Originally Posted by
Aeriko
Αν κοιτάς το τώρα δεν θα χρειάζεσαι να αντλείς ελπίδες για το αύριο, γιατί απλούστατα το αύριο θα έρθει αύριο. Αν ζεις συνέχεια με ελπίδες για το αύριο, απελάσεις τον εαυτό σου από τις ευθύνες του τώρα, δεν παίρνεις στα σοβαρά τον εαυτό σου στο σήμερα γιατί ελπίζεις ότι κάτι θα αλλάξει αύριο. Κ φυσικά συνηθίζουμε να ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από μόνα τους, αυτή είναι η αλήθεια της ελπίδας.
Αλλά η πίστη είναι άλλο πράγμα! Λέμε πιστεύω στον εαυτό μου. Δεν λέμε ποτέ ελπίζω στον εαυτό μου, ακούγεται κ λιγάκι αστείο, έτσι δεν είναι? Το "πιστεύω" έχει άλλη δυναμική, είναι σαν ένα είδος υποσυνείδητης γνώσης. Είναι σαν να είμαστε βέβαιοι για κάτι που πιστεύουνε, ενώ η ελπίδα χωράει τον φόβο της αποτυχίας κ της αβεβαιότητας. Βασικά όταν λέμε "Πιστεύω ότι θα πετύχω" εννοούμε ότι 90% είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε, ενώ όταν λέμε "Ελπίζω ότι θα πετύχω" είμαστε 90% σίγουροι για το αντίθετο.
Πίστεψε στον εαυτό σου, στηρίξου στον εαυτό σου (κ θα δεις θα σε στηρίξει κ αυτός), κάνε πράγματα θετικά για τον εαυτό σου σήμερα και άσε τις ελπίδες για το αύριο, ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ :) Δεν χρειάζεται να αντλείς ελπίδες για αύριο αν είσαι ικανοποιημένος σήμερα. Αυτό το σκεπτικό προσπαθώ να σου περάσω.
Εμμ έχεις μάθει να ζεις στην εικονική πραγματικότητα από μικρός, την έκανες placebo. Και ιδού τα αποτελέσματα! Δεν ξέρεις πως να ζεις στην πραγματική πραγματικότητα, όπου χρειάζεται να αντιμετωπίσεις πραγματικά προβλήματα και πραγματικούς ανθρώπους. Αλλά ποτέ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! Μπορεί στην αρχή να σου φανούν βουνό, αλλά με την πίστη στον εαυτό σου θα κάνεις θαύματα! Όπως έκαναν κ άλλοι πριν από σένα! Κ ψάχνοντας μπορείς να βρεις πολλά τέτοια παραδείγματα. Δες το παράδειγμα του Νικ Βούισιτς.
Τι σημαίνει δεν θέλω να καταστρέψω την καλή ανάμνηση για τους γονείς μου??? Να συνεχίζω να ζω με μια ψεύτικη αντίληψη των γονιών μου? Και από την στιγμή που οι γονείς μου ήταν άψογοι άρα δεν έκαναν λάθη όσο ήμουν μικρός, άρα το παρελθόν μου είναι εντάξει, άρα δεν χρειάζεται να το ξεσκαλίζω, άρα δεν χρειάζεται να κάνω τίποτε γιαυτο ? Το επόμενο ερώτημα είναι: άραγε τι να μου φταίει στο παρόν???? Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι ψυχολόγοι και ψυχαναλυτές σκαλίζουν το παρελθόν! Εκεί έχει θαφτεί ο θησαυρός.
Τους γονείς σου πρέπει να τους αποδεχτείς όπως πραγματικά είναι, με τα σκατά τους κ με τα καλά τους! Κανείς δεν είναι τέλειος κ δεν έχουμε τέτοια απαίτηση από κανέναν. Ναι έκαναν λάθη, μας προγραμμάτισαν με Α, Β τρόπο μας έμαθαν Α,Β πράγματα, από κει και πέρα είμαστε αυτόνομες προσωπικότητες! Έχουμε χίλιες επιλογές στην διάθεση μας. Μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας, μπορούμε να δουλέψουμε τον εαυτό μας - κανείς δεν μας έκοψε αυτό το δικαίωμα, δεν είμαστε καταδικασμένοι εκτός αν πιστεύουμε ακράδαντα ότι είμαστε καταδικασμένοι. ΟΛΑ μα ΟΛΑ είναι στα χέρια μας.
Ψάξου λοιπόν και σταμάτα τον φαύλο κύκλο! Εγώ πιστεύω σε ΣΕΝΑ, ξέρω ότι μπορείς να τα καταφέρεις! Όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε είναι από τα κρυφά ταλέντα που αποκτάμε όταν γεννιόμαστε άνθρωποι :)