-
Μην φρικάρεις φίλη μ.. Ούτε τρελή είσαι ούτε τίποτα. Γιατρός δεν είμαι αλλά ότι μου περιγράφεις είναι καραμπινάτη Υπερικινητική με Διάσπαση Προσοχής (ναι.. συνεχιζεται και στην ενηλικίωση και όχι δεν είναι ανάγκη να είσαι ένας κινούμενος εφιάλτης για να διαγνωστείς -κάποιοι δεν έχουν κάν κλασική υπερικινητικότητα.?) μια πολύ απλή ερώτηση: έχεις δοκιμάσει διεγερτικά (πχ κοκαϊνη, σπηντ) και αν ναι τι επίδραση είχαν πάνω σου. οι Υπερκινητικοί έχουν παράξενη αντίδραση στα διεγερτικά. ουσιαστικά βρίσκουν τον εαυτό τους και ηρεμούν (!) χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να δραπετεύσουν ή να επιστρέψουν στα τικ τους. αυτά φυσικά σε μέτριες δόσεις καθότι από ένα επίπεδο και πάνω τα συμπτώματά τους αυξάνονται.
Τα καλά νέα είναι ότι δεν είσαι τρελή... έχεις απλά έναν διαφορετικό εγκέφαλο που δεν είναι "λειψός". Το κακό είναι ότι θα είσαι έτσι για πάντα. διορθώνεται μονο εαν διαγνωστείς νωρίς. Τώρα μόνο φαρμακευτική αγωγή και συμπεριφορική ψυχοθεραπεία μπορείς να κάνεις.
Εάν θέλεις να ενημερωθείς παραπάνω σου συνιστώ ένα κανάλι στο Youtube : "How to ADHD" ... μόλις καταλάβεις τι σε βασάνιζε τόσο καιρό (και πόσο λίγο ενδιαφέρονται οι ψυχολόγοι στο να βγει μια σωστή διάγνωση και να γίνεις καλά) θα κλάψεις. Για τα χρόνια που έχασες τις σχέσεις που κατέστρεψες ή ντράπηκες να αρχίσεις και τέλος θα αναφωνήσεις επιτέλους δεν έφταιγα εγώ δεν ήμουν χαζή ούτε μπορούσα να "είμαι πιο προσεχτική την επόμενη φορά" . Ζεις μέσα σε μια θωλούρα που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι θωλούρα. και μόνο οι ασχολίες που λειτουργούν "σαν κοκαινη" (καινούργια δουλειά, κάτι που είναι καινούργιο και σε ενδιαφέρει, ενας καβγάς, ένας καινούργιος έρωτας) μπορούν να σηκώσουν αυτο το πέπλο για λίγο και τότε νιώθεις καλύτερη απ' όλους αλλά στην ουσία γίνεσαι απλά νορμάλ. και μετά ότι και να είναι χάνει την καινουργιότητα του και να σαι πάλι στον βούρκο.
Δεν είσαι μόνη. Ελπίζω να βοήθησα.