του μαμαλακη αποκλειεται παντως!!!! αυτος εχασε με την επεμβαση και μονο. αληθεια τι επεμβαση εκανε?
Printable View
του μαμαλακη αποκλειεται παντως!!!! αυτος εχασε με την επεμβαση και μονο. αληθεια τι επεμβαση εκανε?
lets google it :D οχι του μαμα, ενος αλλου που εκανε περυσι συνταγες σε πρωιναδικο. φετος δε βλεπω δε ξερω
ελαιοπιτακια
περιπου μισο κιλο αλευρι οτι ναναι
1,5 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
0,5 ποτηρι λαδι οτι ναναι
30 γραμμαρια φρεσκια μαγια
ανακατευουμε (εμενα να φαναστειτε ανακατευε ο μικρος μου που ειναι 5,5 ετων)....
παιρνουμε ενα μπαλακι, το ανοιγουμε στο χερι, βαζουμε γεμιση, το κλεινουμε, αναποδογυριζουμε (για να μην ανοιξει) και στο ταψι που εχουμε βαλει λαδοκολλα. η γεμιση εμενα ηταν ελιες πρασινες με πιπερια ή παστα ελιας ή και τα δυο ή και προσθηκη πιπεριας ψητης ή οτι αλλο γουσταρετε. επισης μπορει να βολευει και απλα να ψιλοζυμωσουμε με παστα ελιας. δοκιμασα 1-2 πιτακια τετοια και εγιναν επισης τελεια. η ποσοτητα ειναι ισα-ισα για ενα ταψι κουζινας.
καλη επιτυχια και καλη ορεξη.
ωραια συνταγη αλλα θα τα φαω ολα :D
σκεφτομαι να κανω αυτη με το γιαουρτι κ τα βερυκοκα που μουπαν οτι ειναι χορταστικο. αραγε οι νιφαδες σιταριου ολικης αλεσης τι μορφη εχουν? στην φωτογραφια τις δειχνει σαν κορνφλεικς.
ΒΑRBIE....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΙΚΑ ΣΟΥ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ???
ε δε το πιστευω. ολοι ψαχνουν τις συνταγες μου? σοφη μου τη βαζω εδω κατω με πολλα φιλακια
2 ποτηρια σπορελαιο
1 ζαχαρη
1 χυμο πορτοκαλι
1/2 κονιακ (χικ)
1/2-3/4 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο
1 κιλο περιπου αλευρι
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν
1 σοδα
1 κανελα
1/2 γαρυφαλο
σιροπι
2 ποτηρια ζαχαρη
1 μελι
3,5 νερο
ανακατευουμε λαδι, ζαχαρη, σοδα διαλυμενη στο χυμο,κονιακ, μπεκιν, μπαχαρικα, σιμιγδαλι, αλευρι λιγο-λιγο. κανουμε τα μελομακαρονα (εγω τα κοβω με σχηματακια χριστουγενιατικα πχ αστερακια, καμπανουλες κλπ. ψηνουμε 30 λεπτα περιπου στον αερα στους 170 βαθμους. να μη ξεραθουν. το σιροπι το βραζω 5 λεπτα και το ριχνω ζεστο σε κρυα μελομακαρονα αναποδογυρισμενα στο ταψι. αφηνω για 15 λεπτα και γυριζω και αφηνω ακομη 15 λεπτα
καλη επιτυχια και καλη ορεξη σε οποιους δοκιμασουν
χωρίς να θέλω να φανώ άσχετη (που όντως είμαι)
τα ελαιοπιτάκια τί σχήμα τα φτιάχνουμε...(ναι ναι είμαι του ασχέτου)
Ζωή μου Α, στρογγυλά σαν κρουασανάκια τα έκανα εγώ!
Barbie μου, δε βάζεις και τους κουραμπιέδες και το τσουρεκι/πίτα?
Να είναι όλα μαζί!
κι εγω ασχετη ειμαι ζωη, μη κολλας.
οτι σχημα θελεις αλλα βολευει το στρογγυλο. οπως εχεις τη ζυμη απλωμενη στη παλαμη, αλειφεις με την παστα ή βαζεις τις ελιες, το κλεινεις οπως οπως απο παντου και γινεται στρογγυλο. το γυριζεις αναποδα στο ταψι (τα κλεισιματα απο κατω) και το πλαταινεις.
κουραμπιεδες δεν εχω γραψει ακομη. βασικα δεν εχω και καμια κορυφαια συνατγη γιατι δεν τους τρωμε και πολυ. το τσουρεκοκεικ θα το βαλω ομως
το κλέινω πώς;;;(άσχετη είπαμε)
σκεφτόμουνα σαν τα πιροσκί;Χριστέ μου τί λέω;;
ελα ζωη μου. τωρα σιγουρα κολλησες. το κλεινεις οπως σε βολευει. εσυ θα τα φας....ναι βρε σαν τα πιροσκι ή οπως σου ερθει εκεινη την ωρα. τα γυριζεις ουτως ή αλλως και δεν φαινεται το κλεισιμο
βασιλοπιττα-γρηγορο κεικ (τσουρεκοκεικ)
1 κιλο αλευρι ρομπεν των δασων ή οποιοδηποτε αλλο ειδικο για τσουρεκια
1,8 ποτηρια ζαχαρη
1,5 χλιαρο γαλα
250γρ μαργαρινη
5 αυγα και 1 για επαλειψη
1 κουταλαικι γλυκου μαχλεπι και 1 κακουλε
90γρ μαγια φρεσκια
0,5 ποτηρι πορτοκαλι χυμο
τη μαγια τη λιωνουμε στο χυμο και στο μισο ποτηρι γαλα σε βαθυ μπωλ και αφηνουμε (συντομα τριπλασιαζεται/τετραπαλσιαζεται). σε αλλη λεκανη ανακατευω το βουτυρο με ζαχαρη (το βουτυρο το εχω λιωσει στα μικροκυματα για ευκολια), ριχνω τα 5 αυγα και ολα τα αλλα υλικα εκτος του αλευριου. ανακατευω και προσθετω εναλλαξ τη μαγια με το αλευρι ανακατευοντας. γινεται χυλος σαν το κεικ και λιγο πιο πυκνος. στο βαθυ τετραγωνο ταψι του φουρνου ή σε δυο στρογγυλα μεγαλα ταψια με λαδοκολλα μεχρι επανω ριχνω το μιγμα και αφηνω στο φουρνο να φουσκωσει καμια ωρα, μεχρι να διπλασιαστει περιπου. αλειφω προσεκτικα με το αυγο ανακατεμενο με λιγο νερο και ριχνω τρουφα απο πανω για σχεδιο. ψηνω σε μετριο φουρνο μεχρι να ροδισει απο πανω και μετα θελει λιγο ακομη απο κατω. προσοχη να μη καει απο κατω. μενει αρκετα μαλακο και οταν κρυωσει γινεται σαν τσουρεκι.
αν το κανετε σε 2 μεγαλα στρογγυλα ταψια, αν δεν ειναι πολυ μεγαλα, ας πεταξετε λιγη ζυμη. φουσκωνει πολυ και μεσα στον φουρνο και οταν ψηνεται. εμενα μου χυθηκε και απεξω μια φορα και ο φουρνος εγινε χαλια. χώρια η βρωμα...ανοιξα να καθαρισω, ξεφουσκωσε και το κεικ, ενα χαλι. α, απο αυτο το αποτυχημενο εφαγε η ναταλια η πεννυ και η βασια.....
καλη επιτυχια και καλη ορεξη......
barb μου καθε φορά μου ανοίγεις την όρεξη...;)
και να φανταστεις οτι ο τιτλος ειναι συνταγες για αδυνατισμα....
χαχαχα σωστή...αλλά ρε πουλάκι μου...σε διαβάζω και μου πέφτουν τα σάλια :)