krino εχεις καταλάβει τι λέω σε τόσα πόστ ? (?????????)
Printable View
krino εχεις καταλάβει τι λέω σε τόσα πόστ ? (?????????)
OXIQuote:
Originally posted by Kleiw
?
Πάντως στο παρελθόν λίγοι άνθρωποι χαρήκαν με την χαρά μου και την επιτυχία μου . Οι περισσότεροι περιμένουν να ακουστούν , θέλουν να στραφείς γύρω απο το κέντρο τους .
Μόνο εγώ το παρατηρώ αυτό ?
been there done that
η αλλιως οι πραγματικοι φιλοι και οχι η παρεα για εξοδους και χαβαλε μετριουνται στα δαχτυλα (του ενος χεριου)
αν βαλεις και λιγο απο τον ανταγωνισμο που εχουμε πολλες δυστυχως μεσα μας βρασε ρυζι..γιατι αυτη να εχει καλυτερη δουλεια σωμα αντρα απο μενα κτλ κτλ
εν κατακλειδι να κανεις οτι θεωρεις εσυ καλυτερο για σενα
μη περιμενεις να βρεις και πολλους ανθρωπους να χαρουν εκει εξω και μαλιστα ανιδιοτελως (sad but true)
σορυ αν στα λεω καπως ωμα εγω παντως καπως ετσι το εχω βιωσει μεχρι τωρα και οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα
Αυτό που λές για τους περισσότερους (το ότι περιμένουν να στραφείς γύρο από το κέντρο τους) εγώ δε το βλέπω για κακό. Ίσως και να είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο καθένας μας. Να βάζουμε δηλαδή τον ευατό μας στο κέντρο. Και να περιμένουμε και άλλους να έρθουν γύρω μας (και στη χαρά και στη λύπη μας). Καθόλου κακό δε το βλέπω.Quote:
justme είναι γεγονός οτι εχω καταντήσει πολύ κλειστή , παναθεμά με .
Δεν έχω και πολλούς φίλους γύρω μου . Οποτε δεν μπορώ να μοιραστώ τα συναισθήματα μου .
Θα ήθελα να βάλω τον εαυτό μου πιο μπροστά , να βλέπω εμενα καλύτερα . Μάλλον ήρθε η ώρα . Δεν ξέρω εσύ τι λές ?
Πάντως στο παρελθόν λίγοι άνθρωποι χαρήκαν με την χαρά μου και την επιτυχία μου . Οι περισσότεροι περιμένουν να ακουστούν , θέλουν να στραφείς γύρω απο το κέντρο τους .
Μόνο εγώ το παρατηρώ αυτό ?
Μου έρχονται εικόνες ............. (γιατί υπήρξα κατα καιρούς και ενθουσιώδης και δεν προλάβαινα να σταματήσω τον αυθορμητισμό μου ......... αλλα δεν άρεσε ..........)
Δύσκολο ναι. Το να καταφέρουμε να αποδόσουμε ο καθένας στον ευατό του την αξία που του αξίζει. Και μάλιστα να περιμένουμε να την αποδεχθούν και άλλοι. Αλλοι που έχουν τουλάχιστον σημασία για εμάς.
Αλλά ξέρεις kleiw,
Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μάθει (τουλάχιστον κάποιοι οπως και εγώ ) ότι πιο σημαντικοί είναι οι άλλοι (και όχι ότι ΚΑΙ οι άλλοι είναι σημαντικοί).
έχουμε μάθει ότι \"πρέπει\" να δίνεις (αντί του να παίρνεις ΚΑΙ να δίνεις)
Εχουμε μάθει ότι είναι ωραίο να μοιράζεσαι (αντί του να μοιραζόμαστε ΟΛΟΙ)
(τα ανωτέρο είναι σκέψεις όπως λες και εσύ κάπου σκόρπιες...)
ΌΣον αφορά το άλλο τώρα ότι το αυθόρμητο δεν άρεσε ξέρεις μπορεί να υπάρχουν και άλλες αιτίες όπως ζήλια (γιατί αυτή και όχι εγώ...) αδυναμία θετικής έκφρασης (εχμμ ναι,,,,, μπράβο..), σκάψιμο λάκκου (ναι, σιγά τώρα μη της πως και μπράβο.....).
Δύσκολο να δεχτώ ότι ο πραγματικός αυθορμητισμός δεν αρέσει (ξερά), οπότε μπορει και να ήταν θέμα προσώπων...
justme αν κάποιος περιστρέφεται γύρω απο το κέντρο του , θα συναντηθεί μόνο με όσους θα περιστραφουν γύρω απο το ίδιο κέντρο . Κάνω λάθος ?
Μήπως λέμε διαφορετικά πράγματα ?
Οσο για το τελευταίο , δυστυχώς όλοι μας , ως άνθρωποι έχουμε λιγο πολύ αυτά τα ελαττώματα . Απλά κάποιοι τα διαχειρίζονται καλύτερα απο άλλους . Δηλ η ζήλεια δεν υπάρχει σε κάποιους ανθρώπους και σε άλλους καθόλου . Υπάρχει σε όλους , αλλα σε διαφορετικό βαθμό . Σκέφτομαι όμως μήπως τα λαμβάνω όλα αυτά υπερβολικά υπόψη μου . Αλλα απο την άλλη έχω την αίσθηση οτι είναι κοινό φαινόμενο .
Δεν ξέρω . Τι λες ?
Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στους εγωκεντρικούς και τους εγωιστές. Είναι άλλο να θεωρείς ότι είσαι το κέντρο του κόσμου και να περιμένεις όλα να περιστρέφονται γύρω σου και άλλο ο εαυτός σου να είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Βέβαια και οι εγωκεντρικοί μια χαρά περνάνε όσο υπάρχουν άτομα πρόθυμα να παίζουν το ρόλο του δορυφόρου... :)
Όσοι έχουν θέσει απλά προτεραιότητα τον εαυτό τους και νιώθουν ικανοποιημένοι, θα νιώσουν χαρά και όχι ζήλεια, κατά συνέπεια είναι περισσότερο κατάλληλοι για σχέσεις αμοιβαιότητας.
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα από την φύση.Quote:
justme αν κάποιος περιστρέφεται γύρω απο το κέντρο του , θα συναντηθεί μόνο με όσους θα περιστραφουν γύρω απο το ίδιο κέντρο . Κάνω λάθος ?
.......
Η γή γυρίζει γύρω από τον ευατό της ως γνωστό. (και έχει και έναν δορυφόρο)
Αλλά παράλληλα γυρίζει και γύρω από τον ήλιο. (οπότε είναι και η ίδια \"δορυφόρος\")
Τι θέλω να πω με αυτό...... Αν παρουμε ως παράδειγμα - υπόδειγμα τη γή τότε συμπεραίνουμε ότι:
Μπορεί να υπάρχει ένα κέντρο \"αυτοπεριστροφής\" (ο ευατός μας) αλλά παράλληλα δεν είναι και αδύνατο ή κατ΄ανάγκη κακό να περιστρεφόμαστε και γύρω από κάτι άλλο (ενδιαφέρον και μεγάλο αρκετά ώστε να μας τραβήξει..)
Αν πάρουμε ως παράδειγμα το φεγγάρι τότε:
Μη υπάρχοντος κέντρο \"αυτοπεριστροφής\" δείχνουμε πάντα την μία πλευρά μας (την φωτεινή) και κρατάμε από πίσω την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Και αυτό είναι κάτι κακό καθώς δε μπορούμε να δείξουμε το \"όλο\" μας. Δεν υπάρχει ολοκλήρωση. Δεν διαγράφεται κύκλος.
ΥΓ... (όχι δε μιλάμε για κάτι άλλο. Μιλάμε για αυτό που έγραψε η marina παραπάνω. Το να βάζεις τον ευατό σου στο κέντρο αλλά και να μπορείς να περιστρέφεσαι γύρω από ότι έχει αξία)
Ωραία η εικόνα του δορυφόρου , αν και συναισθηματικά δεν με βοηθάει πολύ . Με έκανε όμως και χαμογέλασα !!!!!!!! :)
Παρεμπιπτόντως , προκειμένου να δω το πρόβλημα παραμπαίνω στο ρόλο και προφανώς υπερβάλλω λίγο ( Και αν δεν το έκανα ήδη , αν συνεχίσουμε θα το κάνω . Έτοιμη είμαι .). Είναι σαν να θέλεις να βρεις στην φακή τα πετραδάκια , όπου συγκεντρώνεσαι στα πετραδάκια , βλέπεις μόνο πετραδάκια και αν μιλούσες θα μιλούσες μόνο για πετραδάκια ....... αλλά προφανώς η φακή δεν έχει και τόσο πολλά πετραδάκια όπως θα νόμιζε αυτός που θα σε άκουγε . :P
Στο θέμα μας , όμως ........ δηλ . μου λες Μαρίνα οτι υπάρχουν άνθρωποι που δεν νιώθουν ίχνος ζήλειας ? Θυμάμαι την κολλητή μου , με την οποία είχαμε φοβερό δέσιμο κατά τη γνώμη μας , που κάποια φορά μου είπε : ζηλεύω αλλά και χαίρομαι για εσένα . ( είχαμε την τάση να μοιραζόμαστε τα συναισθήματα μας και τις σκέψεις μας , ακόμα και αυτές που συνήθως δεν αρέσουν ) Βέβαια ενδεχομένως να μεγαλοποιώ το γεγονός ....... αλλά μπορούμε να μιλάμε για παντελή απουσία ζήλειας ?
Υπάρχουν άνθρωποι που όταν σε ζηλεύουν, αντί να θέλουν να πετύχουν κι αυτοί κάτι ανάλογο με εσένα, επιθυμούν πρωτίστως να στερήσουν από εσένα. Η ζήλεια της φίλης που περιγράφεις μοιάζει περισσότερο με ενθουσιασμό, με θαυμασμό, με απλή επιθυμία, με κίνητρο. Ναι πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ίχνος κακοπροαίρετης ζήλειας, αυτοί οι λίγοι που λέγαμε ότι τα έχουν καλά με τον εαυτό τους...
Το επιθυμούν να στερήσουν κάτι απο εσένα , είναι τραγική περίπτωση ζήλειας . Το να κουμπωθούν λιγουλάκι είναι φαινόμενο που παρατηρείται . Είναι ανθρώπινο . Δεν έχεις λόγο να το φοβάσαι βέβαια , αλλα μπορεί να είναι λόγος να σκεφτείς κάτι πριν το εκφράσεις ........ με άλλα λόγια να κουμπωθείς και εσυ λιγάκι . Και το ένα κούμπωμα φέρνει το άλλo και μετά το ξεκούμπωμα φαίνεται πιο δύσκολο . :P
Το να κουμπωθούν λιγουλάκι κατανοητό. Το ερώτημα όμως είναι γιατί να κουμπωθείς κι εσύ; Στην ουσία όταν \'κουμπώνονται\' σου λένε \'ωραία μας τα λες / ωραία τα κατάφερες Κλειώ, αλλά τώρα εγώ νιώθω λίγο ανασφάλεια - λίγο φόβο μήπως αλλάξεις - λίγο \'μικρός\' απέναντί σου\' κλπ.
Οπότε κι εσύ αντί να δείξεις φόβο με την αντίδρασή τους, απάντησε στην ουσία της και αν σε ενδιαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι τόνωσε ΚΑΙ τη δικιά τους αυτοπεποίθηση.
Δε λέω να μη σκέφτεσαι κάτι πριν το εκφράσεις, π.χ. είναι ίσως λίγο αναισθησία να ανεμίζεις τον ενθουσιασμό σου μπροστά σε έναν άνθρωπο που ξέρεις ότι έχει δυσκολία στο ίδιο θέμα ή βλέπεις ότι δεν είναι πολύ καλά σήμερα. Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο η προσοχή στην έκφραση σωστά; Άλλο να αγχώνεσαι πώς θα εκφράσεις κάτι και άλλο να φοβάσαι να νιώσεις χαρά, να πετύχεις, ή και να πλησιάσεις τους ανθρώπους.
Και καμιά γκάφα που και που ή και καμιά παράβλεψη δεν είναι και το τέλος του κόσμου!... Τις προάλλες συζητούσα με ένα φιλικό μας ζευγάρι για κάποιο άλλο ζευγάρι και είπα \'μα τι του βρίσκει;\' (η κοπέλα του άντρα), ξεχνώντας ότι ο φίλος που καθόταν απέναντί μου έχει τα ίδια χαρακτηριστικά!...Ουπς!...