Quote:
Originally posted by umkalzum
καλησπερα παιδια,ειπα να επανελθω στο forum για τις καλοπροαιρετες συμβουλες και σχολια σας.ειμαι 26 ετων ζω μοναχος σε σπιτι που εχει αγορασει ο παππους μου,ειμαι ανεργος(ψαχνω για δουλεια) και δεν ειχα ποτε σχεση με γυναικα πανω απο μερικες εβδομαδες.η σχεση μου με την οικογενεια μου ειναι συμβατικη,τους θεωρω πνευματικα πολυ μακρια μου και ειδικα με τον πατερα μου, ειμαστε σαν ξενοι.αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα σκεφτομαι πολλες φορες πως θα τους απομακρυνα τελειως απο τη ζωη μου.το προβλημα ειναι πως οι σχεσεις μου με τους αλλους ειναι μαλλον προβληματικες,δε νομιζω πως διατηρω σχεσεις ειλικρινους και βαθιας φιλιας διοτι καταρχας ειμαι ακομα σε ενα οικογενειακο περιβαλλον που ενιωσα πως δεν μου επιτρεπει να ειμαι ο εαυτος μου κι ο,τι αυτο συνεπαγεται,δεν ενιωσα δημαδη αυτο το συναισθημα εμπιστοσυνης και ασφαλειας για να εκφραζομαι.ομως το πιο υπουλο που ενεργει μεσα μου ειναι ο προγραμματισμος πως δεν μπορω να αγαπησω ενα αλλο ανθρωπο διοτι με αυτο τον τροπο θα προδωσω τους βιολογικους μου γονεις!λογικα λαταλαβαινω πως ειναι εσφαλμενη πεποιθηση ομως συναισθηματικα και ρεαλιστικα λειτουργει αυθορμητα και δεν μπορω να το ξεπερασω.θα ηθελα τις αποψεις σας με σεβασμο και ελικρινεια,ευχαριστω....
Συνήθως φίλε μου η καταπίεση της επιθετικότητας και ο αυστηρός προγραμματισμός δένει με μια ψυχαναγκαστικού τύπου διαταραχή.Υπάρχουν φάρμακα (κυρίως αντικαταθλιπτικά) που κάνουν θαύματα σε συνδυασμό (και κυρίως) με ψυχοθεραπεία.Η πιο αξιόπιστη συμβουλή λοιπόν που θα μπορούσε κανείς να σου δώσει είναι μίλησε με κάποιον ειδικό.Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις τι να κάνεις γενικότερα στα θέματα της ζωής σου αλλά ταυτόχρονα νιώθεις και μια \"δύναμη \"να σε τραβάει απο αυτά και μπαίνεις και στο τρυπάκι να ερμηνεύσεις τη \"δύναμη\" αυτή....