Επικεντρωθειτε στο θεμα παρακαλω...
Printable View
Επικεντρωθειτε στο θεμα παρακαλω...
Sofaki, η αυτοκριτική σου (αν και σκληρή), προσωπικά για εμένα σημαίνει οτι είσαι αρκετά ικανότερη, από πολλούς συναδέλφους σου, για να συμβάλλεις στην εκπαίδευση νέων παιδιών που ακόμα διαμορφώνουν γνώμη. Πιστεύω οτι πρέπει να αποβάλλεις όποια αισθήματα ηττοπάθειας δημιουργηθούν μέσα σου. Αν μη τι άλλο, άτομα που πραγματικά καταβάλουν προσπάθεια για κάτι που πιστεύουν, όπως στην περίπτωσή σου, δεν αξίζει να στεναχωριούνται.
Σε ηλικία γυμνασίου εγώ θυμάμαι ή να φοβάμαι τους αυστηρούς καθηγητές ή να σέβομαι αυτούς που είχαν αυτοπεποίθηση και τον τρόπο να σε κερδίζουν, στους υπόλοιπους έκανα και εγώ το κομμάτι μου. Αυτά βέβαια στο σχολείο.
Φροντιστήριο στα σχολικά μαθήματα πήγα μόνο δευτέρα και τρίτη λυκείου οπότε και ήμουν πιο συνειδητοποιημένος, γνώριζα γιατί πλήρωναν οι δικοί μου και δεν ήταν για να πάω να κάνω χαβαλέ, ασχέτως αν πάντα βιαζόμουν να τελειώσω το μάθημα (λόγω συνήθειας μάλλον).
Ξένες γλώσσες που πήγαινα από μικρό παιδάκι είχα συνηθίσει να ακούω με ενδιαφέρον τον διδάσκοντα, ίσως γιατί δεν ήθελα να έχω παραπάνω δουλειά να κάνω στο σπίτι.
Υπάρχουν πάντα και περίεργες περιπτώσεις παιδιών. Θυμάμαι ένα συμμαθητή μου στο γυμνάσιο+λύκειο, κάποια στιγμή είχε τύχει να κάνουμε κοπάνα μαζί την πρώτη ώρα του σχολείου και ενώ ήταν έξυπνο παιδί και καλός χαρακτήρας, ήταν τελείως κούτσουρο στα μαθήματα. Του είπα κάποια στιγμή, γιατί δεν κάθεσαι να διαβάσεις ρε συ, και μου απάντησε, ρε φίλε εδώ δεν έχω ανοίξει βιβλίο από το δημοτικό, τώρα θα ξεκινήσω; Με αποστόμωσε και είχε δίκιο πιστεύω. Όπως καταλαβαίνεις ήταν και από τους πιο πλακατζήδες στο μάθημα. Καλό για εμάς, κακό για τους καθηγητές μας.
Μόνο εσύ κάνεις μάθημα σε αυτά τα παιδιά; Με κανέναν από τους συνάδελφους, που βλέπεις να "έχει τον τρόπο του" το έχεις συζητήσει καθόλου; Διαφορετική αίθουσα από αυτή που περιγράφεις υπάρχει;
Επίσης (αν και δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα για το γενικότερο κλίμα του φροντιστηρίου) μου είχαν πει περίπτωση για καθηγήτρια που έβγαζε τα παιδιά για πίτσα ή καφεδάκι του στυλ, "μπράβο που πήγατε καλά στο τέστ!", το έχεις σκεφτεί;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ομολογώ οτι με εχει επηρεάσει παρα πολύ το θέμα, δεν κοιμάμαι πολύ καλά απο τότε με το συμβαν αυτο και το σκέφτομαι καθημερινά. Σκεφτηκα οτι θα παραιτηθω τέλος της χρονιάς αν και δουλεύω εκεί 5 χρόνια. Δεν με εκφράζει πια ο τρόπος που λειτουργεί το φροντιστήριο. Αυτά βέβαια δεν νομίζω να σας ενδιαφέρουν. Ειναι ψιλά γράμματα για όποιον δεν είναι στο χώρο και δεν μπορεί να μπει στην ψυχολογία. Αυτό που ίσως μπορεί να καταλάβετε είναι οτι ίσως ενας λόγος που επικρατεί αυτό το χάος να είναι οτι τα συγκεκριμένα παιδιά κάνουν μελέτη στο φροντιστήριο με τη γραμματέα και προφανώς θεωρούν οτι αν δεν τα μάθουν στην ώρα μου έχουν και άλλη ευκαιρία μετά στη μελέτη. Εχω δηλαδή μεταμορφωθεί στην δασκάλα που μπορούν να παίξουν να κάνουν χαβαλέ αφού μετά θα τα ξανα ακούσουν στη μελέτη που είναι το καθένα μόνο του και δεν τα παίρνει να κάνουν φασαρία.
Eτσι πληροφοριακά, τι εννοείς δε σε εκφράζει το modus operandi του φροντιστηρίου; για πες λιγα λόγια.
Οπως για παράδειγμα οτι πρέπει να ακολουθώ συγκεκριμένη γραμμή εκπαιδευτικά που μου υποδεικνύεται απο άτομα που δεν έχουν κατάλληλη κατάρτιση.
Moυ λες ένα παράδειγμα να καταλάβω;
εισαι του κλάδου;
Αν δεν είμαι δε θα το καταλάβω; Για πες ένα παράδειγμα τι περιλαμβάνει αυτή η γραμμή που σου προωθούν; Tι να κάνεις δηλαδή;
οχι δεν ειπα αυτο απλα ρωτησα για να δω πως θα μιλησω, βασικα μεθοδολογιας ή απλα όπως θα το ελεγα σε μια φιλη μου. Για παράδειγμα τους δίνω κάποιες συμβουλές στο πως να γραψουν μια έκθεση και μετα στη μελέτη η γραμματέας τους τα μαθαίνει αλλιώς. Και μετά μου λενε μα κυρία η ταδε κυρία μας λεει να κανουμε αυτό. Δεν μπορώ όμως να έρθω σε αντιπαράθεση με τη γραμματέα γιατί ειναι και η ιδιοκτήτρια κατα κάποιο τρόπο. Ομως δεν είναι εκείνη καθηγήτρια.
Μάλιστα. Για πες ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, τι τους λες εσυ και μετα η ιδιοκτήτρια το λέει αλλιως;
Δεν νομίζω οτι έχει σχέση αυτό ξεφεύγουμε απο το θέμα! Σε σχέση με αυτό που ανέβασα αρχικά μπορείς να μου δώσεις καποια συμβουλή;
Ναι δεν έχει άμεση σχέση, ετσι απο περιέργεια στο ρώτησα. Στείλε μου στα πμ αν δε σε πειράζει να καταλάβω. Τώρα για το αρχικό θέμα απο την ημέρα που έγινε, πρόσεξες κατι διαφορετικό με τη διευθύντρια, μήπως σε κάλεσε να μιλήσετε, μήπως απο γονείς κατι; και θα σου πω παρακάτω. By the way εννοείς οτι η ιδιοκτήτρια δεν είναι εκπαιδευτικός;
Καλησπερα σου μελος εννοειται κ δεν θα παραιτηθεις ειναι πολυ κλασικο προβλημα αυτο το οποιο αντιμετωπιζεις κ η σταση σου τους κανει να φερονται χειροτερα για να σε κανουν να νιωθεις χαλια,πανω απο ολα να μαθεις να φαινεσαι ψυχαραιμη κ οτι δεν σε επηρεαζει κατι απο ολα οσα κανουν ετσι θα δουν οτι δεν εχει νοημα να προσπαθουν να σε εκνευρισουν,θελει βεβαια χρονο κ υπομονη για να καλλιεργησεις μια ψυχραιμοτερη σταση απεναντι τους,Καλη δυναμη!