Quote:
Originally posted by a_neu
οχι απο τοτε που εγινε οτι εγινε, δεν εμενα μαζι τους. ουτε και τωρα. μονο που τωρα ειναι διαφορετικα, εχουν τις δικες τους υποχρεωσεις, δεν μενουν πια με γιαγιαδες και πατερα.
οσο για το αλλο που ρωτησες, μιλησα απειρες φορες με μενα, το συμπερασμα φευγαλεο και απιαστο. ακομα και αν συμφωνω, δεν το τηρω, δεν περνω στη πραξη, σαν ουτοπια φανταζει. χρονια μιλω, κουρααστηκα. ισως ξερω να μου ξεφευγω καλα. απο την αλλη στην οποιαδηποτε αποφαση παιζουν ρολο και αλλοι παραγοντες, αλλοτε βιοτικοι, αλλοτε βολεματος στον συνηθη τροπο ζωης, αλλοτε το δεσιμο με τον τωρινο συντροφο. ολα μαζι, και επιπλεον η αισθηση της αδυναμιας που εχω και ψυχολογικα και σωματικα με κανουν να πιστευω οτι δεν θα καταφερω να βγαλω το ψωμι μου μονη μου. τι θα κανω λοιπον αν κανω μια καινουργια αρχη; τι ειδους αρχη πρεπει να θελησω να κανω; να βαδισω μονη; θα το αντεξω; επιχειρησα στο παρελθον να φυγω απο τη σχεση μου και ξαναγυρναγα ηττημενη. η κατασταση βελτιωνοταν προσωρινα, χωρις βεβαια η βελτιωση αυτου του θεματος να λυνει και το αλλο το πιο βαθυ. τωρα καθε κινηση μου ειναι πολυ πιο δειλη μετα απο οσα δεν μπορεσα να κανω. αλλα ρωτω για να καταλαβω: θεωρειτε οτι η οποια καινουργια αρχη πρεπει να σημαινει και αλλαγη ολων των καταστασεων που δεν ειναι και οι τελειοτερες, π.χ. η σχεση μου, ή οι υποχρεωσεις στα παιδια μου ειναι κατι το ανεξαρτητο απο την προσωπικη μου ζωη; με ολες τις συνεπειες, εννοειται.