Originally Posted by
superboy13
1ον με τον εαυτό σου ασχολείσαι?, για τίποτα ψώνια η κάτι που θα σ ευχαριστήσει είσαι σ οικονομική κυρίως θέση ώστε να το κάνεις και να δεις την ευχαριστήσει που θα σου προσφέρει?ε?.2ον είσαι σ φάση να βγαίνεις καθόλου από το σπίτι, να πηγαίνεις καμία βόλτα π.χ πας μέχρι το περίπτερο η το σούπερ μάρκετ να πάρεις καθόλου αέρα??3ον η γυμναστική βοηθάει σημαντικά, η το κολυμβητήριο η κάποιο άλλο χόμπι(π.χ χορός), άν δεν είσαι σε θέση να αρχίσεις τώρα κάποιο χόμπι ακόμα ,μπορείς τουλάχιστον να πας για περπάτημα η τζόκινγκ γύρω από το σπίτι σ ,η σ κάνα στάδιο αν πάλι ούτε αυτό ,μπορείς για αρχή να κάνεις γυμναστική η κάποιο χορό από το σπίτι σ(αυλή ,δωμάτιο),μπορεί να μην σ αρέσει η γυμναστική αλλά πίστεψέ με θα σ βοηθήσει σημαντικά ιδιαίτερα έξω από το σπίτι, .4ον μπορεί να σ φανεί αστείο άλλα σταμάτα για κάποιο διάστημα να ακούς τραγούδια και ταινίες που είναι μελαγχολικά ,επικεντρώσου σ κωμωδίες χαρούμενα τραγούδια και κάποια καλά βιβλία (ότι είδους σ αρέσει , η μάθησης κάποιας γλώσσας η κάτι άλλο).5ον σταμάτα junk food kai τέτοια άμα τρως και επικεντρώσου σε πιο υγιεινά προϊόντα, (εγώ προσωπικά είχα πάρει και κάτι βιταμίνες centrum ,ίσως και να βοήθησαν δεν ξέρω). 6ον Άμα πηγαίνεις σε ψυχολ η ψυχιατρ να του τα λες όλα ότι σ βασανίζει και σκέφτεσαι μην κρατάς τίποτα,ας είναι και για το μέλλον το παρόν και το παρελθόν. 7ον επειδή ξέρω ότι η κατάθλιψη είναι απομονωτική ,κλείνεσαι κ.τ.λ.π .εάν έχεις κάποιο φίλο, γνωστό ,αδέρφια ,ξαδέρφια οι με τους γονείς σου ,η μόνη σου δεν έχει σημασία, άρχισε να βγαίνεις έξω ιδιαιτέρα τώρα με τον καιρό που φτιάχνει. 8ον ένα ακόμη σημαντικό πράγμα είναι ότι πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις τα πράγματα αίσιόδοξα, να σταματήσεις να μιζεριάζεις και να λες δεν μπορώ το ένα και το άλλο ,φυσικά και μπορείς να κάνεις τα πάντα όλα από την θέληση ξεκινούν.Πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου ότι ΟΛΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙς ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙς ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗς ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ.
Άρχισε να κάνεις έστω το 50% από αύτα που σου είπα και θα σου πω και άλλα απλά πρέπει να αρχίσεις με κάτι.και αν μπορείς ακόμα και από σήμερα έστω και κάτι μικρό