ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 24 ΜΕΡΟΣ 1ο
Καταδίκη το ονομάζουν οι ψυχικά ασθενείς γενικά και όχι εγώ συγκεκριμένα. Είσαι σοβαρή; Δεν σου στοιχίζει εσένα τίποτα το να "ξεβρακωθείς" μπροστά σε έναν άγνωστο; Να μοιραστείς τις πιο απόκρυφες σκέψεις και συναισθήματα σου; Να το ξαναβρείς μέσα σου ΝΑ ΞΑΝΑΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ; Να το ξαναβρείς μέσα σου ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΞΑΝΑ ΣΕ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ; Και δεν αναφέρομαι καν σε δαπάνη χρόνου, χρήματος, ταλαιπορίας, κόπου, αναταραχής, κλπ στα οποία υποβάλλεται ο ψυχικά ασθενής.
Αν πάλι επιμένεις ότι εσένα δεν σου στοιχίζει τίποτα, πες μας ότι προτίθεσαι να υποστείς όλα τα παραπάνω μπροστά σε ψυχικά ασθενείς. Πολλοί θα ήθελαν να δουν την αντιστροφή αυτή των ρόλων έστω και μια φορά.
Όλα τα παραπάνω, στον κόσμο των "επαγγελματιών ψυχικής υγείας" - και προφανώς και τον δικό σου - δεν κοστίζουν και δεν ζυγίζουν τίποτα. Μόνο οι ψυχικά ασθενείς "έχουν ένα τόσο δα θεματάκι" με τα παραπάνω. Όσο τα έξοδα, οι μετακινήσεις, η ταλαιπορία, ο ψυχικός πόνος, το ενδεχόμενο προδοσίας και ή ίδια η προδοσία βαρύνουν κάποιον άλλο, για σένα και τους "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" ο μήνας έχει εννιά. Οι μέγιστοι τιμητές των πάντων, ορμώμενοι από το απυρόβλητο της οποιαδήποτε ευθύνης και δέσμευσης μίλησαν. Ουγκ.
Και προσπαθείτε να "γλυκάνετε" το παραπάνω "χάπι" με την μ****** ότι τάχα μου "είναι για το καλό του ψυχικά ασθενή". Είδαμε και τη savatage πιο πάνω που τον έχει γραμμένο τον ψυχικά ασθενή σχετικά με τις προτεραιότητες της.
Το ότι ο ψυχικά ασθενής ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ δεν σημαίνει ότι η επιλογή του αυτή είναι και ορθή. Μόνο εσύ "ευλογάς" την επιλογή του ψυχικά ασθενή, εκθειάζοντας "την οποια γνώση, οποια προσωπικότητα και όποιες γνωσεις διαθέτει για το αντικείμενο, αλλα και για τον συγκεκριμενο ασθενη μετα απο χρόνια παρακολουθησης".
Ποιές γνώσεις; Να πιάσω να μιλήσω για τα ανύπαρκτα θεμέλια της ψυχιατρικής / ψυχολογίας; Τις παραδοχές και τις αναπόδεικτες μπούρδες τις οποίες έντυσαν με την ιατρική ποδιά και απάτες που θα ντρέπονταν ακόμα και ξεδιάντροποι πολιτικοί να επιχειρήσουν;
Ποιά προσωπικότητα; Να μιλήσω για την ηθική υπόσταση του μέσου όρου των "επαγγελματιών ψυχικής υγείας" ή για τα αποτελέσματα τους επί 53 έτη;
Ποιά παρακολούθηση; Να μιλήσω για το μαύρο κουτί της συναλλαγής στην οποία ο "επαγγελματιας ψυχικής υγείας" δεν δεσμεύεται για τίποτα και προς οποιονδήποτε και επιπλέον τελεί στο απυρόβλητο εσκεμμένης "παράλειψης" νομοθετικού ελέγχου;
Είσαι σοβαρή; Που ζεις εσύ; Μη μου πεις στην Ελλάδα γιατί δεν θα σε πιστέψω. Εσύ μπορείς να χτυπιέσαι ότι η γνώμη μου διακρίνεται - σύμφωνα με σένα - από άγνοια και έλλειψη εξειδίκευσης. Εγώ όμως, όπως υποδεικνύω και εδώ (https://www.e-psychology.gr/forum/th...AF%CE%B1%CF%82) δεν βλέπω του χρόνου να έχετε πρωτοετείς φοιτητές στις σχολές σας. Να δω σε 3 χρόνια με κλειστές τις σχολές σας σε τι κατάσταση θα είσαστε.
Πολυ ωραία. Πες μου λοιπόν με ποιόν τρόπο θα εξασφαλίσεις τον ψυχικά ασθενή και θεραπευόμενο από τα παρακάτω:
1. Ότι ο "θεραπευτής" του δεν θα τον υποβάλλει σε ισόβια συντήρηση, ενασχολούμενος ΜΟΝΟ με ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ και όταν ο θεραπευόμενος "πάει να αγγίξει" τα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ του, καθότι αυτά απαιτούν περισσότερο χρόνο, υπομονή, προσπάθεια, να βαφτίζει "στασιμότητα" την μη-επίτευξη προόδου και να τον παραπέμπει αλλού;
2. Ότι ο "θεραπευτής δεν θα τον ξεκινήσει σε ένα ταξίδι και μετά θα τον εγκαταλείψει μεσοπέλαγα φορτώνοντας τον ψυχικά ασθενή με νέα προβλήματα π.χ. σχετικά με προδοσία, εγκατάλειψη κλπ;
3. Ότι ο "θεραπευτής δεν θα βαφτίζει "στασιμότητα" την ενασχόληση με τα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ του θεραπευομένου προκαλώντας σύγχηση και εκνευρισμό στον θεραπευόμενο ο οποίος για όσο χρονικό διάστημα πάλευε με ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ είχε 100% συνεννόηση με τον θεραπευτή, οι μέθοδοι και οι τεχνικές του δούλευαν κ.ο.κ.;
4. Ότι ο "θεραπευτής δεν θα του λέει του θεραπευόμενου στην πρώτη γνωριμία ότι "όλα θεραπευόνται" και μόλις ο θεραπευόμενος αρχίσει να προσεγγίζει τα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ του, να αλλάζει γνώμη και να του λέει ότι "πλέον ο θεραπευόμενος κρίνεται ανίατος" ή ότι "ο συγκεκριμένος θεραπευτής / τεχνική / μέθοδος" δεν μπορούν να του προσφέρουν τίποτα άλλο και ο - πάνω από όλα - "τίμιος" θεραπευτής, δεν είναι ότι δεν θέλει να "σκοτώσει τη χήνα με τα χρυσά αυγά" αποθεραπεύοντας τον θεραπευόμενο, απλά δεν θέλει να παίρνει άλλο τα λεφτά του γιατί νιώθει ότι δεν του προσφέρει, ΕΠΕΙΔΗ ΑΞΑΦΝΑ ΤΟ 2017 ΜΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΥΨΕΙΣ!; Τα προηγούμενα 53 χρόνια ο ********* δεν ζοριζόταν να εισπράττει όμως! Τι ξαφνική αλλαγή σε ότι αφορά την ηθική υπόσταση των "επαγγελματιών ψυχικής υγείας".
Θα σου κάνω τη χάρη να μην αναφερθώ σε αποζημίωση, δικαίωση, επανόρθωση για όλα τα παραπάνω.
Σε ότι αφορά την πεποίθηση σου ότι "αποφαση μονο του ασθενη, ειναι αν θα σταματησει η οχι ΓΕΝΙΚΩΣ την θεραπεία", εξήγησε μας με ποιούς τρόπους δεν είναι στο χέρι του θεραπευόμενου να αραιώσει την θεραπεία (π.χ. μια φορά το μήνα) χωρίς να αλλάξει θεραπευτή, ή να την πάυσει προσωρινά μέχρι νεοτέρας; Τι / ποιός, θα τον εμποδίσουν; Ποιός θα κρίνει αν π.χ. ο θεραπευόμενος έχει ή όχι χρήματα για εβδομαδιαία συντήρηση, εβδομαδιαία ψυχολογική υποστήριξη ή εβδομαδιαία ισόβια ενασχόληση με δευτερεύοντα προβλήματα;