Constantly Curious,
είναι συγκλονιστικό όλο αυτό που περιγράφεις...
Εγώ μια ζωή καταπιεζόμουν, σα να με έπνιγα ένα πράγμα... Για να γίνω όπως με ήθελαν! και ποτέ δεν έφτανα το στόχο, πάντα μου ξεφευγε.
Στη δική μου την περίπτωση ποτέ δεν αποδέχτηκε το πρόβλημα, ουτε καν το αναγνωριζε σαν προβλημα, πάντα έφταιγαν οι άλλοι, η ίδια δεν είχε κανενα μερίδιο ευθύνης. Μου πήρε πάρα πολλά χρονια για να αντιληφθώ ότι δεν αλλάζει μυαλά, είναι μια εγκεφαλική δυσλειτουργία όλο αυτο. Και να αποστασιοποιηθώ αυτόματα. Αλλά μου ειχε κάνει τεραστιο κακο...Ο θανατος με απάλλαξε από την παρουσία της, ασυνειδητα ειχα αναλαβει την ευθυνη της, να την προστατευω για να προφυλλάσσομαι. Ημουν εγω ο γονιος και αυτη το παιδι. Δεν έζησα παιδική ηλικία, ξεγνοιασια, ανεμελιά, παιχνίδια... Ζούσα με το μόνιμο φόβο. Ουτε εφηβική ηλικία... είχα γίνει ενας πρωταθλητής-στρατιωτάκι να εκπληρώνω στόχους για να νιώθει ότι της δίνω κύρος και αξία. Αλλιως δεν άξιζα τίποτα, με απέρριπτε. Καπου και εγω βολευτηκα στο να πετυχαίνω στόχους, κάπου ειπα στον εαυτό μου, <<το βρήκα, θα την κανω να καταλαβει την πραγματικοτητα>>. Μου αρεσε ισως να πιστευω οτι θα τη βοηθησω, θα τη σωσω... Και τελικά όταν απομακρυνθηκα, άλλαξα πόλη, εκεί βγηκαν σαν χείμαρρος ολα. Κοινωνικη φοβία στο φουλ, δεν είχα αποδοση σε αυτα που έκανα, στη σχολή με το ζορι περνουσα τα μαθηματα, απομονώθηκα κοινωνικά, δεν μπορούσα να ανοιχτώ να κάνω παρεες, το μυαλό μου ηταν κολλημενο σε συγκεκριμενες νορμες συμπεριφορας-δεν ημουν ευελικτη, μου βγηκαν πάρα πολλα νευρα, έφτασα στο σημειο να τσακωνομαι πανευκολα, να ειμαι αποτομη, να τρωω πολύ...5 χρονια κρατησε αυτη η κατασταση, 5 χρονια στον πατο κυριολεκτικά. Μετά βρηκα μια δουλεια που τη θεωρησα δωρο εξ ουρανου, τα εδωσα ολα για ολα, πηγα εξαιρετικά καλά, ξεμπερδεψα και με τη σχολή ταυτοχρονα, αλλά για μια χαζή αφορμή στα τρεισημιση χρονια δεν μπορεσα να ελεγξω τα νευρα και το θυμο μου για κατι που ειχε ειπωθει στο γραφειο, τα βροντηξα και έφυγα. Το έχω χιλιομετανιωσει...Οσο και αν προσπαθησα μετα, τετοια δουλεια με τετοιες προοπτικές, και να πιστευουν σε μενα τοσο πολυ δεν μπορεσα να ξαναβρω. Ηρθε και η κριση μετα. Συν ο θανατος της, συν το οτι μου προεκυψε ενα αυτοανοσο απο το πουθενα, συν ολα τα ψυχολογικα, καταχωνιασμένα για χρόνια που σωματοποιηθηκαν...