Αγαπημένη μου ΡΟΖ,
Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό βήμα που μπορείς να κάνεις για να αρχίσεις να βγαίνεις από αυτόν τον εφιάλτη είναι να σταματήσεις να ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ για την γνώμη των άλλων. Να μην φοβάσαι να δείξεις τις ατέλειές σου. Γιατί αν σε κατάσταση ψυχραιμίας κάτσεις και απογυμνώσεις έναν έναν φίλους και γνωστούς, θα δεις ότι ο καθένας έχει το δικό του "κουσούρι" που δεν προσπαθεί να το κρύψει και μιλάει ανοιχτά για αυτό. Και αμέσως θα απενεχοποιήσεις την δική μας ιδιαιτερότητα και θα νιώσεις την ανάγκη να μιλήσεις ανοιχτά για αυτήν, στην αρχή διστακτικά, με λίγη ντροπή, μέχρι να φτάσεις στο σημείο να αυτοσαρκάζεσαι και να μιλάς χωρίς αναστολές και ντροπή. Τότε θεωρώ ότι έχει ολοκληρωθεί η πραγματική θεραπεία. Απλά να δεχτούμε ότι μας αρέσει να τρώμε λίγο παραπάνω. Τόσο κακό είναι? Υπάρχουν άλλες κι άλλες "κακές συνήθειες" που το να τρως απλά λίγο παραπάνω ακούγεται αστείο... Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να ενοχοποιήσουν το φαγητό διαφημίζοντας συνέχεια ωραία σώματα, δίαιτες και προϊόντα αδυνατίσματος. Είναι και αυτό μία βιομηχανία. Μην παρασυρόμαστε σε αυτό το παιχνίδι. ʼρχισε να βροντοφωνάζεις "μου αρέσει το φαγητό και νιώθω καλά με αυτό". Και όταν νιώσεις καλά με τον εαυτό σου θα δεις ότι θα σέβεσαι το σώμα σου περισσότερο. Και θα θέλεις να κάνεις τα πάντα για να είναι το σώμα σου υγιές και όχι απαραίτητα όσο αδύνατο θα ήθελες!!!
Όσο για τα κιλά που παίρνεις κόβοντας τους εμετούς, θεωρώ ότι είναι ένας συνδυασμός και των 2 παραγόντων. Τουλάχιστον στην περίπτωσή μου, εννοείται ότι οι ποσότητες κατανάλωσης έχουν μειωθεί δραματικά λόγω του ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να χωρέσουν... όταν φουσκώνεις, απλά δεν μπορείς να φας άλλο γιατί δεν υπάρχει η διαδικασία του "αδειάσματος"... Το άλλο θέμα είναι ότι πλέον έχουμε καταστρέψει τον μεταβολισμό μας. Ο μεταβολισμός για να λειτουργεί σωστά χρειάζεται ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής με πολλά μικρά γεύματα και αρκετά συστατικά. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια μόνο αυτό δεν κάναμε... Ο μεταβολισμός σταμάτησε να λειτουργεί μιας και ο οργανισμός δεν λάμβανε αυτά που είχε ανάγκη. Οπότε η σωστή επαναλειτουργία του μεταβολισμού είναι το επόμενο project στο οποίο ακόμα δεν έχω βρει λύση. Επειδή όμως είχε απορρυθμιστεί και ο θυρεοειδής μου, ελπίζω ότι η λήψη της Τ4 που μόλις ξεκίνησα ίσως βοηθήσει λίγο στην επιτάχυνση του μεταβολισμού μου.
Όπως καταλαβαίνεις ΡΟΖ μου η "επανένταξη" είναι μία δύσκολη και χρονοβόρος διαδικασία, που θέλει υπομονή και δύναμη. Εγώ αυτήν την υπομονή και δύναμη τα αντλώ με την καθημερινή σκέψη ότι τουλάχιστον είμαι καλύτερα από πριν.
Καλή δύναμη!!!