Originally Posted by
mariposa7
Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί γράφεις πως "κάνεις κάτι κακό.....". Έλεος, αυτό δηλ. θεωρείται λάθος, κ αν ναι, από ποιούς κ με ποιά κριτήρια? Άλλες χωρίζουν παντρεμένους με παιδιά κ άλλες τα έχουν παράλληλα με τον αδερφό του γκόμενού τους κ τον κολλητό του μαζί, τί μου λες τώρα....? Σε ποιά εποχή ζούμε κ έγινε έγκλημα μια σχέση με διαφορά ηλικίας? Σε 2η φάση εισπράττω 1 άγχος από το πέρασμα του χρόνου.......
Οπότε προτείνω Χ-Α-Λ-Α-Ρ-Ω-Σ-Ε!
Για αρχή δες το γιατί το κάνεις αυτό, υπό την έννοια τί σου προσφέρουν τέτοιου είδους σχέσεις? Όντως περνάς καλά κ γλεντάς τη ζωή σου ή πρόκειται για κάτι το οποίο συμβαίνει αντιδραστικά προς την άσχημη κατάληξη του παρ' ολίγον γάμου σου, ως εκτόνωση, κ απλά νομίζεις πως καλοπερνάς, ενώ στην ουσία προξενείς στον εαυτό σου περιττή φθορά......? Αν συμβαίνει το 1ο όλα τέλεια κανένας λόγος να κουβαλάς ενοχές, αν συμβαίνει το 2ο, τράβα φρένο κ δες το αλλιώς.
Επίσης, τρέχεις να προλάβεις να μαζέψεις εμπειρίες, αδρεναλίνη κ δυνατές συγκινήσεις "πριν σε πάρουν τα χρόνια" ή υποσυνείδητα κουβαλάς κ το άγχος του ότι μεγαλώνεις κ επειδή δεν βλέπεις γαμπρό στην άκρη του τούνελ, λες να τη δεις "εναλλακτικά".....? Το 1ο δεν είναι απαραίτητα κακό, το 2ο όμως μπορεί να σου δημιουργήσει πολλά "κενά".
Στην πραγματικότητα θες να ζεις ανέμελα, χωρίς σκοτούρες σχέσης κ 1 μ@λ@κ@ άντρα να σου γ@μ....... την ψυχολογία κάθε 3 κ 2, ή επιλέγεις ως άμυνα να μην ξαναπληγωθείς βραχύβιες κ εξ ορισμού (για εσένα) μη βιώσιμες σχέσεις, ενώ αυτό το οποίο αληθινά θα ήθελες είναι η συντροφικότητα κ η σταθερότητα μιας σχέσης.....? Αν συμβαίνει το 1ο με τις ευλογίες μου (θα αργήσεις να βγάλεις κ ρυτίδες :p), αν συμβαίνει το 2ο όμως αυτό είναι αρκετά πρόβλημα. Τότε θα πρέπει να εξετάσεις την εναλλακτική να μη φοβάσαι να ρισκάρεις την καρδιά κ τα συναισθήματά σου (δυστυχώς ή ευτυχώς μόνο τα δυνατά συναισθήματα μας κάνουν να νοιώθουμε ζωντανοί), αλλά να προσέχεις το πού τη δίνεις αυτήν την καρδιά κ επίσης να γίνεις κ λίγο πιο........ας πούμε σκληρή. Αν κάποιος δεν αξίζει, δρόμο μόλις το διαπιστώσεις. Μη χαριστείς κ μην κάτσεις να εξαντλήσεις το χρόνο κ την υπομονή σου.
Προσωπική μου άποψη, κάνε μια ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σου κ προσπάθησε να βρεις τί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλεις κ μην σκορπάς την ενέργειά σου δεξιά κ αριστερά, αν η απάντηση είναι ότι δε βλέπεις τη ζωή σαν 1 ατελείωτη περιπέτεια, αλλά θες έναν σύντροφο δίπλα σου (μιλάω για σύντροφο, ο γάμος από μόνος του δε σημαίνει τίποτα αν δεν υπάρχει ουσία στη σχέση). Αν η απάντηση είναι "θα περνάω καλά στην υγειά μου θα πίνω θα ζαλίζομαι......" που λέει κ ο Μακρόπουλος, τότε 1000 φορές μαζί σου. Αλλά να είσαι ειλικρινής. Κ όταν καταλήξεις στο τί θέλεις, προσπάθησε να το αναζητήσεις στο σωστό κ κατάλληλο άνθρωπο κ με τον ανάλογο τρόπο. Κοινώς δεν πάμε στο χασάπη για φρούτα κ για κρέας στο μανάβη.