Originally Posted by
masterridley
Η άποψή μου είναι ότι όσο το κρύβεις τόσο μεγαλώνει. Εγώ στο παρελθόν έκανα βαρβάτη (αλλά ΒΑΡΒΑΤΗ) έκθεση, πηγαίνοντας για 1 χρόνο σε χορό όπου ήμουν μόνος με 10 κορίτσια. Και παρατήρησα ότι το κοινωνικό άγχος, ναι, πέφτει. Αργά ή γρήγορα. Στο πρώτο μάθημα, για να καταλάβεις, δεν θυμάμαι να κοίταξα τις άλλες στο πρόσωπο και είχα ιδρώσει τόσο πολύ που με ρωτούσαν αν έχω κάτι. Ήταν χειμώνας btw!
Τέσπα, μετά από κάτι μήνες το άγχος έπεσε, εκμηδενίστηκε σχεδόν. Αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Το σοβαρότερο ήταν η έμμεση αποφυγή. Ποτέ δεν μπόρεσα να πάω κάποιο καφέ ή κάτι τέτοιο. Αφού να φανταστείς μια κοπέλα μου ζήτησε(!) να πάμε σινεμά και γω αρνήθηκα. Ε, αυτό είναι ο φόβος ότι θα φας απόρριψη αν μάθουν οι άλλοι ποιος είσαι. Δεν ήθελα να δει ότι είμαι "ερημίτης", ότι δεν έχω φίλους κτλ. Και αυτό είναι πολύ χειρότερο απ'το απλό άγχος.
Ο λόγος που στα λέω αυτά είναι ότι αν δεν επικεντρωθείς στην καταπολέμησή του προβλήματος τώρα, θα πάθεις τα ίδια και συ. Τώρα είσαι στην αρχή ακόμα, εγώ σταμάτησα να βγαίνω με τους φίλους μου το 2003 περίπου. Και χειροτέρεψα πολύ από τότε (μέχρι να πάω σε ψυχολόγο το 2010).