ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ 2;
Printable View
ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ 2;
leone εδω και 3-4 μηνες που τα περναω ολα αυτα ειχα την απορια αν ημουν γιατρος θα τα ειχα ολα αυτα τα συμπτωματα που εχω τωρα ή θα αναγνωριζα αμεσως οτι ειναι ψυχοσωματικα και δε θα εδινα σημασια κι ουτε γατα ουτε ζημια. πολλες φορες σκεφτομαι οτι ειμαι παραλογος και καθομαι και δινω σημασια σε προβληματα που δεν υπαρχουν. παντως με σενα μου λυθηκε η απορια και χαιρομαι που τελικα ξερω οτι δεν ειμαι κανενας τρελος που φανταζομαι ενοχλησεις εκει που δεν υπαρχουν. τελικα τα ψυχοσωματικα συμπτωματα μπορει να γινουν τοσο εντονα οσο κι αν ηταν παθολογικα, αυτη ειναι η πικρη αληθεια, με τη διαφορα οτι η μοναδικη θεραπεια της ειναι το ιδιο το μυαλο μας. καλα κουραγια σε ολους.
Ναι προσπαθώ χωρίς φάρμακα κυρίως γιατί τα φοβάμαι.Βλέπεις μία από τις πολλές φοβίες που έχω είναι και ο φόβος για τα φάρμακα.Αν και ο γιατρός μου μου έχει πει να πάρω.Quote:
Originally posted by leone76
Δοκιμαζεις να το ξεπερασεις χωρις φαρμακα μονο με τις δικες σου δυναμεις...οπως εκανα εγω στην αρχη.
Καλα κανεις αλλα αυτος ειναι ο πιο δυσκολος δρομος και ισως αμα βλεπεις οτι δεν μπορεις τελικα να τον διαβεις να σκεφτεις να χρησιμοποιησεις και καποια φαρμακα παραλλημα με την ψυχοθεραπεια.
Οσο τα συμπτωματα παραμενουν ειναι πολυ δυσκολο να ξεμπλοκαρεις το μυαλο σου οσο και αν προσπαθεις να \"εκλογικευσεις\" αυτο που ζεις...
Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος αλλά τι να κάνουμε.Θα το παλέψω.
Νομίζω ότι και για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ψυχοσωματικά και οι αρνητικές σκέψεις παρά οι κρίσεις πανικού.Τους πανικούς παλιότερα τους είχα ξεπεράσει.Αλλά τώρα που ήρθαν αυτά τα ψυχοσωματικά,η νοσοφοβία και η κατάθλιψη επανήλθαν και οι πανικοί.Δηλαδή νομίζω ότι αν καταφέρω και ελέγξω αυτή τη νοσοφοβία και σταματήσω να ψάχνω τι έχω,τους πανικούς μπορώ πιο εύκολα να τους αντιμετωπίσω.Quote:
Originally posted by susperia
το αρχικο μου προβλημα ηταν οι κρισεις πανικου που με ειχαν πιασει και μεχρι τωρα εχω σταματησει να τις φοβαμαι και εχουν φυγει οποτε ειμαι καλα. ομως ολο αυτο μου αφησε ως \'\'κουσουρι\'\' μια υποχονδριαση, δηλαδη εναν φοβο οτι με το παραμικρο συμπτωμα εχω κατι παθολογικο, οποτε ειμαι σχετικα καλα αλλα πρεπει να ξεπερασω και το φοβο αυτο για να γινω οπως πριν.
Τρελος δεν εισαι σε καμμια περιπτωση...το προβλημα με αυτα τα συμπτωματα ειναι οτι εχουν ακριβως την ιδια ενταση οπως θα ειχαν αμα υπηρχε καποιος παθολογικος παραγοντας.Quote:
Originally posted by susperia
leone εδω και 3-4 μηνες που τα περναω ολα αυτα ειχα την απορια αν ημουν γιατρος θα τα ειχα ολα αυτα τα συμπτωματα που εχω τωρα ή θα αναγνωριζα αμεσως οτι ειναι ψυχοσωματικα και δε θα εδινα σημασια κι ουτε γατα ουτε ζημια. πολλες φορες σκεφτομαι οτι ειμαι παραλογος και καθομαι και δινω σημασια σε προβληματα που δεν υπαρχουν. παντως με σενα μου λυθηκε η απορια και χαιρομαι που τελικα ξερω οτι δεν ειμαι κανενας τρελος που φανταζομαι ενοχλησεις εκει που δεν υπαρχουν. τελικα τα ψυχοσωματικα συμπτωματα μπορει να γινουν τοσο εντονα οσο κι αν ηταν παθολογικα, αυτη ειναι η πικρη αληθεια, με τη διαφορα οτι η μοναδικη θεραπεια της ειναι το ιδιο το μυαλο μας. καλα κουραγια σε ολους.
Γιαυτο και παρολο τις εξετασεις που δειχνουν οτι δεν υπαρχει κατι παθολογικο εσυ δυσκολευεσαι να αποδεχτεις οτι ολα αυτα εχουν ψυχολογικο υποβαθρο.
Φαντάσου πόσο έντονη η ψυχική αγωνία για να εκδηλώνεται στο σώμα με αυτόν τον τρόπο.
Πρωτη μερα σημερα που ξεκινησα το efexor και μεχρι τωρα δεν εχω καποια παρενεργεια απο αυτες που αναφερονται με τη χρηση του εν λογω φαρμακου.Νοιωθω καπως καλυτερα σημερα αν και λογικα δεν εχει σχεση με το φαρμακο το οποιο χρειαζεται μινιμουμ μια εβδομαδα για να αρχισει να ειναι αποτελεσματικο.
Τη καλημερα μου σε ολους και ολες σας.:)
Χαίρομαι που νιώθεις καλύτερα και ελπίζω να βρεις και τον λόγο που νιώθεις έτσι. ;)
τι εννοεις, δε χρειαζεται καμια ψυχικη αγωνια για να σου συμβει αυτο, εγω τις τελευταιες μερες ενιωθα ο πιο ηρεμος ανθρωπος του κοσμου κι ομως χθες δυστυχως στα καλα καθουμενα επαθα παλι κριση πανικου που ειχα καιρο να παθω, στο τσακ ημουν να καλεσω ασθενοφορο παλι λες και παθαινα καρδιακη προσβολη ενιωθα. και σε πληροφορω οτι ημουν πιο ηρεμος απο πολλες αλλες φορες. αυτα τα ψυχοσωματικα ειναι να μην τα παθεις.... μετα σου μπαινουν εμμονες ιδεες οτι εχεις κατι σοβαρο και μπορεις να παθεις ανα πασα στιγμη κατι σοβαρο γι αυτο και φοβασαι. αυτο δεν αποκλειει οντως να περνας δυσκολες στιγμες πριν παθεις κατι ψυχοσωματικο, αλλα δεν ειναι και απαραιτητο να εισαι τιγκα στο αγχος για να το παθεις αυτο θελω να πω.Quote:
Originally posted by Φοίβη
Φαντάσου πόσο έντονη η ψυχική αγωνία για να εκδηλώνεται στο σώμα με αυτόν τον τρόπο.
Δεν ξέρω πως είναι μια κρίση πανικού. Είχα όμως άλλα ψυχοσωματικά προβλήματα. Σε μένα τουλάχιστον, κάθε φορά που αυτά εμφανίζονταν, από πίσω υπήρχε μια έλλειψη αρμονίας. Δεν το ήξερα, δεν ήταν κάτι συνειδητό, δεν το ένιωθα. Έβγαινε μόνο στο σώμα μου κι αναρρωτιόμουν γιατί. Για σένα και για τον κάθε άλλο μπορεί να είναι αλλιώς. Για μένα όμως ήταν έτσι.
Γεια σου Φοιβη.\'Οταν λες ψυχοσωματικά προβλήματα τι εννοείς?Δηλαδή τι ένιωθες?Γιατί και εγώ τώρα δεν έχω κρισεις πανικού αλλά συμπτώματα μόνο τα οποία μου δημιουργούν πολύ έγχος και φόβο.Δεν ξέρω πως θα τα ξεπεράσω.
Εννοώ προβλήματα σωματικά τα οποία δεν είχαν κάποια εξήγηση ιατρική. Τα είχα, αλλά κανείς γιατρός δεν ήξερε γιατί. Δεν θέλω να αναφερθώ εδώ σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Τι σε αγχώνει στα συμπτώματα που έχεις?
Με αγχώνει οτιδήποτε πόνο και αν νιώσω,νομίζω ότι θα έχω κάτι πολύ κακό.Ότι θα πάθω κάτι είται καρδιά είται εγκεφαλικό και ανά πάσα στιγμή ότι θα λιποθυμήσω.Έχω πάθει φοβία με τις αρρώστιες ,με τιν λιποθυμία και με τρομάζει μία απλή ταχυκαρδία που θα νιώσω ή ένα σφίξιμο στην καρδιά.Συχνά λόγω παλλίνδρόμησησ γαστρικών υγρών και λόγω κήλησ στον αυχένα έχω και ξαφνική αστάθεια και κόμπο στο λαιμό και έντονη καούρα.Ενώ ξέρω από που προέρχονται πάλι με φοβίζουν.Δεν μπορώ να το ελάγξω
Αν δεν κάνω λάθος, μιλάς για μια φοβία ανεξέλεγκτη. Μια φοβία που σε πιάνει αμέσως μόλις νιώσεις οτιδήποτε πόνο. Ενώ ξέρεις τι είναι, φοβάσαι το χειρότερο και δεν μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου για το αντίθετο.
Ακριβώς αυτό.Πολλές φορές νίωσω συμτώματα που δεν ξέρω τι είναι όπως πόνοι στο στήθος,μούδιασμα στα άκρα ,κ.α.Φαρμακα δεν παίρνω και προσπαθώ μόνη μου με λίγη ψυχοθεραπεία να το ξεπεράσω.Είναι τόσο δύσκολο ...Καθημερινά περνάνε από το μυαλό μου άσχημες σκέψεις και το κακό είναι ότι δεν φεύγουν εύκολα όσο και αν προσπαθώ.