οχι, με τπτ. στην αυθυποβολη πιστευω.
Printable View
οχι, με τπτ. στην αυθυποβολη πιστευω.
Bαλεριάνα έχω πάρει, και σε χαπάκια και σε αφέψημα. Αν κάνει δουλειά δεν ξέρω να σου πω... τότε ήμουν σε φάση που είχα πρωτοανακαλύψει το πρόβλημα υγείας μου και προσπαθούσα να μαζέψω τα ασυμάζευτα...
Η Β12 επειδή παίρνω έχει μεγάλο πλαίσιο όπου και καλά λένε ότι είναι νορμαλ, αλλά καλό είναι να έχουμε στα υψηλότερα φυσιολογικά.
Και η Β6 είναι σημαντική, την έχουν χαρακτηρίσει ως κατά της κατάθλιψης...Γενικά όλο το συμπλεγμα Β.
Εγώ με το σερτραλιν 3 μηνες τώρα, νιώθω λες και έχω άλλο εγκέφαλο... μια ηρεμία, μια ζεν φάση, κοιμάμαι τόσο βαθιά...Εφυγε η υπερένταση, μπόρεσα να παρακολουθήσω ταινία μετά από πολύ καιρό, να διαβάσω βιβλίο, ξεκόλλησε η σκέψη μου από κάτι κολλήματα που είχα, είδα και άλλες εναλλακτικές σε προβλήματα που έχω, αλλά βρε παιδιά αυτό που λένε ότι συναισθηματικά νιώθεις καλυτερα, σου ανεβάζει τη διάθεση, εγω δεν το νιώθω... νιώθω λυπημένη παρόλα αυτά!!!! :(
Όσο περισσότερο καταλαβαίνω, μέρα με τη μέρα και ιδίως όσο καλύτερα αντιλαμβάνομαι την αιτία των όσων τρέχουν στη ζωή μου, τόσο περισσότερο τείνω να θεωρώ το "μάτι" μια γελοία προκατάληψη. Κι αν ποτέ συμβεί κάτι το οποίο αποδίδεται σε "μάτι" εγώ απλά το θεωρώ ως καθαρά τυχαίο και ως μια προκατάληψη που μας στερεί την δυνατότητα να άναγνωρίσουμε την πραγματική αιτία ενός συμβάντος.
Εγώ πιστεύω στο κακό μάτι άλλωστε και η ορθόδοξη εκκλησία πιστεύει στο κακό μάτι και έχει ευχές για βασκανία.
Πιστεύω είναι θέμα βαθμού του προβλήματος. Οι βιταμίνες και η βαλεριάνα πιστεύω δεν βοηθάνε σε μη ήπιες καταστάσεις καταθλιψης. Γενικά, όταν το άτομο παίρνει τέτοια σκευάσματα, απλά του προκαλείται η εντύπωση ότι η βιταμίνη, η βαλεριάνα κλπ τον βοήθησε κι έτσι αλλάζει η διάθεση του προς το καλύτερο. Στην πραγματικότητα όμως το σκεύασμα είχε ανεπαίσθητη επίδραση στο πρόβλημα. Αυτό θα το διαπιστώσεις άμα είσαι σε έντονα χάλια ψυχική διάθεση, ήτοι που βιώνεις δραματικά και αδιάκοπα τις σκέψεις και τα συναισθήματα καταθλιψης ως εμμονή, ως απόλυτη επικέντρωση του είναι σ' αυτα, που τότε η λήψη του σκευάσματος είναι απλά μια μηχανική κίνηση του χεριού και του στόματος αποκομμένη από τη σκέψη.
Αμεσα μπορεί να μην βοηθάνε... μακροπρόθεσμα όμως βοηθάνε!
Το να έχεις εναν υγιή δυνατό οργανισμό δεν είναι λίγο...
Μπορουμε να ''ματιαστουμε'' και με αρνητικες σκεψεις (ενεργειες) απο καποιο αλλο ατομο
αλλα ΚΑΙ με θετικες...Ενεργεια ειναι και υπαρχει παντου
Αλλωστε την ''βασκανια'' την παραδεχεται η Οροδοξια...
Πιστευω παρα πολυ στο ματι- αρνητικη ενεργεια- γιατι απο τοτε που με θυμαμαι ταλαιπωρουμαι απιστευτα απο αυτο!! Δεν ειναι η ιδεα μου , ουτε το παθαινω σε περιοδους που ειμαι ευαλωτη ψυχολογικα, μ συμβαινει παρα πολυ συχνα....δυστυχως.... Παλι καλα που εχω ατομα να με ξεματιασουν γιατι οταν εισαι ετσι δεν περναει ουτε με παυσιπονα ουτε με αλλες λυσεις _ τις εχω δοκιμασει -. Μια φορα παλιοτερα, κοντεψα να πεθανω απο ματι...
Η εκκλησία δέχεται την βασκανία μετην εξήγηση οτι επειδή ο διάβολος είναι άυλο πνεύμα πολλές φορές χρησιμοποιεί τις αισθήσεις των ανθρώπων για να βλάψει άλλους. Με αφορμή λοιπόν την ανθρώπινη ζήλια , παίρνει το δικαίωμα να βλέπει μέσα από τα δικά μας μάτια και να διοχετεύει αρνητική ενέργεια στον άλλον άνθρωπο.
Αυτή είναι μια εξήγηση γιά τους χριστιανούς, γι αυτούς που πιστεύουν. Γενικά όμως, προτρέπονται οι πιστοί από τους ιερείς να μην προσέχουν το μάτι γιατί υποτίθεται πως ο άνθρωπος που εξομολογείται και κοινωνάει τακτικά δεν βλάπτεται από το κακό μάτι.
Εγώ προσωπικά πιστεύω και στο μάτι αλλά και στην αυθυποβολή. Ισχύουν πιστεύω και τα δύο.
Η γλωσσοφαγία ειναι χειροτερη απο το ματι , το παραδεχεται κι η εκκλησια ..............................
Αυτό με τα πολλαπλά quotes πώς το κάνετε??