-
koritsia xoris na thelo na proteino i na diafimiso tpt ego to mono farmako pou pira stin fasi pou ithela na xaso grigora kila itan apli kathari lekithini..einai to mono skeyasma pou einai fitiko kai ousiastika dn einai ximiko kataskeyasma einai ousia pou iparxei stin fisi kai apla tin perneis mazemeni se ena xapi..ousiastika i lekithini einai ayti pou mas boithaei kai kaime lipos..ego mporo na po oti eixa dei apotelesmata se sindiasmo me ligo prosegmeni diatrofi..
Apla proteino ayto giati otidipote allo exei sxesi me xapia pou elenxun tin oreksi ktl ktl ego ta theoro megalo lathos..ayta pou droun se kentra tou egefalou i pou se kanoun k noiotheis fouskoma tha se kanoun na eksartitheis siga siga apo ayta..i stin teliki na min mporeis na noioseis pote peinas kai pote oxi..na min mporeis na elenxeis tin oreksi sou..to opoio dn einai o sostos dromos gia na ftaseis na tros kanonika kapoia stigmi san anthropos..giati oi fisiologikoi anthropoi dn trone san kai mas..akolouthoun tin oreksi tous apla..trone opote peinane..ama xasoume aytin tin dinatotita na min kseroume pote peiname pos tha ginoume kai meis diladi normal eaters???????
telospanton na po oti ola ayta apoteloun entelos prosopiki gnomi..
Signomi gia oli tin polilogia apla einai skepseis pou ekana kai ego prin kairo kai noiotho oti mporei na einai xrisimes se polles apo sas pou psaxnete ayti ti stigmi..filia se oles!!!!!!!:)
-
συμφωνω μαζι σου valid
να προσθεσω οτι εμενα τελικα τα 6 γευματα τη μερα με βοηθησαν να μην εχω αυτο που εγω ονομαζω "κατοχικό συνδρομο"
ειναι η αισθηση "ας φαω τωρα που εχω φαι μπροστα μου γιατι ποιος ξερει πότε θα ξαναφαω"
καθε 3 ωρες τρωω (η τουλαχιστον προσπαθω) οπότε αν ψιλοχορτασα με το γευμα μου, πολλές φορες πεταω το υπόλοιπο 1/5 με τη σκεψη "οκ, σε λιγο παλι θα φαω"
ετσι, εφτασα στο σημειο να τρωω σε 6 γευματα λιγοτερο απ οσο ετρωγα σε ένα!!!!!!
ειναι μεγαλο πραγμα να μπορεις να αφηνεις φαι στο πιατο σου, εστω και μια πιρουνια.....
τωρα τρωω γιαουρτι με δημητριακα, στις 11-12 εχω ενδιαμεσο και στις 2-3 μεσημεριανο ξερω οτι να να μην αισθανθω κορεσμο με το γιαουρτακι σε λιγο παλι θα ξαναφαω κοκ
-
Με εχει πιασει απελπισια. Απο το Σαββατο ημουν καπως καλυτερα. Ειχα περιοριεσει καπως τις ποσότητες που ετρωγα, ειχα κοψει τα γλυκα, το ψωμι και τα συναφη και καταφερα να χασω ενα κιλακι. Δεν ηταν βεβαια τιποτα σημαντικο αλλα το χαρηκα πολυ γιατι ειπα πως ειναι μια αρχη. Το Σαββατοκυριακο ηταν χαλια αλλα συγκρατηθηκα , Δευτερα και Τριτη ενιωθα πολυ κουρασμενη αλλα παλι δεν παρεκτραπησα και σημερα ηρθαν οι "Ρωσοι". Αν και ημουν καλα απο ψυχολογικη αποψη δεν ξερω τι με επιασε και ετρωγα ό, τι εβρισκα μπροστα μου. Με μισω, με σιχαινομαι , δεν με αντεχω. Προσπαθω συνεχεια να βρω τι μου φταιει, γιατι σαμποταρω ετσι τον εαυτομου. Συνεχεια λεω πως πρεπει να με αγαπησω, να με φροντισω, να δω τι μου φταιει αλλα ποτε δεν το κατορθωνω. Ξερω οτι αυτο που θα πω δεν ειναι σωστο και ισως καποιες μου βαλουν τις φωνες αλλα πολλες φορες θα προτιμουσα να ημουν βουλιμικη ή ανορεξικη σε συγκριση με αυτο που ειμαι. Τουλαχιστον τοτε θα ειχα ενα αδυνατο σωμα. Τωρα νιωθω να βουλιαζω , νιωθω αδυναμη να αντιδρασω γιατι πνιγομαι απο τον ογκο του ιδιου μου του κορμιου. Δεν αντεχω αλλο!!!! θελω να φωναξω, να ουρλιαξω "δεν αντεχω να ζω αλλο ετσι"
-
Ηρέμησε και σκέψου ότι ίσως φταίει το ότι είσαι αδιάθετη. Σε όλες ανοίγει η όρεξη όταν έχουμε περίοδο. Επίσης, ο οργανισμός κάνει κατακράτηση 1-2 κιλών υγρών κι έτσι νιώθεις φουσκωμένη ούτως ή άλλως. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να τελειώνεις με την περίοδο και ξεκινάς εκ νέου την προσπάθεια σου.
-
tinkerbell6 μου μονο υπομονη μπορεις να κανεις. ενταξει φορα κατι πιο φαρδυ που δεν διαγραφει για 2-3 μερες και θα επανελθεις. μην τα παρατας. σε ολες μας συμβαινει και σε εμενα μπορω να πω πολυ συχνα.
-
....Γεια σας.....
Έχω το ίδιο προβλημα με πολλες απο εσας και ειπα πως αν γραψω εδω ισως θα βρω τη δυναμη να σταματησω τις χαζομαρες που κανω.
πριν απο 4 περιπου χρονια ξεκινησα μια διαιτα και απο 76 κιλα πηγα 60. υπηρχαν περιοδοι που επαιρνα κιλα , ομως αμεσως μετα τα ξαναεχανα. εκανα πολλες θυσιες . σε διαρκεια 4 χρονων εφαγα ελαχιστες φορεσ γλυκο και καθετι που ετρωγα το χιλιομετρουσα πριν το φαω και ρωτουσα εκατομμυρια φορες "δηλαδη αυτο παχαινει?"
μεχρι πριν απο ενα μηνα ημουν λοιπον 60 κιλα.(το υψος μου ειναι 1.76)και Οοοοοολοι μου λεγανε ποσο αδυνατη ειμαι και πως πρεπει να σταματησω να νιωθω ασχημα για το σωμα μου , αλλα καθε φορα που μου το ελεγαν τους ελεγα "σταματηστε να με κοροιδευετε" και εβαζα τα κλαματα. περυσι μονο απερριψα 3 παιδια απο το σχολειο και ενα παιδι απο το φροντιστιριο γιατι θεωρουσα πως ειμαι τοσο χοντρη που δε μου αξιζουν.......
αυτη τη στιγμη δεν ξερω ποσα κιλα ειμαι και φοβαμαι να μαθω. Επι ενα μηνα περιπου τρωω οσο δεν εχω φαει ποτε στη ζωη μου. προσπαθησα πολλεσ φορες να κανω εμετο, ('η βαζοντας δαχτυλο στο λαιμο ή την οδοντοβουρτσα ) αλλα δεν τα καταφερα. (ευτυχως)
χτες και το προηγουμενο σαββατο δεν βγηκα με τους φιλους μου γιατι νιωθω πασυχοντρη και ασχημη. Για τον ιδιο λογο δεν πηγα σχολειο δυο μερες παριστανοντας την αρρωστη.
αυτο που θελω ειναι να γυρισω πισω στισ παλιες μου συνηθειες και στα 60 μου κιλα. αλλα οταν με πιανει αυτη η μανια (παντα οταν ειμαι μονη μου στο σπιτι) ξεκιναω τρωγοντας λιγο ψωμι και μετα αδειαζω ολο το ψυλικατζιδικο.
Πιστευω πως εχω προβλημα, αλλα πρεπει να το ξεπερασω μονη μου.
Πώς όμως?
-
FingolfinTheNoldor εχω το ιδιο ακριβως προβλημα.. μετα απο πολλα επισοδεια υπερφαγιας εβαλα τα 3 κιλα που ειχα χασει και η αυτοπεποιθηση μου εξαφανιστηκε. Νομιζω πως ολοι με δειχνουν στο σχολειο και λενε ''κοιτα, παχυνε'' , φοραω φαρδια για να μην νιωθω ασχημα.. ξερω οτι ολα αυτα ειναι στο μυαλο μου κ οτι θεωρουμε λεπτη αλλα τα εβαλα τοσο γρηγορα που αισθανομαι πολυ ασχημα. απο αυριο για να απεξαρτηθω απο τη σκεψη του φαγητου αρχιζω νηστεια [οχι γαλακτοκομικα, κρεασ κλπ] για λιγες μερες γιατι σε τετοιες περιοδους με βοηθαει να γινω καλα. . .
-
Λοιπον, dwra θα ακολουθησω το παραδειγμα σου.(στο περιπου δλδ)
Το λεω και το δηλωνω απο αυριο τερμα οι βλακειες, θα ακολουθησω μια διαιτα που εχω (απο διαιατολογο) και δεν θα τη χαλασω με τιποτα.
Δε θα σκεφτομαι καν την κουζινα .
...για να δουμε....
-
θελω να σκεφτομαι και εγω ετσι θετικα! αυτη τη φορα ελπιζω να τα καταφερω! βαρεθηκα πια! βαρεθηκα το φαγητο να ελεγχει τη ζωη μου, το προγραμμα μου, τις σχεσεις μου , τη συμπεριφορα μου... θελω μια υγιη σχεση με το φαγητο, και να μην σκεφτομαι ολη μερα τι εφαγα κ τι δεν εφαγα, να μην με ελεγχει πια!!!...
θα τα καταφερω. αυτη τη φορα θα τα καταφερω. με στοχους κ οραμα. με σοβαροτητα και υπευθηνοτητα. με θαρρος και δυναμη. ειμαι αποφασισμενη.
-
FingolfinTheNoldor,dwra, κοριτσακια μου απ'οτι καταλαβαινω πηγαινετε ακομα σχολειο.σωστα; μην αισθανεστε ασχημα. το σωμα σας ακομα δεν εχει ολοκληρωθει. και μην δινεται σημασια σε κακοπροαιρετους. εγω επρεπε να τελειωσω απ'το σχολειο, να προσαρμοστω στο πανεπιστημιο και μετα απο 1,5 χρονο να βρω χρονο και να ασχοληθω σοβαρα με την γυμναστικη και την διατροφη. και δεν το μετανιωνω γιατι τωρα το κανω ευσυνειδητα και με προγραμμα. δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση οι διαιτες και το προβλημα της απωλειας βαρους να μου τραβηξει την προσοχη απο τα μαθηματα μου. περαστε ανεμελα τα μαθητικα σας χρονια γιατι φευγουν γρηγορα και μην παιδευετε τον εαυτο σας!!!
-
irenep 8a συμφωνησω μαζι σου. κοριτσια τωρα ειμα στο πρωτο ετος στο πανεπιστημιο οποτε τα εχω προσφατα. εγω εκανα πρωτα8λητισμο πολλα χρονια και ειχα πολυ ομορφο σωμα. ημουν 172 και 58 κιλα και δεεν ειχα καθολου λιπος αλλα καμπυλες απο μυες! μετα τραυματιστηκα και ηρθαν και οι πανελληνιες και εφτασα 85 κιλα.οποτε ολο το σωμα μου παει.. εκανα πολυ συχνα επεισοδια υπερφαγιας ειδικα στισ πανελληνιες σχεδον καθε μερα και απο τοτε που τελειωσαν τωρα εχω καταφερει να το δω λιγο πιο οριμα και να μπω σε μια σειρα. δεν υπαρχει λογος να αιθανεστε ετσι. και εγω δεν ειχα διαθεση να βγαινω απο το σπιτι, ντρεπομουν οταν το αγορι μου μου ελεγε να χασω αλλα τι να γινει.. ετσι ειναι αυτα!! FingolfinTheNoldor ανεβα αυριο το πρωι στη ζυγαρια και οτι ειναι αντιμετω πισε το. μην το αφηνεις παραπανω γιατι και εγω ετσι εκανα. στην αρχη δεν παιρνεις πολυ και μετα χανεις την μπαλα. δωρα εχουμε και το ιδιο ονομα μην αγχωνεσαι γλυκεια μου.. κατσε και διαλογισου 1 ωρα καθε βραδυ πριν κοιμηθεις και θα ερθει η λυση γιατι ειναι στο μυαλλο σου ηδη αλλα δεν την βλεπεισ!!
-
καλως ηρθατε!
τινκερμπελ αυτη η ανεξελγκτη υπερφαγια ειναι φαυλος κυκλος... πρεπει να βρεις τροπο να τον σπασεις...σιγουρα θα επανερχεσαι αλλα καθε φορα που τον σπας θα εχεις ανεβει κ ενα σκαλοπατακι,... εκει που ησουν ημουνα... καποτεθα σταματησει ολο αυτο, ως τοτε θελει υπομονη και προσπαθεια. απλα μια μερα θα αναρωτηθεις μα τι κανω τοσο καιρο και τοτε θα δωσεις στη ζωη σου κ τη σχεση σου με το φαγητο αλλη τροπη. μη παραιτεισαι κ μην απογοητευεσαι,... δεν γινονταιθαυματα σε ενα βραδυ...σκεψου οτι οσες ειναι οι φορες που εχεις αφεθει τοσες ειναι κ οι προσπαθειες που οφειλεις να κανεις για τον εαυτοσου πριν τον καταδικασεις...
προσπαθησε να αποδεχτεις αυτο που κανεις ωστε να μπορεσεις να το πολεμησεις. συνειδητοποιησε οτι ευθυνεσαι εσυ αλλα παραλληλα μην αυτοτιμωρεισαι. αποστασιοποιησου απο το προβλημα και αναρωτησου αν ενας τριτος το παθαινε τι θα τον συμβουλευα να κανει? φερσου του εαυτου σου σα να εισαι αλλος. παρατηρησε τον εαυτο σου χωρις να εισαι μεσα στο προβλημα, ετσι δε θα κατηγορεις, μονο θα παρατηρεις. κ καποια στιγμη θα αναλαβεις δραση δυναμικα!