Quote:
Originally posted by anwnimi
\"ο κάθε άνθρωπος δεν ζει για τους άλλους, αλλά πρώτα απ\' όλα για τον εαυτό του.\"
Συμφωνώ, ως ενήλικας, το καταννοώ και το πιστεύω πλήρως. Ως παιδί όμως ελάτε για λίγο στη θέση μου. Αν η μαμά σου είχε ελπίδες να ζήσει, πως θα αισθανόσουν αν επέλεγε να μην προσπαθήσει καν;
\"Αλήθεια πιστεύεις πως οι γονείς επηρεάζονται από τους τσακωμούς με τα παιδιά τους και τους μένουν κατάλοιπα;\"
Δυστυχώς για μένα, ναι. Γιατί τον έβλεπα να αλλάζει, να σκληραίνει. Δεν λέω ότι αυτό έγινε εξαιτίας αποκλειστικά των τσακωμών μας. Είχε πολλά βάρη να σηκώνει στις πλάτες του, από μικρός μέχρι την τελευταία του ημέρα. Και τα αντιμετώπισε όλα. Δεν παραπονιόταν ποτέ. Αυτό ίσως του έκανε και κακό. Βλέποντας λοιπόν και εμένα να απομακρύνομαι, θα του κόστισε. Ίσως να ζητούσε καταννόηση και συμπόνοια, χωρίς όμως ποτέ να μπει στη διαδικασία να τη ζητήσει ανοιχτά. Και αυτό οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη σκληράδα...
Βέβαια, αναγνωρίζω ότι την ευθύνη για τη διαχείριση των συγκρούσεων τη φέρει ο ενήλικας (γονιός) και όχι ο έφηβος ή νεαρός ενήλικας. Αναγνωριζεις οτι την ευθυνη την φερει ο γονεας κι ομως συνεχιζεις να αποδιδεις ενα μεγαλο μερος της στον εαυτο σου!
Σε αυτό που κατηγορώ τον εαυτό μου είναι ότι όταν πλέον μεγάλωσα αρκετά
ακομα νεαρος ενηλικας ησουν καλη μου.
δεν προσπάθησα να τον πλησιάσω μεθοδικά και ανοιχτά. Έκανα σπασμωδικές κινήσεις,
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ!με τον δικο σου τροπο, προσπαθησες Εδω ο πατερας σου μεγαλος ανθρωπος δεν καταφερνε το ανοιχτο και μεθοδικο και θα το καταφερνες εσυ? Λιγο αδικο δεν το βρισκεις να εχεις μια τετοια απαιτηση απο εσενα?Ασε που ειχες κι ενα καρο δικα σου προβληματα να ασχοληθεις...
και όταν απέβαιναν άκαρπες τρεπόμουν σε φυγή
το οτι απεβαιναν ακαρπες που ακριβως οφειλοταν? Σιγουρα ΚΑΙ στο μεριδιο ευθυνης που αναλογει στον πατερα σου.
και τα διέγραφα όλα με ένα μαγικό τρόπο από το μυαλό μου.
Γιατί αυτό πονούσε πολύ.
ακριβως. Δεν αντεχες οτι οτι μια σου ακομη προσπαθεια δεν απεφερε καρπους. Έτσι επιβίωνα...Και ασχολιόμουν με ότι άλλο επιφανειακό και ανούσιο...
Αρα η αμυνα σου, ηταν η ενασχοληση με τα ανουσια, κατι που ισως σε καθυστερησε απο την αληθινη συνευρεση με εσενα, που νιωθεις σημερα οτι βρισκεσαι στο δρομο της. Αναρωτιεσαι μαλιστα, αν ειχες κανει αυτη τη συνευρεση τοτε, τι θα αλλαζε. Βλεπεις ομως οτι θα σου ηταν αδυνατον να επιζησεις, αν ειχες επαφη με τον πονο σου καλη μου. Γι αυτο προστατευοσουν με την φυγη. Μέχρι την επόμενη σπασμωδική προσέγγιση και το επόμενο χαστούκι.
Και παρολαυτα συνεχιζες να προσπαθεις. Μπραβο για το κουραγιο σου...