Ναι ισως το εθεσα λαθος, δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα σε αυτα. Εννοουσα πως δεν μιλαω σαν ενα ατομο που εχει ζησει μια ησυχη οικογενειακη ζωη και δεν μπορει να καταλαβει πως ειναι αυτες οι καταστασεις.
Printable View
Ναι ισως το εθεσα λαθος, δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα σε αυτα. Εννοουσα πως δεν μιλαω σαν ενα ατομο που εχει ζησει μια ησυχη οικογενειακη ζωη και δεν μπορει να καταλαβει πως ειναι αυτες οι καταστασεις.
Τι να πω? Τώρα τα διαβάζω και γω και έχω τρελαθεί! Είχες σοβαρότερα οικογενειακά προβλήματα? Και αφού είσαι παθούσα έχεις τέτοια αντίδραση?
Πολύ υπεράνω και μάγκας το παίζεις... Για μένα αυτό δείχνει ότι έχεις σοβαρότατο ψυχολογικό πρόβλημα που πρέπει επειγόντως να λύσεις!
Αλλά κοριτσάκι μου....... μπροστά σου έρχονται όλα... μην ανησυχείς!
Εγώ διαβάζοντας την ιστορία της Sabe έκλαιγα και πιστέψτε με δεν συγκινούμαι καθόλου εύκολα. Μου θύμισε πολλά πράγματα που έζησα εγώ με την μητέρα μου... Αλλά εννοείται δεν πρόκειται ποτέ να μοιραστώ τέτοια πράγματα εδώ μέσα, όσο υπάρχουν άτομα σαν κι ΑΥΤΗΝ που χλευάζουν την ΔΥΝΑΜΗ ενός ανθρώπου να μοιράζεται και να περιγράφει τόσο γλαφυρά, τόσο επώδυνες καταστάσεις και συναισθήματα...
Νομιζεις οτι οι κατηγοριες σου και ο τροπος που μου μιλας με θιγουν; Αν θες να με βρισεις μπορουσες να μου τα πεις prive. Τουλαχιστον διχνεις το επιπεδο σου. Αν σου ελεγα την ιστορια μου με μελο τροπο θα ελεγες, "αχ ποσο λυπαμαι μπραβο που εισαι δυνατη". Ενω ειμαι το ιδιο προσωπο και επειδη λεω το τι πιστευω μου τα χωνεις. Τοσο πολυ σε επηρεαζει μια αγνωστη; Και στην τελικη πως με κρινεις εσυ απο τη στιγμη που ουτε ξερεις ποια ειμαι ουτε τι εχω καταφερει μονη μου; Και μη μου πεισ την δικια σου ιστορια, ολοι κουβαλαμε κατι και λεμε, "ξερεις τι εχω περασει εγω". Επισης δεν ξερω αν εισαι ψυχολογος η ψυχιατρος και αν μπορεις να κρινεις απο μια προταση καποιον ανθρωπο αλλα ο λογος σου δεν φαινεται επιστημονικος, και δεν μπορεις να υποστηριζεις οτι η ψυχικη μου υγεια πασχει. και δεν αμφιβαλλω για την ιστορια με την μητερα σου. Οσο για τη κοελικη θεωρια και τα περι συμπαντος οτι ολα ερχονται μπροστα σου τι να πω; Ή εισαι 15 ετων ή εξαρτασε απο τους γονεις σου για τα πιστευεις ολα αυτα. Αλλα απο τοτε μου ζω μονη μου ουτε στο Θεο πιστευω ουτε στο καρμα και αηδιες.
...οι ανθρωποι αντιδρουν διαφορετικα στις σκληρες και αντιξοες εμπειριες που βιωνουν...
καποιοι γινονται ευαισθητοι,πιο ''ζεστοι'' ,''ανθρωπινοι'' και συμπονουν περισσοτερο τους αλλους ,που περνανε παρομοιες στεναχωριες...
ενω καποιοι αλλοι ανασκουμπωνονται,οπλιζοντ� �ι με σκληροτητα και πεισμα και λενε ''οτι εγινε εγινε...απο δω και περα θα ειμαι πιο δυνατος!
προσπαθουν να πεισουν και τον ευατο τους οτι ειναι ''σκληροι '' πια και απορθητοι απο οποιοδηποτε συναισθημα πονου και λυπης...ισως εκει μπερδευονται λιγο τα πραγματα...
χαρακτηριζουν λοιπον την εκφραση των συναισθηματων και την παραδοχη του πονου ως αδυναμια και ''κλαψιαρικη'' διαθεση...
ισως να ημουν απολυτη και αποτομη μαζι σου mcan και ισως να μην επρεπε...δεν εχω προβλημα να το αναγνωρισω αλλα ακομα διαφωνω μαζι σου...
πιστευω οτι ''επιτρεπεται'' να σε πιανει το παραπονο και να εξιστορεις αυτα που σε πονεσαν και ακομα πονανε...και παρολα αυτα να συνεχιζεις να εισαι ''δυνατος''...ειμαστε ανθρωποι και λυγιζουμε....
καποιες μερες νιωθουμε παντοδυναμοι και υπεραισιοδοξοι και καποιες αλλες ..ολα ειναι μαυρα...
το οτι θα μιλησουμε ισως και εντονα γι αυτα που περασαμε δεν σημαινει οτι εχουμε παραδοθει και δεν πασχιζουμε ....
επισης ειναι αδικο να ονομαζεις ''κλαψιαρη'' καποιον που εξιστορει γλαφυρα αυτα που περασε....αυτος ξερει ποσο πονεσε!εμεις ισως να μπορουμε να το φανταστουμε...
ειμαι σιγουρη οτι ακομα και συ που δεν εισαι κλαψιαρα καποιες στιγμες ,σκοτεινιαζεις και πονας γι αυτα που σου εχουν συμβει..ισως να μην το δειχνεις..η να το δειχνεις με αλλο τροπο...
ας δεχτουμε την διαφορετικοτητα του αλλου...
ας σταματησουμε να θεωρουμε ντροπη να εκφραζουμε τα συναισθηματα μας...καποιοι ντρεπονται ακομα και να κλαψουν παρουσια αλλων...
βρε ουστ!
φυσικα και το δεχομαι και εχω και πολλους φιλους πιο ευαισθητους και η αδερφη μου ακομα. Αλλα αυτο που ενοουσα και εκει επρεπε να σταθουμε, ειναι πως δεν μπορουμε να στεκομαστε σε ενα γεγονος του παρελθοντος και δεν μιλαω προσωπικα για αυτη την ιστορια αλα ακομα και για εμενα αν στεφτεις το ονομα του topic. Ουτε να προσβαλλω ηθελα ουτε να δημιουργηθει ολο αυτο. Απλως ειπα τη γνωμη μου, ισως με λαθος τροπο. Και φυσικα ποναω οταν 8υμαμαι το πως μεγαλωσε, αλλα δεν μπορω να σταθω εκει και δεν θα τα εγραφα για να μη τα θυμηθω
Quote:
Originally posted by mcan
φυσικα και το δεχομαι και εχω και πολλους φιλους πιο ευαισθητους και η αδερφη μου ακομα. Αλλα αυτο που ενοουσα και εκει επρεπε να σταθουμε, ειναι πως δεν μπορουμε να στεκομαστε σε ενα γεγονος του παρελθοντος και δεν μιλαω προσωπικα για αυτη την ιστορια αλα ακομα και για εμενα αν στεφτεις το ονομα του topic. Ουτε να προσβαλλω ηθελα ουτε να δημιουργηθει ολο αυτο. Απλως ειπα τη γνωμη μου, ισως με λαθος τροπο. Και φυσικα ποναω οταν 8υμαμαι το πως μεγαλωσε, παλια εκλαιγα αλλα δεν μπορω να σταθω εκει και δεν θα τα εγραφα για να μη τα θυμηθω
αρα να συμφωνησουμε στο οτι τα ειπες με λαθος τροπο ολα αυτα...
μονη σου ειπες μολις τωρα οτι δεν θα τα εγραφες ολα οσα περασες για να μην τα θυμηθεις...ισως τελικα αυτοι που τα γραφουν να ναι πιο δυνατοι απο σενα...
αντεχουν να τα θυμηθουν...
τελος ...φιλικα σου λεω να μην θαβεις αυτα που περασαν για να τα ξεχασεις...
αν δεν ξεπεραστουν ,παντα βρισκουν το δρομο τους προς την επιφανεια...
Lidalenia....γελασα με το αυθορμητο .....''βρε ουστ""!!!
ηταν για μενα?να φυγω?
χαχαχαχα
Ξενάκι? Εννοείται ότι το καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν για σένα!!!!!
Ε μα! Δεν άντεξα!!!!!!!!
sabe μου μολισ διαβασα την ιστορια σου. συγκλονιστικα!
το μονο που μπορω να σου πω ειναι ενα μεγαλο μπραβο που καταφερες μονη σου να γινεις αυτο που εισαι!
αυτος ο εαισθητος και γλυκος ανθρωπος!
μακαρι να μεναμε κοντα να γινοσουν φιλη μου, θα ηταν τιμη μου να εχω μια τοσο δυνατη φιλη διπλα μου και να ζουμε τωρα ολα αυτα που δεν ενοιωσες στην εφηβεια σου ξενυχτια, βολτες και τα λοιπα...
και παλι ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ μεσα απο την καρδια μου!
Μερικές φορές τα δικά μας προσωπικά προβλήματα και τα επακόλουθά τους μας αφήνουν ανάπηρους! Όχι σωματικά αλλά συναισθηματικά ανάπηρους! Και επειδή στα συναισθήματα υπότιτλοι δεν μπαίνουν.. πρέπει να συνεχίσεις έτσι!! Λυπάμαι για την απώλειά σου.. πρέπει να είναι πολύ ασπρόμαυρη η ζωή σου, και είσαι μόλις 20! Κρίμα..Quote:
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω αν κανετε πλακα η οχι. Σας συγκινησε το post της Sabe; Εγώ έβαλα τα γέλια και μάλλον αυτό ειναι το πρόβλημα. Ότι δραματοποιούμαι τις καταστάσεις, τις κάνουμε μελλό και κλαψιάρικες και έτσι μεγαλοποιούντε και στο μυαλό με αποτέλεσμα να πιστεύουμε στην ατυχη ζωη κτλ κτ. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα όλα αυτά μου κάνουν πολλοί Βασιλάκης Καίλας, και το λέω με καλή καρδιά. Όποιος παρουσιάζεται σαν θύμα πιστεύει ότι είναι θύμα.
κάρματα??? όπως λέμε καθάρματα ας πούμε? είδατε ρε κορίτσια τι πάθαμε; με το να είματσε θύματα και να κλαιγόμαστε δεν μάθαμε οτί η λέξη'' κάρμα'' απέκτησε πληθυντικό και λέγεται κάρματα . . . .. όσο για όλα τα προηγούμενα που διάβασα απο την mcan ένα έχω να πω.. ''m''αλακίες - ''c''οπανάω- ''a''νεύ -''n''οήματος :DQuote:
ουτε σε καρματα και αηδιες.
ουτε στο καρμα και αηδιες.
εγω τα λαθη μου τα διορθωνω καλο θα ηταν να ακολουθησουν και πολλοι αλλοι που το παιζουν επιπεδου
Δεν νομίζω ότι είσαι καθαρή κοπέλα μου. Θέλεις πολλή πολλή ψυχανάλυση για να καθαρίσεις....Δυστυχώς!
δεν εχω γραψει ποτε σ αυτο το τοπικ αλλα πραγματικα η σταση αυτης της κοπελας ειναι αξιοσημειωτη!mcan δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που βριζω η μιλαω ασχημα και ποτε μου δεν κατεκρινα κανεναν για τις επιλογες του!ομως εσυ κοριτσι μου πραγματικα εισαι περιπτωση!εδω στο δρομο βλεπεις ενα ζωακι αβοηθητο η ταλαιπωρημενο και το συμπονας!ποσο μαλλον οταν διαβαζεις μια τοσο συγκινιτικη ιστορια!απο εναν ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ!ειμαι κατα πολυ μεγαλυτερη σου και θα σου πω το εξης..η αγαπη η συμπονοια η μακροθυμια η φιλευσπλαχνια ποτε δεν εβλαψαν κανενα!μια σταλιτσα απο το καθενα αν εβαζες στο κοκτειλ του εαυτου σου θα ησουν σιγουρα ποοοοολυ καλυτερος ανθρωπος!και σιγουρα θα αγαπουσες και τον εαυτο σου πιο πολυ και δεν θα ταλαιπωρουσες την ψυχη σου και το σωμα σου με εμετους και εμμονες!και αυτα δεν σου τα λεει καποια χοντρη ζηλιαρα και κακιασμενη οπως ειδα οτι εγραψες αλλου για αλλους συνανθρωπους μας!στα λεει η μανα 2 παιδιων που σε βλεπει σαν παραστρατημενο παιδι της!!φιλικα γιαννα!!
Το κοριτσάκι έχει πάρει στραβό δρόμο, έχει σοβαρά προβλήματα, αφήστε την καλύτερα στην ησυχία της και μην της απαντάτε γιατί........ έχω την εντύπωση ότι της αρέσει όλο αυτό που έχει προκαλέσει, νιώθει σημαντική όταν της απαντάμε όλοι με αγανάκτηση...
Θα μεγαλώσει................ και θα μάθει...................