεια και παιδια αλλα ποτε δεν εκανα τπτ γι αυτα,ουτε για μενα.
Οτι θα πρεπε να ντρεπεται για ολα,οτι θα φτασει σ ενα σημειο να μη τον θελουν να τον βλεπουν ουτε τα παιδια κ.α πολλα.
Χτες λοιπον,,ηρθε σχεδον ξεπιωτος στα χρονικα μιλαμε τωρα!!Μου ελεγε περι ανεμων και υδατων καθισμενος διπλα μου στο κρεβατι,,ωσπου αρχισε να μου λεει οτι σκεφτεται συνεχως αυτα που του λεω κι οτι στεκουνε ''χωρις καμια πλακα''μου λεει.
Αλλα μετα σαν κατι ν αλλαξε και προσπαθησε να μ αγκαλιασει και να με φιλησει,,λεγοντας μου οτι μ αγαπαει,,μου τ ορκιζοτανε,,οτι θελει να νοικιασουμε σπιτι και να φυγουμε απο δω κι οτι ολα θ αλλαξουν αυτη τη φορα.
Οτι αλλαξανε τα πραγματα απ τη στιγμη του παιδιου.Οτι ημασταν διαφορετικοι πριν το παιδι και διαφορετικοι μετα σε ολα.
Εγω δεν τα περιμενα ολα αυτα,αλλα δε τα χαψα κιολας.Του ειπα οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ειμαστε μαζι κι οτι ολα εχουνε τελιωσει καιρο τωρα,απλα εκεινος δε μπορει να το χωνεψει γιατι τον βολευει που εχει βρει τον ''μα.....κα''!!!
Κι οτι γουσταρω και τον ανεχομαι ως τωρα αλλα ως εδω.
Σε μια φαση αλλαξε σταση παλι,,,μου πε οτι μ αγαπαει αλλα αφου τα πραματα ειναι ετσι για μενα,,οκ.
Να του δωσω χρονο μεχρι τελος της βδομαδας γιατι του προτεινανε μια δουλεια στην αθηνα και σκεφτεται να παει κι οτι αν συμφωνησει φευγει μεχρι τελος της βδομαδας.
'Το μονο που θελω απο σενα ειναι να προσεχεις το μωρο μας 'ειπε.
Εγω τα χασα στην ανακοινωση αυτη αλλα δε το δειξα.Του ειπα οτι θα ηταν οτι καλυτερο να παει για ολους.
Εδειξε να τσατιστηκε,,γιατι μου γυρισε τη πλατη κι αυτο ηταν ολο.
Τι λετε να ταν ολο αυτο?Με δουλευει αραγε η θα φυγει στ αληθεια?
Λετε να καταλαβε οτι οντως εχει καταντησει καλα καλα ηλιθιος και να φευγει?Πως κοβεται τη συμπεριφορα του?
αντί να κάθεσαι και να περιμένεις (το ενδεχόμενο) να "ξεκουμπιστεί" και στο μεταξύ να τις τρως ή -στην καλύτερη περίπτωση- να πλακωνόσαστε στο ξύλο και τις φωνές, φέρσου σαν ανεξάρτητη κοπέλα που είσαι όπως λες και διώξε τον... κι αν δεν μπορείς, φύγε εσύ... αυτό το μπορείς σίγουρα
όσο γι αυτά που λες πιο πάνω, τα τελευταία, μάλλον στον εαυτό σου τα λες για να εξηγήσεις την αναποφασιστικότητα σου...
μαράκι, έχω τα διπλάσια χρόνια από σένα και επιπλέον, μια παρόμοια εμπειρία... έφυγα από το σπίτι μου με το γιό μου 6 μηνών μωρό γιατί δεν μπορούσα να ανεχτώ άλλο τις εκρήξεις οργής του τότε άντρα μου... αργότερα, όταν το παιδί μου διαγνώστηκε με δαδ, το έψαξα και βρήκα εξηγήσεις σ' αυτές τις (ανεξήγητες ως τότε) εκρήξεις... σήμερα είμαι σίγουρη πως ο πατέρας έχει επίσης στοιχεία αυτισμού, τα οποία έγιναν έντονα από το άγχος που του δημιούργησε η γέννηση του παιδιού του... παρόλο που θα μπορούσα να βρω τις χίλιες δικαιολογίες για να τον λυπηθώ και να μείνω (η να ξαναγυρίσω μετά) δεν μετάνιωσα ποτέ που έφυγα...
γι αυτό, όταν σου λέω "φύγε και μην κοιτάξεις πίσω" το λέω μετά λόγου γνώσεως
Μαμα,νομιζεις οτι βρισκω δικαιολογιες για να μεινει?
Ισως ειμαι αναποφασιστη λιγο,αλλα για ποιο λογο να βρισκω δικαιολογιες μετα απο τοσα θεματα που υπαρχουνε και εφοσον δεν εχει αλλαξει τπτ στο παραμικρο τοσο καιρο?
Νομιζεις οτι 'λεω' ψεμματα στον εαυτο μου επειδη προσπαθω να κυλησει ηρεμα αυτη η κατασταση?!
και κάτι ακόμα: το ερώτημα του θέματος ήταν πως μπορείς να ξεφύγεις "από μια καταστροφική σχέση χωρίς επιπτώσεις"... η απάντηση είναι "δεν μπορείς χωρίς επιπτώσεις"... αν ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψες εσύ η ίδια, θα καταλάβεις ότι ήδη έχεις υποστεί επιπτώσεις (εξάλλου, αυτές είναι που κάνουν τη σχέση "καταστροφική" εξ ορισμού)... μην τις πολλαπλασιάσεις
maraki, η δουλεια δε σημαινει ανεξαρτησια. σημαινει οικονομικη ανεξαρτησια αλλα πολλες φορες ειμαστε δεσμιοι κ θυματα αλλων καταστασεων κι ας εχουμε δικο μας εισοδημα.
Ακομη κ να φυγει ο συντροφος σου, οι πιθανοτητες θα φυγει ηρεμα κ πολιτισμενα δεν ειναι πολλες. Μπορει να φυγει αλλα σιγουρα θα επιστρεψει.
Μη ξεχνας οτι εχετε κ ενα παιδι κ για σενα να μην επιστρεψει σιγουρα θα επιστρεψει για το παιδι, τον εκανες πλεον κομματι της ζωης σου απο τη στιγμη που εκανες παιδι μαζι του.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αυτοι οι χαρακτηρες που θελουν να σε χειραγωγουν δυσκολα σε αφηνουν σε χλωρο κλαρι.
Μην υποτιμας τη 'δυναμη' της αστυνομιας (μηνυσης ή οπως αλλιως θες πες το) γιατι ετσι θα τον βαλεις στη θεση του.
Ναι εισαι ανεξαρτητη οικονομικα αλλα δεν εισαι θεος! Βλεπεις κ εχεις συνειδηση οτι η κατασταση σου ειναι εκτος οριων. Υπαρχει βια σε ολες τις μορφες (και απο μεριας σου απ'οτι ειπες) αλλα κυριως απο μεριας του.
Μη βασιζεσαι στα λογια του, αλλα στις πραξεις του. Αυτος μπορει να λεει οτι σε αγαπαει κ οτι θα φυγει, αλλα σημασια εχει το τι θα κανει τελικα!
Αν δεν εμπιστευεσαι τις συμβουλες εδω των ατομων που ειμαστε απλοι καθημερινοι ανθρωποι με παρομοια ή οχι βιωματα σαν τα δικα σου, μπορεις (μιας κ εισαι κρητη κ μενω κ εγω κρητη) να παω στο Συμβουλευτικο Κεντρο Γυναικων. Ειναι για τετοιες περιπτωσεις βιας (οποιαδηποτε μορφης) κατα των γυναικων.
Θα σε βοηθησουν πολυ ειλικρινα εσενα κ τη σχεση σου. Θα σε βοηθησουν να ξεδιαλυνεις καποια πραγματα κ ισως να μη τους δεις τοσο αρνητικα μιας κ ειναι 'ειδικοι'.
Εγω παω στο ηρακλειο μπορω να σου δωσω διευθυνση- ειναι εντελως δωρεαν. στα λεω φιλικα. κ τα μελη που σου λενε φυγε κλπ οπως κ γω μη νομιζεις οτι τα λεμε με 'κριτικη διαθεση' αλλα γιατι πραγματικα κανεις δεν το αξιζει αυτο.
Βρε Gothly δεν παρεξηγησα κανεναν απο δω,ουτε νομιζω οτι με κρινει καποιος.Ισα ισα που βρηκα αυτο το φορουμ,διαβασα διαφορα και ειπα το προβλημα μου για ν ακουσω αποψεις,οι οποιες ειναι ολες σεβαστες.
Επισης,δεν ειμαι ανεξαρτητη οικονομικα!!Καποτε ημουν.
Επιπλεον,,εχεις δικιο.Και να φυγει,σιγουρα θα επιστρεψει για το παιδι.
Και βασικα,,ειμαι εντελως ηλιθια που τον πιστευω.Συνεχεια αλλαζει γνωμες,μια λεει ετσι μια αλλιως.
Χτες βρηκα στο ιντερνετ τη σελιδα αυτη που λες γιατι εψαχνα στεγη για καθε περιπτωση,,ειναι και ξενωνας γραφει.
Ετσι,,αν δε φυγει(που δε το βλεπω),θα φυγω εγω και μαλλον θα παω και σε εισαγγελεα γιατι παλιοτερα ηθελε να μου παιρνει το παιδι μεθυσμενος,,οποτε δε θα χει ηρεμο τελος η ολη φαση.
Για δες αυτη ειναι η σελιδα κι η διευθυνση?http://www.kakopoiisi.gr/index.php?page=index
maraki, δε την ηξερα αυτη τη διευθυνση, ισως ειναι για ξενωνα αυτες οι πληροφοριες , δε μου χρειαστηκε ο ξενωνας γι'αυτο κ δεν το ειχα ψαξει. Ξερω ομως οτι προσφερουν σε γυναικες κ παιδια ξενωνα. Μπορεις να ρωτησεις απλα πληροφοριακα σε περιπτωση αναγκης.
εγω ειχα βρει το Συμβουλευτικο Κεντρο Γυναικων Ηρακλειου εδω http://womensos.gr/sumvouleutika-kentra-ggif/ λεει για Ηρακλειο (Ρεθυμνο κ Χανια δεν εχει). εχει διευθυνση-αριθμο τηλ κλπ μεχρι κ μειλ (σου απαντανε) http://womensos.gr/wp-content/uploads/pdf/iraklio.pdf
Μπορεις απο εκει να ζητησεις κ νομικη συμβουλευτικη , δλδ να σε συμβουλεψει καποιος δηκηγορος τηλεφωνικα (οσες φορες χρειαστεις), το λεω γιατι ανεφερες εισαγγελεα κ ξερεις αυτα θελουν λιγο ψαξιμο.
κ το link με τον οδηγο (http://www.antiviolence-net.eu/Odigo...web/index.html) που ειχα βαλει πιο πανω δινει πολλες συμβουλες (κ για νομικα θεματα) κ εξηγει πολλα τετοια πραγματα που μπορει να σου χρειαστουν-αχρηστα δεν ειναι.
το συμβουλευτικο κεντρο γυναικων παντως ειναι στη θερισσο (οδο στενημάχου 3) τα λεει κ στα λινκ.
ελπιζω να σε βοηθησουν!
Σημαντικο ειναι οτι εχεις εναν αντρα με προσωπικοτητα,κοινωνικο που σου χει μαθει ολη την νυχτερινη ζωη της πολης.Μην κολλας σε μικροπραγματα.Quote:
Το θεμα μου ειναι οτι ειμαι 24 χρονων,με αυτον τον αντρα,με ενα παιδι απο αυτον τον αντρα και ψυχολογικα τρελαμενη.Την τελευταια φορα που γυρισα ειχε στρωσει,αλλα τωρα ξαναρχισε σχεδον τα ιδια.
Ηθελες να μην ξερεις τι σου ξημερωνει και το πηρες.Κυριολεκτικα ομως!
καλησπέρα μαρακι!!¨),πως είναι το παιδακισου? εσυ? κομπλε? ευχομαι να εισαι καλητερα από τωτες που εφερες το θεμασου εδώ!!νομιζω οτι με τον καιρο "δυναμώνεις" γινεσαι ολο κι πιο αποφασιστικη κι συντωμα θα νιώθεις ακομη πιο υπερυφανη για τον εαυτοσου!!!
μαρακι εκανες μεγαλο λαθος που εμπλεξες με αυτόν τον τυπο!!δεν επρεπε να τον ερωτευθείς!! κι ποσο μαλον να του "προσφερεις" και την "μιτρικησου" στοργη για μια καινουργια ζωη!! δεν επρεπε αφου ηταν ενας ανθρωπος εξαρτημενος!κι βιαιος!!θα επρεπε πρωτα να τον τεσταρεις κι μετα να προχώραγες!!
μαρακι το λαθος εγινε!!! παει! περασε!! δεν γυρνα ο χρονος πισω!! ανθρωπος εισαι κι εχεις δικαιωμα στο λαθος κι εσυ όπως ολοι!! ουτε θα πρεπει να "τιμορησεις"τον εαυτοσου!! μα ουτε κι να σε περνει από κατω!! παει! περασε, από εδώ κι περα εχει αξια το τι θα καμεις!!
μαρακι ,ξερεις , το θεμα με τις "στραβες" στην ζωη δεν είναι αμα η αν θα γινουν!! αλλα το τι κανουμε με αυτές!! δλδη το να μας γινετε μαθημα ώστε να μην ξανα γινει!! στο λαθος ενας αδύναμος ανθρωπος θα κλεγετε συνεχως κι θα τον παιρνει από κατω!! το λαθος σε έναν δυναμικο ανθρωπο τον κανει να ψαχνει το "γιατι" να μην το ξανα κανει κι να προχωρα εμπρος!!! εσυ θελω να ανικεις στο δευτερο χαρακτιρα ¨)¨) ε?
λοιπον μαρακι , κατά την γνωμημου θα πρεπει να μην "μασας" ειπαμε οτι εγινε εγινε!!καιρος να "ΖΗΣΕΙς" τα ομορφα κι ζηλευτασου νιατα!!να"ΖΗΣΕΙΣ" το γλυκιτατο μωρακισου!! να του προσφερεις οτι συναισθημα ελειψε από εσενα !! δεν είναι αναγκη να αγωνιας κι να παλευεις με τρελα για τα υλικα αγαθα !! κι βεβαια πρεπει να του προσφερεις μια ασφαλεια!! μια στεγη να κοιμαται , κι τους πορους για να μεγαλωσει υγειες κι καλα αλλα να μην τρελενεσαι αν δεν μπορεις να του παρεις τα "τρελα" παιχνίδια!!! εσενα εχει αναγκη το παιδακι σου όχι τον "μπατμαν"!! εσυ εισαι η ηρωιδα του!!¨) ,
μαρακι ,τελος θα σε προτρεπα να ζησεις κι για εσενα, εισαι μικρη!! πρεπει να βγαινεις, να εχεις φιλες!! μην αφεθεις στις υποχρεώσεις σου!! εισαι μια κοπελιτσα ακομα!! εισαι μια νεα κοπελια που εχε4ι αναγκη από χαβαλέ!! από το να βγει εξω με τις φιλες τις, να γελας, να φλερταρεις!! κι να βρεις αλλους ανδρες !! φανταζομαι οτι πλεον θα μπορεις να τους "ψαρεύεις" πιο ευκολα ¨)¨), πλεον θα τους" διαβαζεις" ευκολα ε?χαχα¨) μαρακι ευχομαι οτι καλητερο, εισαι μια νεα μανουλα, σινγκλ βεβαια όπως χιλιαδες άλλες , ειπαμε, οι εποχές αλλαξαν δεν θελουμε κομπλεξ κι να μας παιρνει από κατω ετσι!!! ευχομαι τα καλητερα γιαεσενα κι για τον μικρο σου ¨)