νομιζω καλυτερα. ξερωγω. χαλαρωνω και το απολαμβανω
Printable View
Ειναι μια καλη οπτικη αυτη :D:D:D
"Το σημαντικότερο Ταξίδι ειναι να ξεμάθεις ότι σε πότισαν"
ΑΥΤΟ! Έχω συγκινηθεί με το κείμενο και θα πρόσθετα κι' εγώ στίχους αλλά θέλω να σου πω τί σκέφτηκα, κι' ας κάνω λάθος... Καταρχάς μ' αυτό που λες "ευτυχώς δεν σου μοιάζω" θέλω να σου πω πως αυτό είναι το κύριο ζητούμενο. Να μεγαλώνεις τόσο προβληματικά και να καταφέρνεις να μην παίρνεις και να ακολουθείς αυτά τα παραδείγματα, αυτή είναι η μαγκιά γιατί δείχνει έναν άνθρωπο με κρίση και συναισθήματα... Όπως λέει και ο Μάνος Χατζιδάκης "όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις". Περνάς μέσα από δύσκολες καταστάσεις, μπορεί και από αρρώστιες ΑΛΛΑ ποτέ δεν γίνεσαι και εσύ ΤΕΡΑΣ!!! Μπορείς και ξέρεις -έστω και μετά, μεγαλώνοντας- πως να το αποφεύγεις.
Το δεύτερο που θα ήθελα να πω, επειδή το έχω ξανακούσει κι' εγώ, δεν ξέρω κατά πόσο είναι λύση να θες να απορρίψεις την μαμά σου, έστω κι' αν η μαμά σου είναι ο άνθρωπος που σου έκανε το μεγαλύτερο κακό, έστω κι' αν απορρίπτεις κάποιες ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ και ΠΡΑΞΕΙΣ της για να μην σε "παρασύρει" και σένα. Για μένα το ιδανικό είναι να συγχωρείς κι' αυτό θέλει πολλύ δύναμη και κατανόηση. Με το κατανόηση, για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ να δεχτείς όλα όσα σου έκανε αλλά να κατανοήσεις πως είναι ένας άνθρωπος με πολλές αδυναμίες που δεν ήταν ικανή να σε μεγαλώσει σωστά, κοινώς δεν ήταν άξια για μάνα. Και δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι ανθρώποι και πρέπει να μάθουμε να το αναγνωρίζουμε και να συγχωρούμε γιατί έτσι προχωράμε και δεν μας βασανίζουν με τον ίδιο τρόπο πια οι ίδιες καταστάσεις. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον και είναι ο λόγος που ΠΛΕΟΝ αντέχω να ζω στο ίδιο σπίτι μαζί της, χωρίς να με παρασύρει η συμπεριφορά της και ξέροντας πως δεν θα ήθελα και δεν θα μπορούσα ποτέ να μεγαλώσω με τον ίδιο τρόπο τα δικά μου παιδιά, αν προκύψει ποτέ αυτό.
Αυτά από εμένα!
Υ.Γ: Έχω διαβάσει κάποιες απαντήσεις σου και σε εκτίμησα.
Σε ευχαριστω πολυ. Οχι επειδη εγραψες κατι "που με βολευει να διαβασω" αλλά επειδη κατανοεις την Μαχη.
Μου δινεις την ευκαιρια να αποσαφηνισω, οτι ειναι ο σημαντικοτερος ανθρωπος στην ζωη μου, θελω πολυ να συγχωρησω τα ατοπηματα της μα οφειλω να δω εμενα σε ισοτιμη διασταση και οχι πια σε βουλιαγμενη,μικροσκοπικη κακοποιητικα φιμωμενη.
Δεν ειναι παρα Φυσιν - ο ανθρωπος που πρωτος σου διδασκει λεκτικα ή μη, την αποδοχη και την αγαπη, αντι αυτου να σε κακοποιει ? Να στο αιτιολογει μαλιστα με δικαιολογιες πως εσυ εσφαλες, εσυ ησουν το προβλημα. Ποιος θελει να εχει ψυχικη διαταραχη και να βασανιζεται ? Ουδεις, αυτα που εγραψα τα εχω πει στην ιδια. Συναντησα Τοιχο και καταλαβα πως ειναι ματαιο να ζητω εκει που δεν θα λαβω. Πολυ απλα, εγω εχω ενσυναισθηση σε υψηλο ποσοστο και εκεινη οχι.
Μπορω και θελω να καταφερω να απορριψω αυτα που μου κοστισαν. Να απορριψω αυτο το στοιχειωμα.
Δεν εγραψα το ποστ για να δηλωσω πως η αιτια του κακου ειναι εκεινη αρα να με δικαιολογω για καθε δικο μου λαθος, εγραψα ομως την εμπειρια μου.
Βρηκα επιτελους το Θαρρος να ομολογησω με αυτον τον τροπο εστω Πως -Ναι, εχουν γινει Λαθη, Ναι καμια φορα πολυ βαρβαρα και κατοπιν εορτης ειναι αργα για να παρεις πισω απο εναν ανθρωπο οτι σου στερησε. Ο Αγωνας ειναι πλεον στο δικο σου χερι.
Συμφωνώ ΜΕ ΟΛΑ και δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή πως το κάνεις για να δικαιολογήσεις δικά σου λάθη. Και ναι είναι μάταιο να προσπαθείς να αλλάξεις ανθρώπους που δεν έχουν καν την διάθεση να κάτσουν να σκεφτούν τί πήγε στραβά, που έχουν φταίξει κλπ... Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν την ωριμότητα και την αντίληψη για να σκεφτούν ή για να μπουν στην θέση του άλλου. Αυτό που είπα εγώ είναι πως πρέπει να το αναγνωρίζουμε αυτό και να προχωράμε, να κοιτάς τον εαυτό σου γιατί μόνο αυτός μπορεί να σε βοηθήσει να σταθείς στα πόδια σου!
"Μπορω και θελω να καταφερω να απορριψω αυτα που μου κοστισαν. Να απορριψω αυτο το στοιχειωμα."
^αυτό κρατάω και συμφωνώ!
Μια Ομορφια https://www.youtube.com/watch?v=VeEoi_Nvet0
Αυτο το τραγουδι Ρεα...... :D:D:D