Originally Posted by
elisabet
Καλημέρα..
Δεν είχα πάντα αυτή τη στάση ούτε και γω, παλιότερα ήμουν περισσότερο της άποψης σου, ότι θέλω να τα ξέρω όλα. Το σκέφτηκα όταν εγώ μπήκα στον πειρασμό να κάνω την βλακειούλα. ΕΠειδη ένιωσα άσχημα και μόνο που μπήκα στον πειρασμό και θέλησα να του το πω κατάλαβα οτι ηθελα να το κανω μόνο από τυψεις. Για να ελαφρύνω την θέση μου και να νιώσω οτι είμαι καλό παιδί. Εκεί κατέληξα πως αν την έκανα ποτέ και ήξερα πως δεν σήμαινε τίποτα, δεν θα την έλεγα στον σύντροφο μου. Θα προτιμούσα να χωρίσω λέγοντας του έναν άλλο λόγο.
Δεν είναι θέμα εθελοτυφλίας για μένα, το αντιλαμβάνομαι ως δικό μου "έλλειμα" το οτι δεν θα μπορούσα να το ξεπεράσω. Θα χτυπούσε σε δικές μου πολύ αδύναμες χορδές, σε ανασφάλειες, φόβους, εγωισμούς. Αυτά νομίζω οτι θα με εμπόδιζαν. Θεωρητικά αν το δεις ψυχρά είναι απλά ένα λάθος που μπορεί να συμβεί στον καθένα ή στους περισσότερους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Αν είχα λοιπόν μια σχέση που με γέμιζε με έναν άνθρωπο που θα τον εκτιμούσα και θα τον αγαπούσα, θα προτιμούσα να μην βρεθώ ποτέ βέβαια σε αυτή τη θέση, θα τον ήθελα αλάθητο, αλλά επειδή κανείς δεν είναι, θα ήθελα να έχω την δύναμη να του συγχωρήσω το λάθος. Γιατί και εγώ κάνω λάθη, μπορεί να μην έχω κάνει αυτό το συγκεκριμένο, αλλά κάνω άλλα μερικά από τα οποία μπορεί να είναι χειρότερα και ούτε μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά οτι αυτό το λάθος δεν θα το κάνω ποτέ όπως κανείς δεν μπορεί.
Άρα λοιπόν για να σου αντιστρέψω το ερώτημα, εσύ που λες οτι θες να τα ξέρεις όλα για να αποφασίσεις μόνη σου και ξέρεις εκ των προτέρων την απόφαση σε ένα τέτοιο λάθος, είσαι σίγουρη οτι το θες γιατί είσαι τόσο υπερ της αλήθειας ή φοβάσαι οτι θα θιχτεί ο εγωισμός σου, ότι θα νιώσεις ανασφαλής, ότι θα κλονιστεί η εμπιστοσύνη σου, οτι θα νιώσεις χαζή που τον εμπιστεύτηκες και ξέρεις οτι δεν θα μπορείς να τα διαχειριστείς αυτά; Εγώ ξέρω πως σε μια τέτοια περίπτωση απιστίας σαν κι αυτή που σου ανέφερα, αν δεν μπορέσω να το ξεπεράσω και καταλήξω να φύγω από την σχέση θα είναι ο εγωισμός μου και οι ανασφάλειες μου που θα το κάνουν.Δεν θα έχω καθαρή κρίση για να μπορέσω να αποφασίσω "ήταν μόνο ένα λάθος ή θα το ξανακάνει;" Γιαιτί υπάρχουν και οι δυο περιπτώσεις και εγώ δεν θα ξέρω σε ποια από τις δύο είμαι. Και μπορεί από φόβο και εγωισμό μη τυχόν και πιαστώ κορόιδο να βγω χαμένη τελικά.
Ούτε κι εγώ τα λέω αυτά σε άντρες που γνωρίζω :) Μπορεί να θεωρήσουν οτι είμαι πολύ μαλθακή σε τέτοια θέματα και να τους έρθει απότομο το τσουνάμι που θα σηκωθεί αν γίνει κάτι τέτοιο!χαχα Αλλά θέλω να δω κιόλας την αυθεντική αντίδραση του καθένα όπως λες κι εσύ και να αποφασίσω τότε και στην συγκεκριμένη περίπτωση πως θα το εκλάβω. Δεν έχω από πριν έτοιμες τις αποφάσεις, τις υποψιάζομαι μόνο.
Κάπου είχα διαβάσει (νομίζω σε κάποιο βιβλίο της Βαμβουνάκη αλλά δεν είμαι σίγουρη) οτι τελικά η μεγαλύτερη προδοσία δεν είναι ο σύντροφος σου να πάει με κάποια άλλη. Είναι να πάψει να σε αγαπάει και συ να μην το ξέρεις. Να μην στο πει και να σε αφήνει να πιστεύεις ότι σε αγαπάει ακόμα. Βρίσκω ότι μεγαλώνοντας ταυτίζομαι πολύ με αυτή τη φράση γιατί πραγματικά δεν έχω χειρότερο από αυτό.