Originally Posted by
καθευτης
Το να πας δίπλα του και να του σταθείς και να μιλήσετε αφού είχε πρόβλημα είναι και λογικό και όμορφο... το ότι έκατσες και του έφτιαξες το σπίτι, βλακεία κατά τη γνώμη μου, επίσης μην παίζεις ποκεμον αν δεν σου αρέσει... άκουσε τον να μιλάει γι αυτό (δεν ξέρω ούτε τι μπορεί να λέει, ούτε πως παίζονται) αλλα μην παίξετε...
Και αφού σε κάλεσε επειδή έπαθε κρίση αρρωστοφοβίας δεν καταλαβαίνω πως βρεθήκατε να κάνεις δουλειές και να ακούς πόκεμον... το λογικό θα ήταν να πίνατε ζεστή σοκολάτα (που θα είχε φτιάξει ο αδερφός, για να σε περιποιηθεί ως φιλοξενούμενη) και να μιλάτε για αρρωστοφοβία και κρίσεις πανικού... Που το χάσατε και δεν έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω... ή μάλλον καταλαβαίνω πως επειδή δεν έχετε σχέση είναι πολύ δύσκολο να μιλήσετε για κάτι τόσο δύσκολο... θα αρχίσετε έτσι να πιάνετε τις σχέσεις σας, τις συμπεριφορές σας, τον τρόπο που μεγαλώσατε... και εκεί θέλει προσοχή μεγάλη για να μην βγάλεις θυμό που δικαιολογημένα έχεις μέσα σου, θα πρέπει να τον συζητήσεις αν είναι τον θυμό. (Αυτό δεν ξέρω τώρα αν είναι και σωστό, γιατί εγώ που κάνω έτσι έχω και πρόβλημα να εκφράζω τον θυμό μου και αυτό με καταστρέφει).
Όσο γι αυτό που ρωτάς αν πρέπει να του πεις πως σε απωθεί αυτό το χαρακτηριστικό του, αυτή την στιγμή δεν πρέπει. Δεν μπορείτε να πάτε από τα πόκεμον στα αρνητικά του χαρακτήρα σας... δεν έχετε ακόμα την σχέση να τα συζητήσετε και θα αρχίσουν να εκσφενδονίζονται ως κατηγόριες... Εμείς με τον αδερφό μου που τα λέμε, τα λέμε για να βελτιωθούμε ως άνθρωποι και όχι για να κατηγορήσουμε... επίσης το ότι δεν μένουμε μαζί το κάνει πιο εύκολο... γιατί διαφορετικό είναι να λες σε έναν άνθρωπο που του καθαρίζεις το σπίτι άρα σε επηρεάζει "είσαι τσαπατσούλης και βρομιάρης" και διαφορετικό να το λες σε κάποιον που δεν μένετε μαζί. Εγώ του το λέω επειδή δυσκολεύει την δικιά του ζωή αυτό.. και παρόλο που κι εσύ μπορεί να του το πεις κυρίως για να τον βοηθήσεις να φτιάξει την δικιά του ζωή δεν θα είναι και τόσο "καθαρό" ούτε στο πως θα το πεις, ούτε στο πως θα το ακούσει..
Την επόμενη φορά που θα πάθει κρίση και θα πας, ελπίζω να μην σε τουμπάρει και να μιλήσετε για την κρίση και όχι για τα πόκεμον... απαίτησε το κι όλας.. "εγώ για την κρίση σου ήρθα, όχι για να πλύνω πιάτα και να ακούσω πόκεμον, θα μου πεις αυτό που θες ή να φύγω?"
Και εννοείται πως και με το αγόρι σου να μένεις θα μιλάς και θα βλέπεις και τον αδερφό, απλά δεν θα είσαι πλέον διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα... και αυτό πιστεύω παρόλο που θα τον ξενίσει θα τον ωφελήσει κι όλας..