Quote:
Originally Posted by
Remedy
αλλο το τι ΘΕΛΕΙ να κανει, κι αλλο το τι συμβαινει στην προσωπικη σας σχεση.
αυτο που εννοω ειναι οτι ενας αρρυθμιστος θυρεοειδης δεν ειναι αυτο που της προκαλει ερωτικο ανικανοποιητο.
η μεταξυ σας σχεση το κανει αυτο.
αλλα, μπορει να επηρρεασει τις αποφασεις της με τροπο και ρυθμο που δεν θα το εκανε αν ηταν υγιης. να παρει για παραδειγμα οριστικες αποφασεις εν θερμω.
γι αυτο προτεινα να ρυθμιστει το παθολογικο θεμα πρωτα, για να σκεφτεται με καθαρο μυαλο.
Συμφωνώ μαζί σου.
Quote:
ενας ΚΑΛΟΣ ειδικος πιστευω οτι θα εκανε καλο και στον πιο ισορροπημενο ανθρωπο, ποσο μαλλον στην γυναικα σου, αρκει να νοιωθει την αναγκη του, ομως. ενας ΚΑΚΟΣ Η ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ ομως, μπορει και να τον χαντακωσει. γι αυτο πολυ μεγαλη προσοχη στην επιλογη σου.
αν δεν νοιωθει οτι τον χρειαζεται ομως, δεν προκειται να την βοηθησει.
αυτο που χρειαζεται σιγουρα ειναι ενας καλος ενδοκρινολογος για να ρυθμισει τον θυρεοειδη.
και να σου απαντησω και με ερωτηση την απορια σου.
πιστευεις οτι μια γυναικα που εχει προβληματα στην σχεση της και θελει κατι αλλο, χρειαζεται ψυχοθεραπεια?
μπορει να ξερει μια χαρα τι θελει, και στην συνεχεια να βρει μια χαρα τι θα κανει, χωρις καμια βοηθεια.
το παθολογικο θεμα ειναι κατι διαφορετικο απο αυτο. γιαυτο επιμενω να ρυθμιστει.
ο ψυχολογος τι να κανει στον θυρεοειδη, δλδ?
Να ξεκαθαρίσω κάτι, όπως το ξεκαθάρισα και στην ίδια τη γυναίκα μου. Δεν θέλω να πάει σε κάποιον ειδικό ώστε να της αλλάξει άποψη ή απόφαση (αν έχει ήδη πάρει κάποια).
Θέλω να πάει ώστε να κατανοήσει και να απαντήσει στον εαυτό της και σε αυτό που νιώθει με σιγουριά, όποια απόφαση και αν πάρει.
Εγώ είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ οποιαδήποτε απόφαση της, προσπαθώ να της δείξω την αγάπη μου καθημερινά και τις αλλαγές που έχω κάνει στον εαυτό μου βάσει των λαθών του παρελθόντος χωρίς να αυτοαλλοιώνομαι, αλλά από εκεί και πέρα το συναίσθημά της ελέγχεται απόλυτα από την ίδια, όχι από μένα ή την ψυχολόγο.
Η άποψη της ψυχολόγου, είναι πως σε αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει μέσω των κοινών ή όχι συνεδριών, να κατανοήσουμε πού βρισκόμαστε και σε οποιαδήποτε περίπτωση (χωρισμού ή όχι) να βρούμε την καλύτερη για όλους (εμάς και τα παιδιά) λύση. Θέλω σε ότι απόφαση πάρει η ΙΔΙΑ να μπορεί να την υποστηρίξει μέσα της 110%, αν υπάρχουν αμφιβολίες θα καταλήξουμε πάλι σε λάθη.
Quote:
να σου κανω κι αλλη μια ερωτηση.
κι αν ηξερες οτι ενας ειδικος θα την ενθαρυνε να χωρισει εφοσον αισθανεται ετσι, τι θα ελεγες?
εχεις την εντυπωση οτι οι ειδικοι ενθαρυνουν να μην χωριζουν οι παντρεμενοι, επειδη υπαρχουν παιδια? δεν ισχυει.
Νομίζω απάντησα παραπάνω.
Quote:
νομιζω οτι αυτο πρεπει να το ρωτησεις στον γιατρο της.
οχι το τι θα κανετε μεχρι τοτε, αλλα το αν προσδιοριζει μια συντομη η μεσοπροθεσμη λυση στο θεμα της ασθενειας της.
αν προκειται για θεμα χρονιο και μονιμο με ηρεμιες και εξαρσεις, φανταζομαι οτι θα πρεπει να μαθετε να ζειτε με αυτο και να παρετε και τις αποφασεις σας με αυτο..
σε αυτη την περιπτωση καλο θα εκανε ενας καλος ειδικος και στην ιδια, αλλα μονο αν το θελει με το ζορι, δεν θα εχει καμια καλη εκβαση.
Η άποψη της ψυχολόγου είναι να γίνει πρώτα εκτίμηση της κατάστασης της συνδυαστικά (αισθήματα-ψυχολογία-νόσος) και στην πορεία θα προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις μας.
Quote:
στην επιθυμια της να βγει μονη και με φιλες, εισαι αρνητικος? τι της απαγορευει να κανει και τα δυο? ας βγει και με τις φιλες, ας βγειτε και σαν ζευγαρι οι δυο σας. και κυριως να πατε καπου μονοι. ταξιδακια ;)
υπαρχει προβλημα σε αυτο?
Απολύτως κανένα. Ίσα ίσα που την προτρέπω να το κάνει. Η ανασφάλεια που νιώθω τον τελευταίο καιρό με/μας έφθειρε σε μεγάλο βαθμό, αλλά είμαι της άποψης πως για να αισθανθεί ελεύθερη στη σχέση μας είναι απαραίτητο να το κάνει. Να βγεί και μόνη και με τις φίλες. Και της το έχω κάνει ξεκάθαρο πως μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε στιγμή.
Quote:
αν ειναι παντα και μονιμα αρνητικη στο να κανετε κατι μαζι, δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι αλλο απο το να περιμενεις μηπως κατι αλλαξει, ακολουθωντας κι εσυ το δικο σου προγραμμα, χωρις να δειχνεις πιεση η αγωνια για την σχεση σας.
Έπαψα πλέον να την πιέζω για να κάνουμε κάτι ή να πάμε κάπου μαζί. Πάνω στην αγωνία μου (ίσως και απόγνωση) την πίεσα πολύ, διαπίστωσα όμως γρήγορα και εγώ από τις αντιδράσεις της πως μόνο καλό δε μας κάνει.