Originally Posted by
melissa
Εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα για τους περισσότερους εντός Ελλάδας είναι ότι έχουν μια συγκεκριμένη άποψη για το άλλο φύλο και αυτό αφήνουν να τους επηρεάζει στις συναναστροφές τους. Τι θέλω να πω. Οι περισσότεροι λένε ότι γουστάρουν μια απλή κοπέλα της διπλανής πόρτας ενώ όταν θα δουν την τύπισσα με τον τουπέ στο μπαρ θα γουστάρουν με χίλια και θα την κοιτάνε σαν ξερολούκουμο, δεν θα τη σνομπάρουν, αντίθετα θα την επιβεβαιώσουν. Αυτό αυτόματα στα μάτια ενός κοριτσιού χωρίς τουπέ θα μεταφραστεί ως "για να σε γουστάρουν πρέπει να έχεις ύφος χιλίων καρδιναλίων". Αντίστοιχη φάση και με τα αγόρια. Και τελικά ένα μεγάλο μέρος του κόσμου πέφτει σε αυτή την παγίδα.
Επίσης αν και συμφωνώ ότι πολλές κοπέλες φέρονται σαν απροσάρμοστα αν τις πλησιάσει άντρας, το ίδιο συμβαίνει και με τους άντρες στην Ελλάδα. Τι θέλω να πω. Στην Ελλάδα δεν θα σου πιάσει άντρας κουβέντα εκτός κι αν του αρέσεις εμφανισιακά και θέλει να κάνει κάτι μαζί σου, ενώ π.χ. στη χώρα που βρίσκομαι τώρα μου πιάνουν συνέχεια κουβέντα στο μπαρ ή στο γυμναστήριο απλά για να περάσει η ώρα. Έτσι κι εγώ είμαι πολύ πιο ανοιχτή εδώ να πιάσω κουβέντα γιατί ξέρω ότι ο άλλος απλά θέλει να περάσει την ώρα του και τέλος πάντων θα το προχωρήσει αν γουστάρει μετά από τις πέντε λέξεις που θα ανταλλάξουμε δηλαδή θα γουστάρει κατά ένα μέρος το ποια πραγματικά είμαι. Όχι σαν τους Έλληνες που μου έχει τύχει σε αεροπλάνο μετά από τρεις ώρες πτήσης και ενώ κάθονταν πίσω από εμένα και τη φίλη μου και μας κοιτούσαν να μας λένε: "ε, συγνώμη, μήπως θέλετε να πάμε για καφέ;". Κάτσε ρε συ, πες μου πρώτα μια κουβέντα να δεις, θα σου απαντήσω κάτι έξυπνο; Ταιριάζει καθόλου το χιούμορ μας; Επικοινωνούμε; Δηλαδή εκείνη την ώρα τι μου δείχνεις; Ότι οκ είμαι γλυκούλα εξωτερικά και φαίνεται ότι οι πιθανότητες να αρνηθώ είναι λιγότερες; Για μένα στην Ελλάδα η έλλειψη επικοινωνίας είναι αμφίδρομη. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν οι μεν να βλέπουν τους δε σαν εξωγήινους. Να ανοιχτούν, να αρχίσουν να πλησιάζουν κόσμο χαλαρά και ό,τι προκύψει.