Originally Posted by
Δημήτρης001
Δεν έχω διαβάσει καλύτερη ανάλυση περί θρησκείας.Αυτο ακριβώς πιστεύω και εγώ και σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου!Όχι απλά δεν με μπέρδεψαν αλλά με βοήθησαν αρκετά!Το κακό με την ιψδ είναι πως σε γεμίζει συνεχώς αμφιβολίες,σε κατατρωει...δηλαδή για να σου δώσω ένα παράδειγμα,ενώ ασπαζομαι πλήρως αυτό που λες και έτσι πιστεύω κανονικά,κάποια φοβικα κατάλοιπα ξυπνανε μέσα μου και μου διχαζουν την γνώμη...κάθε φορά που λέω ότι θα στηριχθω στις δυνάμεις μου,αμέσως κάτι πετάγεται από μέσα μου και με γεμίζει με ενοχές και το παρερμηνευω ως ότι δεν πρέπει να βασιζομαι σε μένα αλλά στον Θεό αποκλειστικά,σαν να καθοδηγεί την ζωή μου αποκλειστικά...όπως είπες όμως έχουμε την ελεύθερη βούληση και εγώ θα προσθέσω την συνείδηση εκ φύσεως ώστε να ακολουθούμε την πορεία μας πάντα προς το καλό πέρα από θρησκοληπτα τεχνασματα και ακραίες ενέργειες...απλώς μου βγαίνει τόσο δυνατά αυτή τη φορά η ιψδ που νομίζω ότι όντως τα αισθάνομαι αυτά,αλλά αν όντως τα αισθανόμουν θα έγραφα τώρα εδώ και θα αγχονομουν τόσο;Είναι πολύ περίεργο το ανθρώπινο μυαλό τελικά...