Originally Posted by
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
Βίκυ, η γνωμη μου είναι οτι θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να γίνετε πάλι πραγματικό ζευγάρι. Δεν καταλαβαίνω πώς εγκαταλειψατε και παραμελήσατε έτσι τη σχέση σας και πώς νομίζεις οτι είναι κάτι ανώδυνο, άνευ ιδιαίτερης σημασίας ...Η βάση της υγειούς οικογένειας είναι το ζευγάρι, όχι τα παιδιά. Κι αυτό στο λέω γιατί τα πεθερικά μου ήταν σε αυτό το στυλ, απλά συζούσαν αρμονικά χωρίς να είναι ζευγάρι, χωρίς να έχουν σχέσεις. Αυτό και τα 3 παιδιά το καταλάβαιναν, το ένιωθαν, με αποτέλεσμα να έχουν και οι τρεις (αγόρια) κακή εικόνα για την οικογένεια. Ο ένας κουνιάδος μου μάλιστα δεν παντρεύτηκε ποτέ, ο άλλος μου κουνιάδος έχει τα ψυχολογικά του, το ίδιο και ο άντρας μου, ο οποίος έχει σοβαρή κατάθλιψη και κάποια νευρολογικά (τα οποία όμως εμφανίστηκαν μετά από τεράστιο φόρτο εργασίας).
Επίσης, να σου πω οτι υπάρχει ο κίνδυνος να "κρεμαστείς" ψυχολογικά από τα παιδιά σου σιγά σιγά και αυτά να υποκαταστήσουν συναισθηματικά και συμβολικά τον σύζυγο. Αυτό θα είναι πολύ κακό για τα παιδιά και για σένα.
Κάντε μια προσπάθεια, αφού αγαπιέστε να γίνετε πραγματικό ζευγάρι. Εγώ εντοπίζω το πρόβλημα στο γεγονός οτι φέρθηκε με τρόπο που σε απογοήτευσε, δεν σε υποστήριξε και εσύ τον απομυθοποίησες και τον αποστράφηκες ερωτικά. Έτσι συμβαίνει πολλές φορές με εμάς τις γυναίκες αλλά οι άντρες δεν το καταλαβαίνουν και δεν το αξιολογούν.Δεν αξιολογούν οτι πρέπει να είναι γενναίοι στα μάτια της γυναίκας τους, αλλιώς η γυναίκα χάνει τον θαυμασμό και την εκτίμησή τους και πέφτει και η ερωτική διάθεση απέναντί τους.
Από την άλλη μπορεί κι εσύ να είσαι υπερβολική στις προσδοκίες σου, γι αυτό και να απογοητεύτηκες. Πρέπει να καταλάβουμε οτι όλοι οι άνθρωποι είμαστε λίγο πολύ εγωιστές, είναι στη φύση του ανθρώπου αυτό. Το γεγονός οτι επέμενε να πάρει το παιδί το όνομα του πατέρα του δεν είναι και τόσο κακό ώστε να ξενερώσεις μαζί του. Κι εσύ η ίδια λες οτι ήθελες το παιδί να πάρει το όνομα του δικού σου μπαμπά. Και μάλιστα, ως είθισται, το πρώτο παιδί παίρνει το όνομα του γονιού του άντρα, τα ξέρεις αυτά τα ήθη και έθιμα, στην Ελλάδα ζούμε, Έλληνες είμαστε...
Εγώ προσωπικά παιδιά δεν έκανα, αλλά έχω δει περιπτώσεις γυναικών που όταν κάνουν παιδιά όλο το ενδιαφέρον τους διοχετεύεται σε αυτά και ο σύζυγος είναι σαν ανύπαρκτος και αόρατος στην οικογένεια. Αυτό όμως αδικεί όλη την οικογένεια τελικά, μιας και ο σύζυγος βαριέται και πολλές φορές αρχίζει και τα ξεπορτίσματα ή βαριέται και βρίσκει άλλες ασχολίες.
Θα έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια, να αφήνετε τα παιδιά σας σε μια γυναίκα να τα προσέχει, μια δύο φορές το μήνα, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο και τόσο δαπανηρό, ώστε να βγαίνετε μόνοι σας και να αναθερμανθεί η σχέση σας. Και κακώς προτρέπεις τον άντρα σου να πάει με άλλη γυναίκα. Αν είναι άνθρωπος που δεν απατάει εύκολα, θα κάνει σχέση με άλλη γυναίκα θα κάνει και οικογένεια μαζί της να ξέρεις, και συνήθως οι άντρες που δημιουργούν άλλη οικογένεια ή σχέση δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την οικογένεια και τα παιδιά του προηγούμενου γάμου τους. Και έχω δει πάμπολλες περιπτώσεις τέτοιες. Μην το έχεις για δεδομένο οτι θα ενδιαφέρεται για τα παιδιά του αν χωρίσετε και κάνει άλλη σχέση. Είναι κάπως στην αντρική ψυχολογία αυτό, ενδιαφέρονται για τα παιδιά της γυναίκας που έχουν σχέση.
Πάντως, για μένα, αφού είστε άνθρωποι με καλή προαίρεση και αγαπιέστε, αξίζει να προσπαθήσετε να τα ξαναβρείτε ερωτικά. Συγχώρεσέ τον κι εσύ βρε παιδί μου, δεν έκανε και το χειρότερο κακό, απ ότι καταλαβαίνω πρέπει να είναι εντάξει άνθρωπος. Δεν σας αξίζει να καταδικάσετε τους εαυτούς σας, νέο ζευγάρι, να μην έχετε καθόλου ερωτική ζωή. Κάντε μια προσπάθεια.