Originally Posted by
deep
Νιώθεις τόσο σκουπίδι που πιστεύεις πως σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να είναι δίπλα σου, να ασχολείται μαζί σου, να σου μιλάει κλπ. Θες να είσαι μόνη σου γιατί αυτό πιστεύεις πως σου αξίζει και έτσι σου βγαίνει αυθόρμητα να θες να τους απομακρύνεις όλους, να έχεις νεύρα κλπ. Κι' αυτό επειδή δεν αποδέχεσαι και δεν θες να αποδεχτείς τον εαυτό σου αφού τον θεωρείς άχρηστο. Οι άλλοι δεν μπορούν να δουν την ανασφάλεια και τις ενοχές που κρύβονται από πίσω. Αυτό που έκανα εγώ για χρόνια ολόκληρα ήταν κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος μου φερόταν καλά με έπιανε τρελή ανασφάλεια σε σημείο να τα σκατώνω όλα, να μην θέλω να κρατήσω αυτό τον άνθρωπο δίπλα μου γιατί πίστευα -και πιστεύω- πως δεν αξίζει κανείς να σπαταλάει ούτε και ένα δευτερόλεπτο για μένα. Γιατί οι άλλοι έχουν προσδοκίες, ακόμα πιο λίγοι σε αγαπάνε και πιστεύουν πως μπορείς να καταφέρεις πράγματα και αυτό το πράγμα εσένα σε πνίγει γιατί νιώθεις και βλέπεις πολλές φορές πως αυτό δεν ισχύει και αφού απογοητεύεις ήδη τον εαυτό σου, δεν θα άντεχες να απογοητεύεις και τους άλλους. Και το πιο βολικό ποιό είναι; Να σταματήσουν οι άλλοι να ασχολούνται μαζί σου, επομένως να μην έχουν τις προσδοκίες που σε πνίγουν. Ακόμα χειρότερα είναι όταν υπάρχει δέσιμο και αγάπη γιατί εκεί σε οποιαδήποτε αποτυχία ή κακή συμπεριφορά σου νιώθεις πως πληγώνεις ανθρώπους που σίγουρα τους έχεις πιο πάνω και από σένα, αφού στην ουσία όλα συμβαίνουν επειδή οι άλλοι είναι πάντα πιο πάνω από σένα, πιο σημαντικοί.
Δεν ξέρω αν σε αγγίζουν αυτά που γράφω, αν ισχύουν για σένα δηλαδή. Εγώ διαβάζοντας αυτά που έγραψες θυμήθηκα τα δικά μου. Και αυτό που προσπαθώ πλέον να κάνω είναι κάτι καθόλου βολικό. Να πω πως εφόσον ο τάδε είναι δίπλα μου και ενδιαφέρεται, εφόσον προσπαθεί και πιστεύει σε μένα, να προσπαθώ να μην τον απογοητεύσω και κυρίως να μην τον διώχνω. Σημαντικό κίνητρο. Όπως και εσύ, δεν το ρίχνω σε καμία διαταραχή, ούτε καν σε χαρακτήρα. Όλοι οι άνθρωποι τσαλακώνονται, θυμώνουν, θέλουν χρόνο με τον εαυτό τους. Το θέμα είναι τί κρύβεται πίσω από την θλίψη, τον θυμό και την μοναξιά. Το δυσκολότερο πράγμα για μένα είναι να με αγαπήσω, και εφόσον δεν τα καταφέρνω αλλά αγαπάω τους γύρω μου, είπα τουλάχιστον να προσπαθήσω γι' αυτούς για να μην νιώθω και επιπρόσθετες ενοχές ότι τους πληγώνω. Και ας συμβαίνει στην ουσία το αντίθετο.