Καπου εκει ειναι το ποσοστο ............
Printable View
Και αυτους που δεν τους πιανουν τ κανουν δλδ??εμενα δν πιανουν κ ειμαι χαλια τ μπορω να κανω δλδ??
Χρειάζεται χρόνο για να βγεις από το "λούκι" και να γίνεις πάλι λειτουργικός. Δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Εμένα με βοήθησε πολύ όταν άρχισα να συνειδητοποιώ για ποιό λόγο μου συμβαίνει αυτό. Έχω ακόμη δρόμο για να δω ολόκληρο το κάτω μέρος του παγόβουνου, αλλά το προσπαθώ.
Εγω δεν μπορω να καταλαβω τι εφταιξε και μπηκα σε αυτο τ λουκι μια χαρα ημουν κ ξαφνικα χωρις να καταλαβω το γιατι μπηκα σε αυτο το λουκι ενα χρονο ειμαι ετσι και τ παλευω καθε μερα..αρα περναει δλδ με λες μετα απο καιρο ?? Αφηνει καποιο κουσουρι?
Ενας αλλος φοβος που εχω ειναι μην με εκαναν καμια ζημια τα χαπια και δν μπορεσω να επανελθω στα κανονικα μου δλδ το μυαλο μου να ειναι οπως πριν..εχω δοκιμασει πολλα (αντικαταθλιπτικα .ανχωλυτικα.αντιψυχωτικα).
Η κατάθλιψη προκαλεί έλλειψη συγκέντρωσης. Πόσο καιρό βρίσκεσαι σ αυτή την κατάσταση;
Ενα χρονο ειμαι ετσι..η διαγνωση μ ειναι γαδ και μετριο καταθλιπτικο επεισοδιπ
οχι! δεν περναει ποτε! δεν θα ξαναγινεις οπως παλια κ θα καταληξεις σε ψυχιατρειο!!χαχαα!
ελα ρε χριστοφορε! τα εχουμε πει κ προσωπικα!!
ξεκινησε να πιστευεις οτι οντως θα περασει, πιστεψε σε οσα κανεις, λεγε απο μεσα σου οτι ολα θα περασουν !! κ θα γινει!
στα χω πει εχιε μαλλιασει η γλωσσα μου... μη καθεσαι απλα να περιμενεις ποτε θα ξυπνησεις κ θα εχει περασει, ηδη καταρχην ξερω οτι εισαι καλυτερα, θελω ομως κ απο εσενα να το πσιτεψεις οτι σε λιγο καιρο θα ειναι παρελθον...
ζησε με αυτο οπως ειπαμε...κανε τα παντα μαζι με αυτο... κ θα δεις οτι οσες φορες θα ξεχνιεσαι θα φευγει..
ακου γελιο, εχω υποτροπη κ νιωθω αποπραγματοποιηση με το που ξυπναω, ντυνομαι κ ερχομαι στην δουλεια, μεσα μου να τρεμω, να μην εχω φαει μερες τωρα, καθομαι στο γραφειο κ ξεκιναω να δουλευω, στο γραφειο λοιπον νιωθω σαν ξενη, σαν να μην ειμαι εγω, μια θολουρα τρομερη, το λεγομενο brain fog, εχω ενα αεροθερμο εδω στην δουλεια λοιπον... το εχω αναψει κ κανω δουλεια, ξαφνικα σταματαει το αεροθερμο να δουλευει, γυρναω το κοιταω κ μονολογω " παει κ αυτο χαλασε.. σαν εμενα" κ αρχιζω λοιπον να το πιανω , να το κουναω, να πειραζω τα κουμπια του κ τελος παντων αφοσιωθηκα στο να προσπαθωω να το κανω να δουλευει.... καποια λοιπον στιγμη το μυαλο μου αφοσιωθηκε χωρις να το εχω προβλεψει στο αεροθερμο, αφου βλεπω λοιπον οτι δεν γινεται να το φτιαξω το παραταω στην ακρη κ σηκωνω το κεφαλι μου μπροστα τον υπολογιστη μου, εκει λοιπον διαπιστωνω για μια στιγμη, οτι εχει φυγει η θολουρα εντελως!! εχω νιωσει για λιγα λεπτα εντελως κανονικη.... κ μου κανει εντυπωση..
κ κει διαπιστωνω λοιπον οτι οταν ξεχνιεμαι αληθινα κ οχι κ καλα... οτι αυτο το πραμα φευγει.. αρα διαπιστωνω οτι εγω η ιδια το συντηρω... οσο το σεκφτομαι τοσο υπαρχει, οσο το σκεφτομαι δεν γινομαι καλα....
μετα σιγα σιγα παρατηρω οτι οσο ξεχνιεμαι αληθινα τοτε αυτο σταματαει..
οποτε οπως καταλαβαινεις θεωρω πλεον οτι αυτο εμεις οι ιδιοι καπου καπου το συντηρουμε..
σταματα να το σκεφτεσαι συνεχομενα, κανε πραματα κ παρατα το στην ακρη..αγνοησε το για λιγο, κανε διαλειμματα απο αυτο, με το να το σεκφτεσαι συνεχεια κ να σφιγγεσαι να νιωσεις καλα δεν θα αλλαξει! στο εγγυωμαι!
πρι νσυμβει αυτο το πραμα χριστοφορε... ειχε συμβει κατι πιο πριν? καποιο γεγονος πχ 1 μηνα πριν? που σε πιεσε? καποιες σκεψεις? δεν γινεται απλα ενα πρωι να σηκωθηκες κ να εγινες ετσι?
να ξερεις πως το σωμα σου ειναι σε κατασταση φυγης, δλδ νιωθει καποια πιεση απο την ζωη σου κ εχει μπει σε διαδικασια φυγης...πιθανον κατι εντονα σε πιεζει κ δεν σαρεσει...
αν εκανες ψυχοθεραπεια θα σε βοηθουσε να κατανοησεις τι ειναι αυτο τελικα που δεν γουσταρεις στην ζωη σου.. κ θα ενιωθες ανακουφιση..
προσπαθησε να θυμηθεις σε παρακαλω τι εγινε πριν συμβει αυτο... συνηθως η αιτια ειναι αυτο που μας ερχεται πρωτα στο μυαλο.
Ουτε μενα με πιανουν ............προσπαθω να διατηρω θετικες σκεψεις , να μην μενω αδρανης , να εχω καποοιες υποτυπωδεις σχεσεις με ανθρωπους , ενας δεσμος που εκανα , αναπαντεχα , με βοηθησε πολυ νακαταλαβω οτι δεν ειναι ανικητη η κτθλψη , αρκετη γυμναστικη , Ω3 μπολικα , Β βιτμ. , ιδιως Β12 ................αλλα για να συνειδητοποιησω αυτα , εφαγα ενα ' πακετο ' το 11-12-13-14 , που δυσκολευομουν να παω εστω και στο σμαρκετ , αυτο περασε ανεπιστρεπτι ...................συμφωνω με την Ερι οτι χρειαζεται χρονος , και ενα ισχυρο κινητρο για να βγεις απο αυτο το τελμα , στην περιπτωση μου , το κινητρο ηταν ο δεσμος με την κοπελα, κρατησε 4-5 μηνες , αλλα συνειδητοποιησα οτι βγαινεις απο την κτθλψη , και δεν ξαναγυρισα ποτέ ξανα στο κρεβατι μου ..............κινητρο , αυτη ειναι η λεξη κλειδι , η να βρεις ενα , η να εφευρεις ενα .......παρολα αυτα , εχω να διαβασω βιβλιο απο το 08 , απο τοτε εχασα την ικανοτητα συγκεντρωσης , αρθρακια μικρα διαβαζω ...... και οχι πολυ κομπιουτερ , καλυτερα κατιο πιο κινητικο , ενας περιπατος πχ. , εστω με το ζορι .......και καποιου ειδους γυμν. εστω κι αυτη με το ζορι , θα δεις διαφορα μεσοπροθεσμα .....εγω ημουν τυχερος κι εκανα γυμναστικη με βαρη απο το 86 , εχοντας ολα τα οργανα στο σπιτι μου μεσα ......οποτε ηταν ευκολο να ξαναγυρισω σε αυτην ...........................αμα αφεθης , παει , βουλιαξες ..... υπουλη ασθενεια ......