Originally Posted by
Breath
Γεια σου hlias88! Ήθελα να σου γράψω το εξής. Από τα γραφόμενά σου φαίνεσαι άνθρωπος που έχεις εγκλωβιστεί σε κάποιες σκέψεις. Έχεις όμως πολύ ενέργεια μέσα σου (και νομίζω όρεξη για ζωή, όχι για θάνατο) και ίσως δεν ξέρεις πως να τη διοχετεύσεις και πελαγώνεις.
Η γνώμη μου είναι βρες κάτι που θα μπορούσες να κάνεις ώστε να προσφέρεις, έστω και μικρό για αρχή. Σε κάποιον άνθρωπο δικό σου. Ή σε κάποιον άγνωστο/άγνωστους ακόμη. Γενικά μια ομαδική εργασία εθελοντική, κάτι στο οποίο θα μπορούσες να συμμετέχεις. Ή αν είσαι πιο μοναχικός τύπος μια ενασχόληση με κάτι που σε ευχαριστεί εσένα, δημιουργικό. Σκέψου τι μπορεί να είναι αυτό, βάλτο σαν ιδέα στη ζωή σου και άρχισε να το υλοποιείς.
Καμιά φορά όταν μετατοπίζουμε την ενασχόληση και τις σκέψεις για τον εαυτό μας, το εγώ μας, και τα προβλήματά του, σε κάτι άλλο, ιδιαίτερα σε κάτι όπου μπορούμε να προσφέρουμε, σιγά-σιγά νιώθουμε καλύτερα. Είναι διαπιστωμένο αυτό.
Οι περισσότεροι από μας που γράφουμε εδώ, έχουμε βιώσει διάφορες άσχημες καταστάσεις, έχουμε νιώσει και ψυχικά ράκη, μας ταλαιπωρούν τα ψυχολογικά μας προβλήματα. Είναι γνώριμα αυτά... δυστυχώς. 'Ομως ξεπερνιέται αυτό το στάδιο στο οποίο νιώθεις απελπισία. Θα το ξεπεράσεις και συ, το πιστεύω. Η δημιουργία και η προσφορά σε κάτι βοηθάει, να το θυμάσαι αυτό. 'Εχεις πολύ αξία και δύναμη σαν άνθρωπος, ελπίζω γρήγορα να το καταλάβεις. Καλή τύχη!