Ψάξε για το βιβλιο στο ίντερνετ "Το τσιπακι του μυαλού" υπάρχει σε pdf. Είναι μια υποθετική ιστορία ατόμου με ψύχωση.
Printable View
Ψάξε για το βιβλιο στο ίντερνετ "Το τσιπακι του μυαλού" υπάρχει σε pdf. Είναι μια υποθετική ιστορία ατόμου με ψύχωση.
Μερικοί χαρακτηρίζουν το βιβλιο του Fuller Torrey-Surviving schizophrenia σαν την Βίβλο του σχιζοφρενή.
Είναι ψυχίατρος κ η αδερφή του έπασχε απο σχιζοφρένεια.
Έχει κανει πολυετή έρευνα. Δεν σημαίνει οτι όσα γράφει το βιβλιο ανταποκρίνονται σε όλες τις περιπτωσεις.
Υστερα είναι το βιβλιο της Elyn Saks-The center cannot hold. Η προσωπική της μαρτυρία μιας κ έπασχε.
Αυτά απο αγγλική βιβλιογραφία.
Απο ελληνική τα περισσότερα είναι επιστημονικά κ δεν ξέρω κάποιο εκλαϊκευμένο η αυτοβοηθειας πχ.
Για αρχή το comic "Το τσιπακι" είναι καλό κ για τον ίδιο νομιζω.
Απο site υπαρχουν πολλά.
Αν αναζητας στο θέμα της πάθησης απλα περιγράφουν την φύση της διαταραχής κ τα συμπτώματα.
Μονο ο ίδιος ο πάσχον αν ενδιαφερθεί μπορεί να κανει καλό ψάξιμο.
Υπάρχει το αμερικανικό forum Schizophrenia με κάποια άρθρα λίγο παλιά κ ιστορίες ατόμων αλλά κ κοινοτητα-forum που γράφουν πάσχοντες κ φροντιστές περιπου όπως εδώ.
Παοδια,καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντησεις,καταδευτερον,δε ν έχει σχιζοφρένεια .ψυχωσική διαταραχή έχει.Γιατι με παραπεμπετε σε σχιζοφρένεια;
Η ψύχωση είναι ομάδα διαταραχών με πιο συνηθισμένη την σχιζοφρένεια.
Το κοινο σημείο είναι η φυγή απο την πραγματικότητα.
Τα συμπτώματα είναι κοινα απλα η βαρύτητα στην λειτουργικοτητα κ οι συνεπειες αλλάζουν.
Για να δούμε πόσα κιλά είναι η αγάπη σου σου λέμε την αλήθεια
Αυτό είναι για τον δικό σου
https://youtu.be/kvm84VjDo8k
Elis νοσηλεύεται ακόμα. Δεν ξέρω πόσα κιλά είναι η αγάπη μου... Το ψάχνω κ εγώ. αλήθεια τα αντιψυχωτικά πόσο κάνουν να πιάσουν; Νοσηλεύεται από αρχή του μήνα ήδη και λέει τις ίδιες ζουρλιες απλά πιο ήρεμα..
Σε κάνα μήνα θα συννενοειστε κάπως
1-2 μήνες!!κάπως ηρέμησα γιατί αναρωτιομουν τι γίνεται.. έχουμε μέλλον δλδ ακόμα..
εμενα τα αντιψυχωτικα με πιασαν σε μερικες μερες
Σε λίγο ίσως πάρει εξιτήριο. Συνήθως μέχρι 1 μήνα κρατούν τους ασθενείς ανάλογα κ την περιπτωση.
Τα φάρμακα συνήθως δρουν αμέσως κ καποιες μικρές αλλαγές τις βλέπεις τις πρωτες βδομάδες.
Η ψύχωση δεν είναι γρίπη όμως κ η ανάρρωσή διαρκεί όσο κ η ζωή μας.
Τα εμφανή αποτελεσματα τα βλέπει κάποιος σε βάθος εξαμηνου-χρονου κ ανάλογα την βαρύτητα σε 2 με 5 χρονια αν όλα πάνε καλά επανερχεσαι.
Αν είναι το 1ο επεισόδιο, βρεθεί σωστο φάρμακο, κ κινητοποιηθεί σε 2 χρόνια πιστεύω θα είναι θετικά.