Υπάρχουν πολλές παρενέργειες γενικά ανάλογα βέβαια και με το φάρμακο που παίρνει κανείς. Για μένα η πιο εκνευριστική υπήρξε η αύξηση βάρους αλλά σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω την εμπειρία μου κι αν καταφέρω να εμπνεύσω ή να επηρεάσω θετικά έστω κι έναν από σας, ειλικρινά θα χαρώ πολύ. Καταρχήν πιστεύω πολύ στη δύναμη του μυαλού και γενικά στον τρόπο που εμείς αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις, καθώς και στη θέληση. Έτσι, πριν δύο χρόνια άρχισα μία τακτική η οποία είχε αποτέλεσμα. Για μεγάλο διάστημα, κάθε πρωί που ξυπνούσα, καθώς και σε ανύποπτο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας προσπαθούσα -διαλογιστικά- να δώσω εντολές στον εγκέφαλό μου και κατ' επέκταση σ' ολόκληρο το σώμα μου. Ζητούσα δηλαδή από τον οργανισμό μου να καταργεί τις παρενέργειες των φαρμάκων που έπαιρνα και να κρατά μόνο τα οφέλη. Μιλάμε για 2 λεπτά υπόθεση κάθε φορά που έπαιρνα τα χάπια, απλά το έκανα με απόλυτη αφοσίωση και πίστη. Πράγματι άρχισα όχι μόνο να χάνω κιλά αλλά και να επηρεάζω πολύ θετικά τη ζωή μου. Έχασα όχι μόνο τα κιλά των φαρμάκων αλλά και 10 ακόμη (σύνολο 25). Φορούσα παντελόνια που είχα να βάλω από το λύκειο. Η γιατρός μου άρχισε να με βλέπει καχύποπτα... Φοβόταν μήπως δεν παίρνω τα φάρμακα ή ακολουθώ άλλες μεθόδους (ίσως εμετούς κλπ)... Ο εγκέφαλός μου άρχισε να αναδομείται. Ξεκίνησα σπουδές (η δια βίου μάθηση πάντα βοηθάει) και πήρα τα πρώτα μου Άριστα σε επιστημονικές εργασίες πανεπιστημιακού επιπέδου. Να σημειωθεί πως στο σχολείο δεν ήμουν ποτέ καλός μαθητής. Μετά ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με το θέατρο. Αποστήθισα μεγάλης έκτασης ρόλους και η συγκέντρωσή μου, όπως και η πειθαρχεία μου πραγματικά αντιμετωπίστηκαν ως φαινόμενο από τους ειδικούς... Μιλάμε για την πιο πετυχημένη χρονιά της ζωής μου σε κάθε επίπεδο ΜΕ τα φάρμακα και μετά από ΔΥΟ ψυχωτικά επεισόδια. Τελοσπάντων, δε θέλω να μακρηγορώ. Κρατήστε το εξής: Το μυαλό έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ δύναμη και αν την εκμεταλλευτείτε σωστά μπορείτε να κάνετε θαύματα... Μην επικεντρώνεστε -όσο μπορείτε- στις κάθε παρενέργειες γιατί μόνο "παρενέργειες" θα έχει η καθημερινότητά σας.