Quote:
Originally posted by susperia
.....συγνωμη ρε συ, αλλα κι εσυ οπως μας λες τι λεξη σχεση ειναι τοσο αχταρμας και εχει τοσο πολλες σημασιες που κανονικα δε θα επρεπε να υπαρχει κιολας. δε μπορουμε να κανουμε συζητηση αμα δεν προσπαθησουμε να βρουμε καποια χαρακτηριστικα γνωρισματα της λεξης σχεση. Το αλλο που λες ειναι εντελως λαθος που λες οτι πρεπει να δηλωσει ο αλλος οτι θελει μια σχεση οπως την περιγραφω εγω. Εννοειται οτι ετσι ειναι οι σχεσεις, ξερεις εσυ κανεναν που να κανει σχεση με την προοπτικη να κερατωνει ο ενας τον αλλον?
ναι,βεβαια ξερω. οχι μονο εναν. ξερω πολλους.ανθρωπους που δεν \"κερατωνουν \" οπως λες, γιατι το κερατο για να υπαρξει πρεπει να υπαρχει ψεμα. ξερω ανθρωπους ομως, που εχουν ερωτικες σχεσεις χωρις την δεσμευση να ειναι αποκλειστικες και να μην πανε και με καποιον αλλο που θα θελουν. κι εγω η ιδια εχω κανει τετοιες σχεσεις και ηταν υγειεστατες και μου αφησαν καταπληκτικες αναμνησειςκαι ειναι νομιζω οι ειλικρινεστερες σχεσεις αν δεν εχεις πραγματικα βρει \"το αλλο σου μισο\" και απο το να \"βρισκεις\" το αλλο σου μισο καθε τρεις μηνες και να δουλευθεις τον κοσμο ολο, τις θεωρω προτιμοτερες
Ακριβως το αντιθετο ισχυει, αυτο που πρεπει να δηλωθει ειναι οτι ο ενας επιθυμει η σχεση να ειναι ελευθερη, αν το θελει. Αυτο ειναι απολυτα σεβαστο μονο που που για την πλειοψηφια των σχεσεων αυτο συνηθως δεν ισχυει, δηλαδη δε γινεται σχεση με την προοπτικη να ειναι ελευθερη. Και στον ορισμο της λεξεως σχεση πιστευω οτι περιλαμβανεται το να μην κερατωνεις τον αλλον, εκτος κι αν ολοι οι ανθρωποι εχουν λανθασμενη αντιληψη του πως ειναι η σωστη η σχεση κι οτι ειναι θεμιτο το κερατωμα.
........
1ον) μα καλα ποιος χεστηκε για το τι λεει η νομοθεσια? απ τη νομοθεσια θα κρινω εγω τι ειναι σωστο και τι ειναι λαθος?
και οι εμποροι ναρκωτικων που θα πρεπε να καταδικαζονται σε θανατο μπαινουν λιγα χρονια φυλακη αντι να εκτελουνται, αυτο σημαινει οτι θα εμπιστευτω τη νομοθεσια και θα πω οτι το εμποριο ναρκωτικων ειναι απλο αδικημα?
[i]μα τι λες! και τι προτεινεις δλδ? να ποινικοποιησουμνε τις επιλογες του καθενα στο πως θελει να ζει τις σχεσεις του με αλλους ενηλικες ανθρωπους με τον τροπο που το σκεφτηκες εσυ, και να εξισωσουμε καθε αντιθετη απο την δικη σου (η εστω και απο την κρατουσα αποψη) ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ γιατι ετσι οριζει η ηθικη και η λογικη η δικη σου??????κατι τετοια ελεγαν και οι ναζι και μαζευαν οποιον δεν τους αρεσε η συμπεριφορα του στα στρατοπεδα....[προσεξε, δεν σε λεω ναζι, απλα σου δειχνω που οδηγει η λογικη σου.... (σου θυμιζει κατι?)/i]
2ον) εκανες τελειως λαθος που απαντησες ετσι, γιατι εγω δεν ειπα οτι εχει σχεση ενας φονος με τη μοιχεια ή το κερατωμα (αν και με τη κλοπη εχει σχεση αν το σκεφτεις). Εγω απλα το πα για να καταλαβεις το σκεπτικο με το οποιο τα λες, θα μπορουσα να ειχα φερει τελειως διαφορετικα παραδειγματα. Ειπες πριν τα εξης: <<υποσχεθηκα στην κερατου να μη της παρω τον αντρα?
ειπα ποτε οτι πιστευω στην ιδιοκτησια επανω στους ανθρωπους?
δικαιωμα μου δεν ειναι να πιστευω στην αυτοδιαθεση των σωματων και των συναισθηματων? θα πρεπει να παρω την αδεια καποιας για τα πιστευω μου?>>
και σου εξηγω οτι μ αυτη τη λογικη μπορεις να κανεις την οποιοαδηποτε παραδοχη για οποιοδηποτε θεμα, αφου κανεις δεν εχει υποσχεθει τιποτα στον αλλον και κανεις δε πρεπει να λογοδοτει σε κανεναν για τα πιστευω του, κι ετσι εφερα αυτο το ακραιο παραδειγμα για α σου πω οτι μ αυτη την παραδοχη μπορεις να δικαιολογησεις τα παντα. Ακομα κι αν σε βρισω δηλαδη εγω τωρα, συμφωνα με τη δικη σου λογικη, θα σου λεγα οτι εγω ετσι πιστευω οτι πρεπει να μιλαω στις γυναικες, θα παρω την αδεια σου για να κανω αυτο που πιστευω, εχω υποσχεθει εγω σε καμια γυναικα να μην τη βριζω? εκανα καμια συμφωνια? Οπως καταλαβαινεις λοιπον τα παραπανω με τους φονους τα ειπα οχι σαν ομοιοτητα με το κερατωμα, αλλα για να σου πω σε τι συμπερασματα μπορεις να καταληξεις συμφωνα με τη λογικη αυτων που ειπες.
[i]οχι, δεν ειναι καθολου ετσι..ολα τα παραδειγματα που εφερες και πριν αλλα και τωρα, ειναι ολως τυχαιως ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ/i]στα αραβικα κρατη βεβαια θανατωνουν δια λιθοβολισμου την μοιχαλιδα και ειλικρινα δεν θα ηθελα ουτε να ζω ουτε να σπουδασω εκει..
.....
κι εδω ειναι που εχεις το λαθος. εσυ λες οτι απαξ κι αποφασισε ο ενας να κερατωσει, τοτε παει η σχεση τελειωσε, οτι κι αν πιστευει ο κερατας.
οχι, δεν ειπα αυτο,ξαναδιαβασε αυτο που ειπα αν θες. ειπα ξεκαθαρα ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.βλεπεις,με το να μην ειναι ο ενας πιστος, αυτοματως μιλαμε για μια σχεση στην οποια δεν υπαρχει πιστη και αποκλειστικοτητα...δεν χρειαζεται να συμφωνησει και ο αλλος.....αν βεβαια αυτος ο ενας \'παραλειψει\" να ενημερωσει γι αυτη του την επιλογη τον συντροφο του, ΑΣΦΑΛΩΣ τον κοροιδευει.... ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ> οχι ο ασχετος τριτος ο οποιος μπορει οπως σου ειπα να μη νοιαζεται για ερωτικη πιστη και να το εφαρμοζει αυτο και στην δικη του τη ζωη αν το πιστευει για τον εαυτο του, θα παει να επιβαλλει στον ασχετο το αντιθετο????δεν ειναι δικο του θεμα οι σχεσεις των αλλων ανθρωπων...
Αλλο αγαπητη μου σου ξαναλεω το να υπαρχει προβληματικη σχεση που μπαζει και αλλο να μην υπαρχει καθολου.
στο απαντησα ηδη. εγραψα οτι ΣΧΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. αλλα δεν ειναι αποκλειστικη και πιστη....
Δηλαδη ειναι σαν να μου λες, οτι εχουμε οι 2 μας ενα αυτοκινητο απο κοινου, κι αμα αποφασισεις εσυ να χρησιμοποιησει κι ενας τριτος το αμαξι, τοτε επειδη το αποφασισες εσυ εν αγνοια μου να χρησιμοποιησεις με τον αλλον το αμαξι τοτε εγω πλεον δεν εχω λογο που εσυ αλλα κι ο αλλος χρησιμοποιειτε το αμαξι που ειναι και δικο μου! αυτο το λεω για να καταλαβεις το σκεπτικο, δεν εννοω οτι εχει σχεση ενα αμαξι με μια σχεση (ή μηπως εχει τωρα που το σκεφτομαι? αν δεν εχεις αμαξι, γκομενα δε σταυρωνεις).
πολυ λαθος παραλληλισμος. αν επιμεινεις με τα αμαξια, η πρωτη σχεση των δυο, ειναιε να αμαξι που αποφασισαν να εχουν απο κοινου ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΜΑΞΙΑ.. η σχεση με τον τριτο ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΜΑΞΙ, που ο ενας παρα τις υποσχεσιες του, πηγε και πηρε κρυφα, παραμελωντας (η οχι) την συντηρηση του πρωτου αμαξιου....ο συνιδιοκτητης λοιπον του δευτερου αμαξιου, καμια δουλεια και ευθυνη δεν εχει που ο τυπος ειχε παρει ενα αλλο αμαξι και υποσχεθηκε σ εκεινον τον συνιδιοκτητη αποκλειστικοτητα....να παει να τα βρει μαζι του...το πιασες?δεν θα παει στην ασφαλεια να τσεκαρει αν εχει δωσει υποσχεσεις αποκλειστικοτητας σε αλλον κατοχο ο συνεταιρος του, ειδικα αν δεν τον κοφτει ΟΣΑ αμαξια κι αν εχει εκτος απ το δικο τους!!!!! περι αυτου προκειται...
Δηλαδη αμα αποφασισει ο ενας να γαμησει εν αγνοια μου κατι που εχουμε μαζι σημαινει οτι εγω δε θα χω λογο πανω στο θεμα και στα ατομα που συνεβαλαν σ αυτο (ασχετα ποιος επετρεψε να γινει), εφοσον με τη λογικη σου δεν υφισταται πλεον? για εξηγησε αυτο!
ναι, φυσικα και αυτο εννοω. εαν δεν προκειται για παρανομη ενεργεια (ξαναλεω) καμια δουλεια δεν εχεις με οποιον ξεσηκωσε η συνεβαλε στο να παρει ο δικος σου κι αλλο αμαξι....ενηλικος ειναι, ας ειχε τα μυαλα του στο κεφαλι του να τηρει τις υποσχεσεις του απεναντι σου. κανενας αλλος δεν ειναι υπολογος σε σενα.με τον ιδιο, εννοειται οτι εχεις καθε δικαιωμα να του ζητας τον λογο και να ταχεις μαζι του...
..........
μ αυτα που γραφεις αγαπητη μου σου ξαναλεω οτι συζητηση δε μπορει να γινει κι ουτε να καταληξουμε καπου, γιατι αμα πουμε ολοι \'\'ο καθενας εχει διαφορετικα μυαλα, αρα ο καθενας εχει απ τη μερια του δικιο\'\', τοτε η εννοια της ευθυνης και του δικαιου καταργειται, και κανενας δεν ειναι ποτε υπολογος για τις πραξεις του. Παντα πρεπει να ξεκιναμε σε μια συζητηση απο μια βαση που χουμε συμφωνησει απο κοινου οτι ισχυει. Ε αμα δε συμφωνουμε οτι η λεξη σχεση δεν εμπεριεχει το εν αγνοια κερατωμα του αλλου τοτε πανω σε τι θα πατησουμε για να καταληξουμε καπου? αμα ειναι ετσι τιποτα δεν ισχυει, ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει οτι θελει, κανεις δεν ειναι υπολογος σε κανεναν και ολες οι αποψεις ειναι σωστες!
καμια εννοια δεν καταργειται...αλλα μη μου ζητας και συ στο ονομα της δικης σου (και πολλων αλλων ) λογικης να καταργησουμε καθε ειδους προσωπικης ελευθεριας και ελευθερης βουλησης...οι νομικες ευθυνες μας απεναντι στο κρατος και στους συνανθρωπους μας, οριζονται μια χαρα στους νομους και μακαρι να τηρουνταν παντα οι νομοι και προς αυτη την κατευθυνση υποτιθεται οτι συμβαλλουμε ολοι για να ζουμε σε ενα καθεστως σχετικης ειρηνης...(λεμε τωρα) υπαρχει ομως ΕΥΤΥΧΩΣ ενα κομματι προσωπικων επιλογων του καθενα που αφορα διαφορα θεματα και σιγουρα τις ερωτικες του σχεσεις με τους αλλους ανθρωπους, που θες δεν θες το οριζει ο καθενας μονος του και ειναι δικαιωμα του εκει να εχει οποιες αποψεις θελει εφοσον συναλλασσεται με ενηλικες, δεν βιαιοπραγει και δεν παρανομει......παλι καλα να λεμε, και για οσο διαστημα ακομα εχουμε τετοιου ειδους ελευθεριες γιατι περασανε και μαυρα χρονια που οι νομοι μας οριζαν ακομα και αυτες τις επιλογες και τις συμπεριφορες...κατα την δικη μου λογικη και ηθικη, η αλλαγη αυτη ειναι εξελιξη και καθε αναφορα στα μαυρα χρονια της ποινικοποιησης της ερωτικης συμπεριφορας μονο πισωγυρισμα στον μεσαιωνα ειναι
Επισης κατι αλλο που δε συμφωνουμε ειναι οτι λες οτι η σχεση δεν υφισταται απ τη στιγμη που μπαινει τριτος, εγω σου λεω οτι υφισταται αλλα ως προβληματικη,
στο απαντησα δυο φορες μεχρι τωρα. δεν ειπα οτι δεν υπαρχει πλεον η αρχικη σχεση, ειπα οτι δεν υπαρχει ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Σχεση (αυτο που εσυ λες δλδ οτι υπαρχει, αλλα ως προβληματικη σχεση.)
μια σχεση δεν υφισταται μονο οταν τουλαχιστον ο ενας απ τους δυο δε θελει τον αλλον πλεον, ετσι το αντιλαμβανομαι.
ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ> και με το ιδιο σκεπτικο, μια σχεση δεν υπαρχει πια ως σχεση με πιστη και αποκλειστικοτητα οταν εστω κι ο ενας απο τους δυο δεν θελει να ειναι πιστος!!! απλα πραγματα....το οτι δεν ενημερωσε γιαυτο, φυσικα συμφωνω οτι ειναι κοροιδια....αλλα απο κοτες ειναι γεματος ο κοσμος :))))))
Και στην τελικη τα 2 ατομα που εχουν σχεση εχουν μοιραστει καποια πραματα μαζι απο κοινου και ο καθενας τα χει εισπραξει καπως. Επομενως μπαινοντας σ αυτη τη σχεση δεν σεβεσαι αυτα τα πραματα που νιωθει τουλαχιστον ο κερατας για τον αλλον (το να πω οτι δε σεβεσαι τα αισθηματα του κερατωνων για το κερατα ειναι προφανως μαλακια).
μωρε που ξερω εγω τι αισθηματα τρεφει ο κερατας????ξερεις εσυ????ξερει κανεις εκτος απο τον ιδιο? ξερεις εσυ αν δεν προκειται απλα για μια σχεση συμφεροντος που απλα πολεμαει να μη χασει τα δικαιωματα της????τπτ απ ολα αυτα δεν ξερουμε. μονο που βρισκεται το κεφαλι το δικο μας ξερουμε κι ΑΝ το ξερουμε κι αυτο....
γιαυτο εγω προτεινω, να αφησουμε την ξερολιαση, και να ειμαστε τιμιοι και ειλικρινεις σε αυτα ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ υποσχομαστε στους συντροφους μας...
οπως μια φιλη η Θεοφανια νομιζω προτεινε για να εξαλειφθουν τα φαινομενα του κερατου να μην ανοιγουμε δρομο στους κερατωνοντες, κι οτι αν κανεις δεν τους καθοταν κι αυτοι δεν θα ειχαν εδαφος να κανουν αυτο που θελουν, να ζησουν οπως θελουν τελικα, εγω αντιπροτεινω, για να εξαλειφθει το κερατο, δλδ η κοροιδια προς τους συντροφους ΜΑΣ, να ειμαστε ΕΜΕΙΣ ειλικρινεις απεναντι στους δικους μας συντροφους ειτε λεγοντας οτι θελουμε πιστη ειτε λεγοντας οτι θελουμε να πηγαινουμε με οποιον μας γυαλισει, κι αν ΑΥΤΟ το καναμε ολοι, δεν θα υπηρχε η εννοια του κερατου στην γη....
.........